GPS Kullanimi

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
M. John Yasar
Newbie
Newbie

Arkadaslar merak ettigim bir konu var, acaba Turk Sivil Havaciliginda GPS kullanimi ne derecede? THK Ucus Okuluda iken bizde pek yaygin degildi hatta hic yoktu, su siralar yerlesmeye basladimi merak ediyorum. Basit bir hand-held GPS bile, bana soracak olursaniz, VFR s/s'de saniyede bir yeri haritayla karsilastirma olayindan sizi kurtariyor. Tabi aletlerin maliyeti cabasi. Burada meydanlara GPS alcalmalar yapiliyor, orada durum nedir? THY ucaklarinda yayginlasmaya basladimi? Meydanlara GPS yaklasmalar mumkun mu? Birde FS2002 de kullanilip kullanilmadigini merak ediyorum.

Ben burada arabam icin bir tane almistim 2 sene once, ve de gayet memnunum, bulamadigim adresleri bile GPS sayesinde bulabiliyorum, tabi bu kara seyahati icin uretilmis, hic havada denemedim, ancak ucusa basladigimda yanima alip denemeyi dusunuyorum.

Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?

M. John "Bushmaster" Yasar
Rapid City, Souş Dakota, USA

The şree most useless şings to a pilot are şe altitude above you, runway behind you, and a tenş of a second ago.
Compaq Presario 5422RSH Pentium 4 @ 1.8 gHz 768 MB PC133 RAM WDC 60 GB & 30 GB HDD 16X LG GCE-8240B CD-RW 16X Toshiba SD-M1612 DVD-ROM NVidia GeForce 2 MX 100/200 64 MB SDR SB Live! 5.1 MP3+ Philips MMS205 4.1 Speaker System COM21 DOXport 1110 Cable Modem Epson Stylus C80 Epson Perfection 610 Logitech Wingman Attack 2 Quickshot Masterpilot Win XP Home Falcon 4.0 SuperPAK 3
Post Reply

Return to “Training Lounge”