LTBA RNAV

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
THY2286
Average User
Average User
Name: Ufuk Sasmaz
PID: 2286

Dün(ve bir kısmı 21inde uygulanmaya başlanacak olan RNAV SIDlerle) gerçek havacılıkta kullanılmaya başlayan ve LTBA TMAya 40tan fazla yeni fix getiren uygulama yürürlüğe girmiş bulunuyor...Yaklaşmalarda trafiklerin sıralanması ve inişlerin daha efektif ayırımlarla yapılmasını hedefleyen bu uygulamaya sanalda da çok geciktirmeden geçilecek gibi görünüyor...
Yeni gelen RNAV fixlerle GOLDO,VADEN,MARMA,ERSEN,MAKOL,PAZAR gibi FIR çıkış noktalarına da direk SIDler koyulmuş,böylece sadece gelen değil TMA dışına çıkan trafik de rahatlatılmış...
Daha yoğun trafikleri kaldıracak bu uygulama umuyorum herkesin daha çok keyif almasını sağlar,anlaşmazlığı arttırmak yerine...Daha zevkli daha gerçekçi uygulamalar umuyorum ki herkes tarafından anlaşılacak ve uygulanacaktır...
İyi uçuşlar diliyorum herkese

RNAV bir 35L/R STAR örneği :
Image

TRvACC forumda yapılan açıklama :
Degerli Arkadaslar,

Gercek'de 18.Kasim.2010 dan itibaren LTBA yaklasmalarinda RNAV yaklasmasi uygulanmaya baslamistir,
buna bagli olarak yeni RNAV SID ve STAR'lar uygulanmaktadir.

VATSIM ortaminda TRVACC bu uygulamayi 22.Kasim.2010 24:00z P.Tesi den itibaren uygulamaya koyacaktir.
Bu uygulamaya iliskin CHART'lar 22.Kasim.2010 tarihinden itibaren TRVACC sitesinden download edilebilir.
RNAV'a gore yeni SID ve STAR'lar da devreye konulacaktir.
AIRAC 1012 de bu degisiklik mevcut olup FMS'e yuklenebilir.

NOT: 22.KASIM.2010 tarihinden itibaren bu uygulamaya gecilecek olup, bu yaklasma ve SID uygulamasini
ucak tipi, ucakta ekipman olarak RNAV bulunmamasi hallerinden dolayi uygulayamayacak vpilotlar
ucus planlarinin "REMARKS" kismina "NO RNAV" yazmak zorundadirlar.

DUYURULUR.
HASAN UNSAC
ACCTR 1
Apollo
Legend
Legend
Name: Erdal ELMACI
PID: 3195
Vatsim ID: 1059183
City: Ankara

Ufuk Kaptanım duyuru için teşekkürler.

LTBA yaklaşmaları daha keyifli ve detaylı olacak bu RNAV uygyulamaları ile. Özellikle yoğun trafiklerde hem pilotları hem de ATCoları rahatlatacak.

Tüm arkadaşların bunlara bir göz atması ve 1-2 yaklaşmayı yapması ile hemen kafalarda oturacağı bir uygulama.

Bu sayede yurt dışında da çok kez gördüğümüz bu tip yaklaşmalara da daha hazır olacağız.

TRVACC dökümanları yayımlanınca bizim Training Departman da biraz açarsa konuyu güzel bir eğitim konumuz daha olur.

Bu arada RNAV uygulayamayacak (uygulamayacak demiyorum ana esas uçak özelliklerimiz destekliyorsa arkadaşların uygulaması LTBA trafik düzeni, RNAv uygulayan pilotların ve ATCo ların keyif seviyesi açısından önemlidir) arkadaşlar bunu planlarında REMARKS olarak belirtmelidir.
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
THY3506
Senior Member
Senior Member
Name: Serdar ÖZDEN
PID: 3506
Vatsim ID: 1082637

Çok sevindirici bir haber darısı Esenboğa'ya :)
CPL (H) Bell-206/205 Sikorsky UH/60
CPL (A) Cessna 150/152/172
THY3716
Legend
Legend
Name: Bahadir ALKES
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118
City: Istanbul

SADIK - ERMAN ikilisini özleyeceğiz, :)

Hele bir haritalar yayınlansın, arkadaşlara gerekli açıklamaları yaparız. Hayırlı olsun camiamıza.

Edit..: İmla
Lead me, follow me or get out of my way !
THY2294
Junior Member
Junior Member
Name: ÖMER FARUK GENÇKAL
PID: 2294
Vatsim ID: 994887
City: İzmir

yeni haritaları google'a sorun, erim funda hocanın verdiği bir linke gideceksiniz, daha sonra da o linkten indirebilirsiniz.
iyi ucuslar.
Apollo
Legend
Legend
Name: Erdal ELMACI
PID: 3195
Vatsim ID: 1059183

google a sorarken "ltba yeni chart" derseniz daha doğru söyler :lol:
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
THY4317
Newbie
Newbie
Name: Nurettin UYAR
PID: 4317

bir süre yeni rnav için ltba online atc live dinledim. aynı zamanda live radardan izledim. çok faydası oldu. tavsiye ederim.
hunsac
Newbie
Newbie
Name: Hasan Unsac
PID: 212

Sayin Arkadaslar,
Bir duzeltme (ilave) yapayim;
LTFJ (Gokcen) de RNAV uygulamasina dahildir.

keyifli ucuslar dilerim.
Hasan Unsac
TRVACC 7
CPL MEL
Eur-Exeminer C3
THY4317
Newbie
Newbie
Name: Nurettin UYAR
PID: 4317

hasan hocam bilgilendirme için tşk.
ltfj için de aynı rnav chartları mı kullanacağız. ltfj için ayrı rnav chart mevcuttmu?
THY2286
Average User
Average User
Name: Ufuk Sasmaz
PID: 2286

LTBA için arattığınızda Erim hocanın verdiği linkten indirecekleriniz sadece 12sinde çıkan 18inde uygulamaya geçen 25 LTBA chartını içerir,15inde ve 19unda yayınlanan ve 21inde uygulamaya geçecek olan yaklaşık 25-30 tane daha chart var,onlar dahil edilmemiş...Ben yayınlardım buradan uğraşıp paketleyip ama Berat Arslan hocamız zaten uğraşıyor,bir kaç tanesine bakıp özellikle yaklaşma mantığını anlamak dışında o paketi beklemenizi öneriririm...

LTFJ için de ayrıca yayınlanan 20-25 tane kadar chart var onlar kullanılacak tabii ki ayrı olarak LTFJ için...
Post Reply

Return to “Training Lounge”