LTBA-LTAY Uçuşu

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

Sevgili arkadaşlar;

Bu akşam lokal 21:30 civarında Atatürk havaalanından kalkışım sırasında h/p de beklerken kendim serverdan disconnect olmamama ra?men tüm TCAS temaslarımla birlikte ba?lantıda oldu?um Ystanbul yaklaşmadaki Hakan hocamla teması kaybettim, bunun toplu olarak tesadüfi bir kopma olabilece?ini düşünerek yaklaşık 2-3 dk. h/p de bekledikten sonra 36R pistinden kalkışımı yaptım. Daha sonra Beykoz'a yaklaşırken tekrar temasları almaya başladım ancak Hakan hocamla temas yine kuramadım, zaten 15-20 sn. sonra yine tüm temasları kaybettim. Yalova'ya yaklaşırkende yine aynı şeyler tekrarlandı, durumdan şüphelenip telefonla Ergenekon kaptanı arayınca sorunun Türkiye serverından kaynaklanabilece?ini, benim özel kendisine yazdı?ım yazıları aldı?ını ve cevap yazdı?ını söyledi fakat ben kendisinden cevap almadı?ımı belirttim. Hemen arkasındanda serverdan disconnect olarak olası hatalardan sakınmayı uygun gördüm. Kısaca benim ba?lantım, server hatası ve ya makinamdan kaynaklanan herhangi bir şey yüzünden, bilmeyerek uçuşunda sorunlar yaşattı?ım arkadaşlardan ve o sırada Ystanbul yaklaşmadaki Hakan hocamdan çok özür diliyorum, ça?rı kodum TK236 idi, umarım kötü birşey olmamıştır.

Tüm arkadaşlarıma iyi uçuşlar dilerim, sevgilerimle...

Selçuk Poyraz
TK157
THY133
VIP Member
VIP Member
Name: Deniz İrez
PID: 133

Yazman yeterliydi ... :D

TK 133
Deniz İrez
Istikbal Göklerdedir ...!
M.K Atatürk
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

Sevgili arkadaşlar, sizler ne kadar bağlantı sorunu yaşıyorsanız bizlerde radar ekranında bir okadar aynı sorunu farklı boyutlarda yaşıyoruz. Ne yazıkki son bir haftadır sanıyorum hem Turkiyedeki ISP'ler hemde bağlantı yaptığımız serverlar ile ilgili bir bağlantı sorunu var. (süperonline nedendir bilinmez ne turkey server'a nede greece 'e bağlanamadı mesela )
Bizler yaşadığı en büyük sorun serverlar arasındaki bağlantı koptuğu yada refresh olduğunda ekranda radar bliplerinin ya pause durumuna geçmesi yada teker teker sanki silinir gibi ekrandan yok olması. bu bazen hem pilot hemn ATC arasında karşılıklı bazende tek taraflı olabiliyor. Ben sizin uçağınız h/p'de geldiğinde gördüm ve talimatları verdim (hatta sanırım rogerwilco ile de verdim)ancak o esnada serverlar down oldu ve hemen sonra kalkışınızı sadece squawk code'lu blip (ekrandaki görüntüye biz blip diyoruz) olarak zaman zaman kesilerek takip ettim. Bu durumlarda ne bizim nede sizin mesajlarınız karşılıklı ulaşmıyor olabilir, biz size private'den bile ulaşmaya çalışsak eğer sistem içinde erişim engellenmiş ise yapacak tek şey roger wilco'u check etmek eğer hala aynı kanalda isek sesli olarak durum raporu verebilirsiniz-ki bizde ekranda herkes gittiğinde ilk önce RW'ye bakıyoruz. Bu yüzden uçtuğunu callsignlari RW kanalına girmelisinizki bizlerde hangi trafikler ile bağlantıda olduğumuzu anlayabilelim.
Bu tip bağlantı kopmaları her zaman olabilir, normaldir, kalkışı müteakip tirmanmada bir sorun genelde olmaz ancak yaklaşma sırasında böyle bir sorun olursa ise mutlaka bu ihtimale karşı pozisyonunuzu ve diğer trafiklerin pozisyonunu takip etmeyi ihmal etmeyin. uçuşunuza normal olarak devam edin ve eğer son yaklaşmada değil iseniz rotanız üzerindeki ilk bekleme noktasında emniyetli bir comm sağlanana veya bu gerçekleşmez ise uygun trafik akışına kadar holdingde kalın.
iyi uçuşlar.

Hakan737Guven
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

Hakan hocam cevap için teşekkürler. O akşam private mesajlarım örneğin Ergenekon'a ulaşıyormuş ama ben herhangi birşey alamıyordum, ne sizden ne de uçan trafiklerden. Bu sebeple tırmanma sırasında YAA ya yaklaşırken bağlantımı kesmeye karar verdim. Clearence ve taxi evrelerinde RW problemleri başlamıştı, h/p te tamamen kanaldaki konuşmaları da duymamaya başladım. Hatta bir ara ilk uçuş seviyesi FL170 a ulaştıktan sonra LTBB CTR gördüm, bağlanmaya çalıştım, ne text ne de RW kanal bağlanamadı. Superonline kullanıyorum, bu aralar bir tuhaflık var ama bunun ondan kaynaklandığını hiç düşünmemiştim. Bu aralar sanırım zor zamanlarımız ve sanırım alanda kesintisiz 5dk. temasta kalamazsam uçmayacağım, gereksiz stres yapıyorum [:(]

İyi görevler ve iyi uçuşlar...

Selçuk Poyraz
TK157
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”