Bazı arkadaşlarımız her türlü gelişmeden bir şekilde haberdar olup derhal burada bildiriyor ya, ben o kadar haber takip etmem ama bugün tesadüfen gözüme ilişti,
1. Aerosoft firması "FS2012" yi hazırlıyormuş. Tahminlere göre 2012 yılının ikinci yarısı gibi çıkma ihtimali bulunan bu yeni flight sim de "neler olsun, neler olmasın" konusu ile ilgili Aerosoft'un kendi sitesinde bir forum var. Çok çeşitli ve ilginç taleplerde bulunulmuş. Bir bakmanızda fayda var.
2. Çok kısa bir süre içinde yine Aerosoft'un "Holiday Airports" paketi ile Antalya meydanı piyasaya çıkıyor, en geç 2 hafta içinde. Hadi hayırlısı...
Haberler
-
- VIP Member
- Name: İlker Değirmencioğlu
- PID: 2445
- Vatsim ID: 1011091
- City: Istanbul
Ufak bir düzeltme, aerosoftun planladığı ürün FS2012 değil, AFS2012
Yani FS serisine devam nitelindiğinde değil, sıfırdan başlanacak başka bir ürün.
Microsoft'un yıllarca geliştirmiş olduğu bilgi birikimi (ki çok zaman, para ve kaynak harcandı), zaten başka bir firmaya devretme niyeti de yok. Aksine FS projesinin durdurulma sebebi, yapılan tüm bu harcamaların daha ciddi bir yapı altında toplanması ve artık "oyun" kapsamından çıkarılma planları yatıyor.
Daha öncede biryerlerde yazmıştım. Microsoft'un yılların FS birikimi ile ortaya koyduğu yeni platformun adı ESP.
http://www.microsoft.com/esp/
About The Platform
Microsoft© ESP™ is a visual simulation software development platform that brings immersive games-based technology to training and decision support for commercial, government and education organizations.
ESP'yi, eğitim veren kuruluşlar, simulatorler için altyapı vb amaçlarla artık oyun kapsamı dışında değerlendiriyorlar. Hatta biryrlerde bunu kullanan bir simulator bile gordüğüm hatırlıyorum.
Microsoft'un ESP ile ilgili kullanım seneryoları:
- Interactive Ground School
- Simulation-Based Desktop Training
- Part-Task and Procedures Training
- Flight Management Computer and Glass Cockpit Training
- Scenario-Based Training: FITS-Based Learning
- Fixed-Base Cockpit Training Devices
- Crew Coordination and Cockpit Resource Management (CRM)
- Airport and Route Familiarization
- Educational and Training Course Content Generation
- Air Traffic Control Operations and Communications
- Maintenance Training for Aircraft Operation
- Aviation Operational and Incident Investigation Data Visualization
Kısaca yıllardır bizimle olan dostumuz FS, artık bizim kolay kolay ulaşamayacağımız pro bir tool seviyesine terfi etti ve aramızdan belkide pilotluk eğitimi alacak arkadaşların eğitim merkezlrinde görebileceği bir seviyeye yükselmiş oldu.

Microsoft'un yıllarca geliştirmiş olduğu bilgi birikimi (ki çok zaman, para ve kaynak harcandı), zaten başka bir firmaya devretme niyeti de yok. Aksine FS projesinin durdurulma sebebi, yapılan tüm bu harcamaların daha ciddi bir yapı altında toplanması ve artık "oyun" kapsamından çıkarılma planları yatıyor.
Daha öncede biryerlerde yazmıştım. Microsoft'un yılların FS birikimi ile ortaya koyduğu yeni platformun adı ESP.
http://www.microsoft.com/esp/
About The Platform
Microsoft© ESP™ is a visual simulation software development platform that brings immersive games-based technology to training and decision support for commercial, government and education organizations.
ESP'yi, eğitim veren kuruluşlar, simulatorler için altyapı vb amaçlarla artık oyun kapsamı dışında değerlendiriyorlar. Hatta biryrlerde bunu kullanan bir simulator bile gordüğüm hatırlıyorum.
Microsoft'un ESP ile ilgili kullanım seneryoları:
- Interactive Ground School
- Simulation-Based Desktop Training
- Part-Task and Procedures Training
- Flight Management Computer and Glass Cockpit Training
- Scenario-Based Training: FITS-Based Learning
- Fixed-Base Cockpit Training Devices
- Crew Coordination and Cockpit Resource Management (CRM)
- Airport and Route Familiarization
- Educational and Training Course Content Generation
- Air Traffic Control Operations and Communications
- Maintenance Training for Aircraft Operation
- Aviation Operational and Incident Investigation Data Visualization
Kısaca yıllardır bizimle olan dostumuz FS, artık bizim kolay kolay ulaşamayacağımız pro bir tool seviyesine terfi etti ve aramızdan belkide pilotluk eğitimi alacak arkadaşların eğitim merkezlrinde görebileceği bir seviyeye yükselmiş oldu.

FlyTHY IT Manager
-
- Senior Member
- Name: Özkan SESEN
- PID: 3549
- Vatsim ID: 1084772
- City: Istanbul
Onlarda bizim gibi başladılar zaten yola. İstedikleri mevkiye geldiler tür olarak. Bizden de ciddiye almışlar işi helal olsun.
E bize de bir PPL yakışır bu saatten sonra. Haydi hayırlısı.