DEHAVİLLAND COMET4

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY3558
Junior Member
Junior Member
Name: Suleyman TUNA
PID: 3578
Vatsim ID: 1086585
City: İstanbul

Klasik sevenlere tavsiye edebileceğim harika bir uçak.. Kendisi ilk jet airliner. Saygı duyulası hayran olunası bu uçak FS ortamında olmazmı, tabiki olmalı.. Kendisiyle yaklaşık birbuçuk yıl kadar önce tanışmıştım fakat,flap nedir, varyo nedir yeni öğrenmeye başlıyordum(Cockpitini ilk gördüğümdeki tepkilerimi anlatamam :lol: ) , Birçok paralı eklentiye taş çıkartır cinsten.Bu uçağı gerçek hayatta hiç kullanmadığım için, uçuş dinamikleri hakkında bir yorum yapamayacağım :hai: Harika bir panele ve VC e sahip kesinlikle edinip denemenizi istiyorum:
Image
Image

Aşağıdaki linkde modeli,paneli ,ve ses dosyaları mevcut.Setup yok elle kuruluyor ama merak etmeyin gayet derli toplu hazırlanmış,herhangibir eksiklik yada kurulum çakışması yaratmıyor.
http://dmflightsim.co.uk/dh106_comet.htm#TOP

Tarihçesinden kısa bir bölüm:
After very successful trials, the BOAC Comets started the worlds first jet passenger service in May 1952, London Heathrow to Johannesburg.
There were 3 crashes in the first year. Two were put down to pilot error, with over rotation on takeoff blamed. Another was put down to an in flight break up due to the turbulence of a tropical storm. However when another two broke up in flight in 1954, the aircraft's air worthiness certificate was revoked and the Comet was grounded.
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

David Maltby ise düşünmeye gerek yok! sadece LTBA-LTCG uçmayı bir deneyin bakalım bu uçakla GPSi bile açmadan , işte o zaman işin büyüsü ortaya çıkıyor.
Hakan"737"Güven
THY3558
Junior Member
Junior Member
Name: Suleyman TUNA
PID: 3578
Vatsim ID: 1086585
City: İstanbul

Hakan bey duygularıma tercüman oldunuz, Aklıma her gelişinde tabirini yapamadığım şey;"Büyü"
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”