Zaman

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY4743
Senior Member
Senior Member
Name: Targan UNUTMAZ
PID: 4743
Vatsim ID: 1130878
City: Istanbul

Herkese selam,
Arkadaşlar FS2002'de save etti?im herhangi bir uçuşa başlarken, uçuşumun o anki gerçek saatte ve günde başlaması için ne yapmam gerekir? Yeterince açık oldumu bilemiyorum :)
Yani her seferinde kaydetti?im gün ve saatte başlıyor. O anki gerçek zamanda başlamıyor. Ben bunu eskiden tesadüfen yapmıştım, şimdi formattan sonra beceremedim :)

Di?er bir sorunumda gene formattan önce uça?ıma dış görüntüden bakarken, Backspace tuşu yanındaki iki adet tuşla ( 1.si - işaretinin oldu?u, di?eride * işaretinin oldu?u) uça?ıma görüntüyü yaklaştırıp, uzaklaştırabiliyordum. ?u anda formattan sonra XP kurunca onlarda çalışmıyor. Acaba sorun nerdedir [?]
Herkese iyi uçuşlar,
Sevgiler,
Targan...

tago...
HAKANPOLAT
Rookie
Rookie

Selam targan...

zaman problemini fsuipc modülü içerisindeki Technical kısmında
"Keep FS clock sync'd to real time" kutucuğunu işaretleyerek halledebilirsin...

Diğer sorunun ise klavye ayarlarından kaynaklanıyor...
Flight simulatorun açık iken, klavye ayarlarını TR (turkish) den EN (English) e cevirirsen sorun ortadan kalkar...
İyi ucuslar.

HakanPOLAT
THY4743
Senior Member
Senior Member

Çok Teşekkür ederim.
Sevgiler,
Targan...

tago...
drumex
Average User
Average User

Selam.

Targan görüntüyü yaklaştırmak için klavye ayarlarını her seferinde değiştirmene gerek yok. Bunun için Options-Controls-Assignments bölümünden istediğin tuşu "increase selection" kısmına girmen yeterli. Yalnız şöyle bişey var. Nedenini bilmiyorum ama nedense XP'de shift kullanarak azar azar yaklaşamıyosun.

Zamanın doğru çalışması için de Options-Settings-General kısmında zaman bölümünde System Time seçeneğini işaretlersen, FS Windows zamanıyla açılıyor.

Bundan sonrakiler okuyan herkes için sadece bikaç tavsiye. Harddiskini bi kaç parçaya bölmeni tavsiye ederim. Kendimden örnek verirsem Windows yüklü olan sistem kısmı 5GB, sadece havacılıkla ilgili kısım 15GB (FS2002 de buraya kurulu durumda), gerisi de 40GB'lık oyun, mp3, kişisel dosyalarım vs. için kullandığım üç kısım var. Böylece format atınca FS'i tekrar kurmaya gerek kalmıyor. Geyiğe sarmışken bi görüşümü de belirtiyim. Bence zaten asıl uyuz olan ilk install kısmı değil. Ondan sonra olan bir sürü uçağı scenery'yi yüklemek, FS'i istediğin gibi ayarlamak, repaintleri teker teker aircraft.cfg'yi değiştirerek eklemek gibi sonradan yapılanlanlar daha yorucu ve bezdirici.

İşte dediğim gibi bikaç parçaya bölebilirsin. Böylece Windows kafayı yedirtirse 10 dakkada yenisini kurabilirsin (yani en azından 98, XP daha uzun sürüyo tabi.), FS'le her formattan sonra uğraşmak zorunda kalmazsın, bilgisayarında tuttuğun hiçbi dosya da silinmez.

Selçuk
http://www.mw.tum.de
THY4743
Senior Member
Senior Member

Selçuk Teşekkür ederim.
Gerçektende Format sonrası yüklemeler daha bezdirici [:(]
Dediğinde haklısın, en iyisi bölerek kullanmak.
Sevgiler,
Targan...

tago...
HAKANPOLAT
Rookie
Rookie

selamlar...

Selçuk bey her serferinde klavye ayarını değiştirmeye gerek olmadığını, gürüntü ayarı için farklı bir tuş atayarak sorunu çözebileceğini söylemiş....

Bu da bir çözümdür fakat şunu da belirtmek isterim ki klavye ayarı TR olduğu sürece Flight Simulatörün başka komutları da bu durumdan etkileniyor....
Bu durumda bu komutların hepsi için (özellikle noktalama karakteri içeren tuş kombinasyonları) yeni bir tanımlama yapmak gerekecektir...

Ancak bu durumda klavye ayarlarını değiştirmek durumunda kalmazsınız...

İyi uçuşlar....

Hakan
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”