FS Passengers ve Crash

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
bbugday
Junior Member
Junior Member
Name: Burak Buğday
PID: 2175

Merhaba,
Son zamanlarda sıkça başıma gelmeye başladı ve çok sinir bozucu bir durum. Gate park halindeyken fs passengers açık boarding yapılıyor mesela biri gelip üstümde online oluyor crash oluyorum veya taxi yapmasını bilmeyen mühteremin biri içimden geçip gidiyor falan. Bu duruma bir çözüm varmı FS Passengers ayarlarıyla oynarak mesela?
THY3990
Average User
Average User
Name: Enis YENIBAYRAK
PID: 3990
Vatsim ID: 1118021
City: Istanbul

Hocam onun çözümü FS Passengers ta crashleri kapatmaktır onun yolu ise;
C:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\FsPassengers\config
config klasörünün içinde "more_option" cfg dosyası bulunuyor.Onu açıp içinden
"DisableForceCrashDetection =0;" bulup sıfır yapın sorun düzelir.Sizde bunun 1 olması lazım benim hatırladığım kadarıyla buradan kapatıyoruz.Ama bir eksiğim var ise bilen arkadaşlar düzeltsin.
Teşekkürler...
EmrE
Junior Member
Junior Member
Name: Emre AYDIN
PID: 3371

Burak kaptanım bahsettiğiniz hatanın fs passenger ile ilgili olması için fs settings-realism-collision with other aircraft ın seçili olmaması lazım..Eğer seçili ise fs ile alakalı olmuştur yaşadığınız crash ler..seçeneği kaldırırsanız durum ortadan kalkar, ancak seçili değil ise ve crash oluyorsanız Enis kaptan yapılması gerekini anlatmış :)
Emre AYDIN
CPL/A-06143
FlyTHY, PID3371
Trabzon 1982
THY3549
Senior Member
Senior Member
Name: Özkan SESEN
PID: 3549
Vatsim ID: 1084772

Biraz evvel LTBA iniş yapıp Gate yanaşırken 100 metre önümde kapıdaki trafik yüzünden crash oldum..Hem FS de ignore hemde fspessenger da belirtilen ayar "0" olmasına rağmen..Bu kadar uzaktan da crash olmazdı.Ayarlar da doğru.Başka neyden nem kapıyor anlamıyorum?!.. :swear: :swear: :swear:
Image
EmrE
Junior Member
Junior Member
Name: Emre AYDIN
PID: 3371

Kaptanım bence birde fs passenger ı kaldırıp deneyin
Emre AYDIN
CPL/A-06143
FlyTHY, PID3371
Trabzon 1982
THY3549
Senior Member
Senior Member

Emre kaptan şuan bir kaç deneme yaptım.Enteresandır ki FS'i kapatıp tekrar açtıktan sonra Crash ayarları kapalı iken problem yok. FSpax'ı çalıştırıp denediğimde crash oluyor. Crash den sonra tekrar resetleniyor FS. O haliyle fspax'ı çalıştırmadan bile crash olmaya devam ediyor. İki program çok gereksiz bir şekilde ve çok gereksiz bir özellikten dolayı çakışıyor. Olan saatlerce uçuşa oluyor.

Edit: Diğer FSpessenger kullanan arkadaşlardan ricam anlattığımı denemeleri olacak. Acaba sorun sadece bende mi?. Bende ise ne ala çözülür bir şekilde.

Saygılar.
Image
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

Özkan kaptanım FSPax realism settings de crash seçeneğini otomatik olarak açar diye bilirdim şimdi siz kontrol eder misiniz deyinceye kadar ancak dediğinizi yaptım ignore crash seçtim ve FSP çalıştırdım açmadı tekrar crash i.
THY3549
Senior Member
Senior Member

THY157 wrote:Özkan kaptanım FSPax realism settings de crash seçeneğini otomatik olarak açar diye bilirdim
Selçuk kaptanım bende şimdi sizden öğrendim. Yaklaşık son 200 uçuşumdan beridir kullanıyorum FSPessenger'ı. Daha önce bu kadar sıkıntı yaratmamıştı bana. Ama dediğim gibi diğer trafiklere dokunmanıza bile gerek kalmıyor yaklaşması yeterli; sonuç Crash. Acaba fsp'nin config klasörünün içindeki .cfg lerde var mıdır ayarı.Araştıralım bakalım. Alakanıza teşekkürler kaptanım.

Saygılar.
Image
THY3549
Senior Member
Senior Member

enisynb wrote:Hocam onun çözümü FS Passengers ta crashleri kapatmaktır onun yolu ise;
C:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\FsPassengers\config
config klasörünün içinde "more_option" cfg dosyası bulunuyor.Onu açıp içinden
"DisableForceCrashDetection =0;" bulup sıfır yapın sorun düzelir.Sizde bunun 1 olması lazım benim hatırladığım kadarıyla buradan kapatıyoruz.Ama bir eksiğim var ise bilen arkadaşlar düzeltsin.
Teşekkürler...
Enis kaptan eğer aşağıdaki doğru ise ters yapıyoruz. Çünkü benim .cfg dosyasında hepsi " 0 " idi.

Even if you have set the Fs2004 parameter to 'no collision', FsPassengers by default force this value to 'ON'.

Solution: Disable the 'force collision detection' of FsP. To do this, open the [Fs2004]/FsPassengers/config/more_option.cfg file with notepad and edit the force collision detection line as below:
DisableForceCollideDetection =1; // disable the 'force collide detection' feature of FsP

Don't forget also to set the 'collision detection' of Fs2004 to OFF.

Kaynak:FSPassenger.

Yarın ofiste deniyorum ve sonucu söylüyorum.

Kafama takıldı bi kere. :)
Image
bbugday
Junior Member
Junior Member
Name: Burak Buğday
PID: 2175

Bende biraz kurcalayınca çözdüm... değerlerin 0 olması onların açık olması demek :) 1 yapınca kapanıyor ancak uçuş sonlarında daha az puan veriliyor... hallettim crash sorununu teşekkür ediyorum herkese ilgilerinden dolayı
THY3549
Senior Member
Senior Member

Evet biraz evvel test edildi ve bende de sorun çözüldü.
FSP'nin more_option.cfg dosyasındaki 2 değeri;

1.- DisableForceCrashDetection =1
2.- DisableForceCollideDetection =1 bunu her ihtimale karşı kapattım.

Geçmiş olsun.
Image
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”