CHECK-RIDE 19 ARALIK PAZAR AKŞAMI SAAT 21:00 LOCAL'DE OLACAKTIR...
SFO--> Captain Checkride :
LTAC-LTCI : KUBER UL614 EZS UL124 BEYAZ
Adaylardan beklenenler:
Düzgün SID STAR uygulaması
Elazığ üzeri 1 hold
Circle to land landing procedure
Failure (Arızalar)
Düzgün ATC Muharebatı (ingilizce)
Student-->FO Checkride :
LTAC-LTBJ : HALIL UR32 KULAR
Adaylardan beklenenler:
Chart okuma
Düzgün SID STAR uygulaması
ILS landing
Düzgün ATC muharebatı (ingilizce veya türkçe)
PUANLAMA
Ground Briefing : %20
ATC Communication : %20
Flight Watch (SID,STAR,Enroute) : %20
Flight Recorder : %20
Check Captain Contentment : %20
Geçme notu : %75
Şimdiden Keyifli Uçuşlar...
SON BAŞVURU TARİHİ: 16.12.2010
NOT:
SON BAŞVURU TARİHİNDEN SONRAKİ BAŞVURULAR KESİNLİKLE KABUL EDİLMEYECEKTİR...
BAŞVURU İÇİN: checkrides@flythy.org
SON BAŞVURU TARİHİ: 16.12.2010
NOT:
SON BAŞVURU TARİHİNDEN SONRAKİ BAŞVURULAR KESİNLİKLE KABUL EDİLMEYECEKTİR...
- THY410
- Officer
- Name: Batu Demir
- PID: 410
- Vatsim ID: 842060
- City: İzmir
Başvurulara belirli aralıklarla bakılıp, başvurunun alındığına dair bir mail gönderiliyor. Bundan dolayı biraz gecikme yaşanmış olabilir. Buna ek olarak son konfirmasyon maili checkride gecesinden 1 gün önce elinize ulaşacaktır.
Batu Demir
ATPL(Frozen)-B737
ATPL(Frozen)-B737
- THY410
- Officer
- Name: Batu Demir
- PID: 410
- Vatsim ID: 842060
- City: İzmir
Merhabalar,
Checkride başvuruları kapanmıştır. Başvuran adaylara ayrıntılı bilgi içeren konfirmasyon maili bu gece yollanacaktır. Maillerin ulaşması gece yarısını bulabilir. Bütün adaylara şimdiden başarılar dilerim.
Checkride başvuruları kapanmıştır. Başvuran adaylara ayrıntılı bilgi içeren konfirmasyon maili bu gece yollanacaktır. Maillerin ulaşması gece yarısını bulabilir. Bütün adaylara şimdiden başarılar dilerim.
Batu Demir
ATPL(Frozen)-B737
ATPL(Frozen)-B737
- THY2828
- Newbie
- Name: Murat Şahin
- PID: 2828
- Vatsim ID: 1041978
- City: Ankara
Selamlar,
Hayırlısı ile checkride' ı tamamladık. Başlarken bazı talihsizlikler yaşasamda hiç bukadar heyecanlanacağımı ve keyif alacağımı ummamıştım açıkcası.
Uçuş öncesi ve sonrası yapılan brifinglerde içten ve samimi tavırları ile kıymetli bilgilerini paylaşan vaktini ayıran Bahadır beye çok teşekkür ederim. Ayrıca emeği geçen tüm arkadaşlara ve verdikleri eşsiz atc hizmeti ile bana katlanan atc arkadaşlarımada ayrıca teşekür ederim.
Sınavdan ziyade çok faydalı bir eğitim oldu benim için.
Selametle.
C. Murat ŞAHİN
Pid:2828
Edit: İmla
Hayırlısı ile checkride' ı tamamladık. Başlarken bazı talihsizlikler yaşasamda hiç bukadar heyecanlanacağımı ve keyif alacağımı ummamıştım açıkcası.
Uçuş öncesi ve sonrası yapılan brifinglerde içten ve samimi tavırları ile kıymetli bilgilerini paylaşan vaktini ayıran Bahadır beye çok teşekkür ederim. Ayrıca emeği geçen tüm arkadaşlara ve verdikleri eşsiz atc hizmeti ile bana katlanan atc arkadaşlarımada ayrıca teşekür ederim.
Sınavdan ziyade çok faydalı bir eğitim oldu benim için.
Selametle.
C. Murat ŞAHİN
Pid:2828
Edit: İmla
Last edited by THY2828 on 20 Dec 2010, 00:40, edited 2 times in total.
- THY4752
- Average User
- Name: Hakan PALIOGLU
- PID: 4752
- Vatsim ID: 1101377
- City: Istanbul
Selamlar;
Check evet sonunda tamamladık...
Batu kaptanıma özellikle teşekkürler, her pilot arkadaşa ilgiyle yaklaştı ve en önemlisi başı oldukça kalabalıktı..
Benim de abuk sabuk olaylar peşimi bırakmadı.. Tam iniş sırasında joystick imin pilinin bitmesi, yenilemem
ve benim son 200 de bir heycanla uçagı kontrolüme alıp çok nadiren yaptıgım excellent inişlerime de bir yenisini eklemiş olmam, süper bir adrenalin oldu... Demekki bana heycan gerekiyormuş 
Geceye katılan tüm arkadaşlara teşekkürler.
Check evet sonunda tamamladık...

