3D FS (IZ3D ile)

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY3558
Junior Member
Junior Member
Name: Suleyman TUNA
PID: 3578
Vatsim ID: 1086585
City: İstanbul

Birzamanlar popüler olan ama son zamanlarda popülerliğini yitirmiş bir teknolojiden bahsetmek istiyorum. Hatırlarsanız kartondan yapılmış; bir camı kırmızı, diğer camı mavi gözlüklerle izlenen filmler, fotoğraflar olurdu.
O fotolara yada videolara çıplak gözle bakıldığında görüntülerin etrafında kırmızı ve yeşil izler olurdu. Şimdi nereden çıktı bu diyecek olursanız şöyle izah edeyim: Geçenlerde sevgili kuzenim(Deniz abimi çok öpüyorum buradan( burdan pek göreceğini zannetmiyorum ama :) Avatar adlı filmi 3D izlemiş ve çok etkilenmiş,banada ballandıra ballandıra anlatıyordu. Birden bunu FS e nasıl aktarabilirim fikri geldi. Benim fikrim geldi deyip hemen telefonu kapattım oturdum kokpite. Araştırmaya ilk başta Bütün texture ları Anaglyph etmek düşüncesiyle başladım ve çok geçmeden bunun çok zahmetli ve saçma olduğu sonucuna vardım. En sonunda IZ3D adlı bir yazılım keşfettim( daha önceden kullananlar varmı bilmiyorum) Bu yazılım tıpkı enbseries lightbloom gibi çalışıyor,yani istediğimiz zaman disable edebiliyoruz. Birhışımla kurdum, FS de gayet sağlıklı çalıştı ve herhangibir FPS kayıbı yaşamadım. Şimdi kurulum ve birkaç ayardan bahsetmek istiyorum: http://www.iz3d.com/driver buradan yazılımı indiriyoruz
Image Image
ayarları aşağıdaki resimde görüldüğü gibi yapıyoruz ve arayüzü kapatıyoruz.

Image Image
Flight simulator ü açtığımızda şu şekilede bir görüntü ile karşılaşmamız gerekiyor.

Image Image

video hazırlayamadım ama youtube sağolsun;
http://www.youtube.com/watch?v=mokRzPZ7naY

Elinde3D gözlüğü olmayanlar http://www.3dgozluk.com adresinden kendi gözlüklerini nasıl yapacakları konusunda fikir alabilirler(çok basit)
THY543
Average User
Average User
Name: Atakan Şenyurt
PID: 543
Vatsim ID: 848272
City: Antalya

vaaay hakikatende süpermiş :)
denemek istiyorum ama o kadar güzel olacağını sanmıyorum
çünkü sinemada izlediğim 3boyut yaoutube dan bununkisinide izledim
o kadr kaliteli değil
sinemadaki filmin çekiminde alan derinliği var ve o kırmızı yeşil kaymalarda o alan derinliğine göre daha yada daha az
işte atıyorum daha çok olursa size yakın oluyor o nesne daha az olursa uzak oluyor

ama bunda o alan derinliği göremedim
dediğim gibi alan derinliği olursa tam 3 boyut olur fakat pc çok kasar :D
Atakan Şenyurt
THY3558
Junior Member
Junior Member

Alan derinliği istenildiği ölçüde ayarlanabiliyor SHIFT/+ yada SHIFT /- ile. yazılımı incelerseniz daha birçok seçenek mevcut
THY3549
Senior Member
Senior Member
Name: Özkan SESEN
PID: 3549
Vatsim ID: 1084772
City: Istanbul

Süleyman Kaptan bi ara İst. gelde pop jazz emprovize takılmaya devam edelim. İhtiyacın var gibi geliyor. :)

Saygılar.
Image
THY3558
Junior Member
Junior Member

:D :D :D :D Kaptan yazın inşallah.. Şusıralar bişeylere ihtiyacım varda ne olduğunu tam kestiremiyorum,malum öğrencilik. Alttanda 30 tane ders olunca insan böyle kaçıp sığınacak birşeyler arıyor.
976
Rookie
Rookie
Name: MARMAR
PID: 976
Vatsim ID: 880781
City: NA

Suleyman kaptan izninle yazini sanalpilot.com alinti olarak tasimak isterim.

http://www.sanalpilot.com/forum/topic.a ... C_ID=14822
Apollo
Legend
Legend
Name: Erdal ELMACI
PID: 3195
Vatsim ID: 1059183
City: Ankara

Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
THY3558
Junior Member
Junior Member

976 wrote:Suleyman kaptan izninle yazini sanalpilot.com alinti olarak tasimak isterim.
Nedemek lafımı olur, inceliğiniz için teşekkür ederim.

İki şeyi daha belirmek istiyorum, Birincisi;(merak eden arkadaşlar olabilir diye) Bunu kurduğunuz zaman bütün oyunlarınız(uyumluluk dahilinde) ve videolarınızla birlikte çalışıyor. Yani youtube izlerken videoyu tam ekran yapınca devreye giriyor(biraz bekletiyor-takılıyor) o yüzden etkilenmesini istemediğiniz exe leri exceptions bölümünden seçmeniz gerekiyor (antivirüslerde olduğu gibi)

İkincisi ise; Flight simulator için özel profiller varmış,ne olduğunu bilmiyorum yeni keşfettim
Image Image
THY1834
VIP Member
VIP Member
Name: Adem BURCU
PID: 1834
Vatsim ID: 958269
City: Tekirdag

Bu çocuklar bir harika yaw :D
Biz hata verdiğinde sistem yükleme ile bilgisayar kurtarmaya çalışırken genç ekibin işine bak :clap: :clap: :clap:
Eskiden olsaydı bakın neler yapardım bende....ama :twisted:
Anlattırmayın şimdi nasreddin hocanın yokuş çıkma fıkrasını :lol: :lol:
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”