Son bir kaç gündür, offline olarak, Elazığ (LTCA) meydanına EZS VOR'u üzerinden, charta uygun olarak VOR yaklaşması uygulamaya çalışıyorum. Ancak bir türlü charttaki şekle uygun olarak gerçekleştiremiyorum.

PMDG 737-600 ile VG8 rotasından, Charta uygun olarak 8500 ft de EZS VOR'una doğru yaklaşıyorum. Chart max. hızı 185 kt olarak sınırlamış. Ancak ben daha da düşük bir hızla 150 kt ias ile denemelerimi yaptım.
1.denemem.

VOR'un konumu ve chartta verilen holding patternine göre, hold'a paralel giriş usulünü uygulamak üzere, HDG'yi soldan dönecek şekilde 332 ayarladım. Maksadım, chartta verilen circle bacağına paralel uçup yine soldan dönüşle, Hold Patternine fix (VOR) üzerindeki bacaktan oturmaktı.
VOR'u geçer geçmez (VOR Lock sönünce) HDG'yi aktif hale getiridim ve soldan 30 derece açı ile dönüşüme başladım. DME'yi takip ettim. VOR from 3 nm olunca yine soldan bir dönüşle tekrar vor üzerine 152 başa yöneldim ve hızla, course ayarı yaparak VOR LOCK'u aktif hale getirdim. Düzgün bir şekilde EZS' voruna yaklaştım. VOR üzerinde VOR Lock sönünce yine HDG ile 332 baş girerek, CİRCLE proseduru için sağdan dönüşüme başladım.
Charta uygun olarak DME'den VOR'!a mesafem 6nm olana kadar 332 baş ile uçtum. Bu arada uçuş seviyemi 7500 ft ayarladım. VOR 'dan 6 nm uzaklaşınca yine sağdan HDG ile 152 başa yöneldim ve course ayarımı yaparak düzgün bir şekilde VOR'a bağlandım. VOR'u geçtikten sonra düzgün bir şekilde inişim yaptım. Ama çıkan sonuç resimdeki gib oldu.
Resimde de gördüğünüz gibi, Hold Patternine giriş için kullandığım paralel bacak, charttakine göre oldukça açıkta kaldı.

Hocalarımız yorumlarsa sevinirim.
İyi uçuşlar