Zaten uçuş öncesi hazırlıklarım en az 20 dakika sürüyor ve bu hazırlıklar bana uçuş yapmak kadar keyif veriyor. Bozhan Özsoy'un dediği gibi en az 30 dakika öncesinden Flight Booking rahatlıkla yapabilirim. Üstelik flight booking işi de otomatiğe bağlanmış durumda, Route alındığında aynı sayfadan rahatlıkla yapılabiliyor, telefonla randevu almak gerekmiyor

Ateş Atamtürk'ün önerisine de katılıyorum. Flight Recorder ile bir uçuşa başlarken nasıl Beacon Lights ON durumu check ediliyorsa, belirli bir süre öncesinden ( 30 dakika, 1 saat gibi ) flight booking yapılıp yapılmadığı da check edilebilir.
Böylece TRVACC nin sanal pilotlardan talep etmekte %100 haklı olduğuna inandığım (tamamen kendi insiyatiflerindedir ve makul bir süre öncesinden FB talep etmelerine karşı mazeretimiz olamaz) Flight Booking alışkanlığı yerleşmiş olur.
Tüm FlyTHY pilotlarını uçuşa karar verdikleri anda Flight Booking yapmaya davet ediyorum.
Bundan ötesi temenni: Ben sanal havacılığın henüz yeterince tanınmadığına, orta ve yüksek öğretim kurumlarında yapılabilecek tanıtımlarla aktif sanal pilot ve ATC sayısının hızla artacağına inanıyorum. Bu çok güzel, eğitici, öğretici hobi gençlerin enerjisi ve benim gibi ileri yaştakilere göre bol olan boş vakitleri ile ivme kazanacaktır. Ayrıca sanal havacılığın varmış olduğu üst düzey kalite ile pilot ve ATC eğitimine büyük yararlar ve ekonomi sağlayacağı gerçeğinden hareketle Hava Kuvvetleri, Hava Yolları ve diğer Sivil Havacılık kuruluşları tarafından desteklenmesi gerektiği ve uygun tanıtımlarla destekleneceğine kesin olarak inanıyorum. Sanal havacılık brövesi almış bir kişi, sıfır kilometre bir pilot adayına göre çok daha kısa sürede ve daha az masrafla eğitilecektir.
Havayolu pilotu olan arkadaşlarıma, burada yapılanları, forumda tartışılan konuları, eğitim faaliyetlerini, kullandığımız materyali anlattığımda hayretler içerisinde kalıyorlar. Birçoğu sanal havacılığın geldiği noktayı yeterince bilmiyor; öğrendiklerinde derin bir saygı ve hayranlık duyuyorlar.
Yukarıda temenni olarak söylediklerim zaman içinde mutlaka kendiliğinden olacak. Biz, biraz gayretle bu süreci hızlandırabiliriz.
Saygılar, sevgiler..
Murat Toloğlu, TK233
F/O Istanbul