Batu kaptanıma özellikle teşekkürler, her pilot arkadaşa ilgiyle yaklaştı ve en önemlisi başı oldukça kalabalıktı..
Benim de abuk sabuk olaylar peşimi bırakmadı.. Tam iniş sırasında joystick imin pilinin bitmesi, yenilemem

Geceye katılan tüm arkadaşlara teşekkürler.
- THY3716
- Legend
- Name: Bahadir ALKES
- PID: 3716
- Vatsim ID: 1097118
- City: Istanbul
Evet, güzel bir gece oldu. Uçuşlarını değerlendirdiğimiz arkadaşların heyecan ve istekleri görülmeye değerdi. Aslında değerlendirmeden ziyade bir eğitim oldu bizim için. Umarım faydalı olmuştur. Arkadaşlar neye ihtiyaç duyduklarını, hangi konulara eğilmeleri gerektiğini kendileri gördüler. Umarım bundan sonra daha fazla araştırma ve okuma yapar, icra edecekleri yurt dışı uçuşlarında milli gururumuz, bayrak taşıyıcımızın adını en iyi şekilde sanal göklerde taşırlar. Kendilerinden tek beklentimiz budur. Kendilerine ve hepimize hayırlı olması dileğiyle...
Lead me, follow me or get out of my way !
- Apollo
- Legend
- Name: Erdal ELMACI
- PID: 3195
- Vatsim ID: 1059183
- City: Ankara
Merhaba herkese hayırlı olsun.
Golden Wings Cup etkinliği için LTBA TWR dım, bizim ekibe göz attığımda ise CPT sınavında çoğunluğun TEXT olması hem de checkride akşamı şaşırtıcıydı...
Golden Wings Cup etkinliğinde yabancı pilotlarda gördüğüm pilotaj ve Voice kullanımına hayran kaldım. RNAV için gerçekten hazırdılar ve hepsi sorunsuz indi ve müteakiben hemen kalktı. Maalesef bizim pilotlarımız RNAV nedir dediler hep...
RNAV confirm edenler YAA1K ayrılmaya çalıştı vs vs.
Gerçekten eğitimin iyice öneminin ortaya çıktığı günlerdeyiz diyorum....
Golden Wings Cup etkinliği için LTBA TWR dım, bizim ekibe göz attığımda ise CPT sınavında çoğunluğun TEXT olması hem de checkride akşamı şaşırtıcıydı...

Golden Wings Cup etkinliğinde yabancı pilotlarda gördüğüm pilotaj ve Voice kullanımına hayran kaldım. RNAV için gerçekten hazırdılar ve hepsi sorunsuz indi ve müteakiben hemen kalktı. Maalesef bizim pilotlarımız RNAV nedir dediler hep...

Gerçekten eğitimin iyice öneminin ortaya çıktığı günlerdeyiz diyorum....
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER