Acaba FS2002de hava sartlarini ayarlamak mumkun mu? Yoksa program random olarak mi hava sartlarini belirliyor?
Hava birde bulutlu ise turbulans gercekten kacinilmaz oluyor. Bu ozellik FS2002 de nasil simule edilmis bilmiyorum.
Bushmaster selamlar, herseyden once aramiza hosgeldin. bir suredir bunu yazmak icin bekliyordum kismet bugüne imis.FS2002'de hava sartlarini ayarlamak mumkun. bunu iki yol ile yapiyoruz;
1- manuel olarak hava sartlarini leveller dahil olmak uzere belirlemek
2- internet ortamindan world weaşer komutunu kullarak o anda dunyadaki (bizde bu sekilde soylenir ancak genelde minimum 1 saat onceki havadir)her TAF/METAR raporu yayinlayan MET merkezi olan meydanlar icin gecerli hava durumu otomatik olarak fs2002 tarafindan simule edilebilir. Bunun tek eksigi upper leveller icin metar yayinlanmadigi icin (aslinda yayinlanir ama bizim sistem onlara erisemiyor) bu seviyelerde random olarak verebiliyor. Bu verilerin tamami Jeppesen kaynakli olarak fs'lerimize ulasiyor.
Tum bunlarin uzerine eger vatsim'de online olarak ucuyorsak yine yan sekilde ancak bu sefer NOAA'dan alinan verilere gore ucus yaptiginiz bolgede size en yakin raporlama merkezinden yayinlanmis olan hava durumu siz bir sey yapmadan otomatik olarak FS'e guncellenir. Eger ucus yaptiginiz bolgedeki havaalani metar raporu yayinlamiyorsa ilk alabildigi bilgiye gore hava durumunu simule eder.(bu bir tur range meselesi ve scenery-koordinat sistemi ile beraber isliyor yani fs uctugu bolgeyi belli bir capta tariyor tariyor, vatsim'den o bolgedeki size en yakin meydandan yayinlanmis metar verisini simule ediyor, bu genelde saatbaslarinda alinan verilere gore guncellenir.) Tum bu islemler FSUIPC denilen FS ile internet ortamindaki bircok verinin karsilikli alinip verilmesini saglayan bir DLL-arabirimi ile yapilir ve eger bu arabirimin optionslarina girerseniz orada sistem yine upper level icin havadurumu veremese dahi random olarak bulut ici turbulanslari dahil olmak uzere bir cok weaşer settingslerini degistirebilrsiniz. ben birkez yaptim sonra midem bulandigi icin kaldirdim [:p], saka saka

, sadece gereksiz bir tepki aldim ucaktan bana gercekci gelmedi bende iptal ettim. kolay gelsin
Hakan737Guven