Checkride'a girecek arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim.
İyi çalışmalar.
3RD NEW YEAR CHECK-RIDES'10...
- THY1935
- Average User
- Name: Hanifi AVCI
- PID: 1935
- Vatsim ID: 964441
- City: Samsun
THY3716 wrote:
Ayrıca, arıza meselesi nedir? Yani, ne biliyim, tek motor, ya da çift motor arızası şeklinde mi olacak? Yeniden çalıştırma prosedürü mü, yoksa tek motor, ya da motorsuz iniş prosedürü mü aranacak? (Bu meydana sağlamken zor iniyoruz, arızayla nasıl ineriz, Allah bilir)
Ne güzel işte bahadır hocam süzüle süzüle inersin Erzincan'a

- THY3716
- Legend
- Name: Bahadir ALKES
- PID: 3716
- Vatsim ID: 1097118
- City: Istanbul
Tamamdır hocam, okudum anladım. Ben hep direkt iniyordum oraya. Meydan turuna girmemiştim hiç. Yanlız, iki boyutlu görüşte (gercekte oldugu gibi, kafamızı pencereden cevirip bakma durumu olmayan sim. ortamında) biraz zor olacak gibi. Bir kaç deneme yapalım bakalım.
Lead me, follow me or get out of my way !
Sevgili Arkadaslar,
Checkride larin asil amaci egitim olmakla beraber, sosyallesme boyutu da var ki ben cok onemsiyorum. Ozellikle FlyTHY camiasina surekli positive katkida bulunan pilotlarimizin (eventlere katilim+forumda paylasim) checkride lari daha kolay gecmektedir. Cunku kendilerini surekli gelistirmektedir bu uyelerimiz, belkide farkinda olmadan.
Circle to land e gelince, benimde hic sevmedigim ve cok zorlandigim bir yaklasma sekli. 2D ile zor ama ustunde daha fazla calisarak ustesinden gelebiliriz sanirim.
Sevgili Bahadir yukarida bahsettigim nedenlerden dolayi senin hicte zorlanacagini sanmiyorum. Checkride ta gorusmek uzere dostum.
Edit: Ayrica sunuda eklemek isterim ki, Checkride'a katilan FlyTHY vPilotlar i gercekten cok sansli. Su anda Checkride bolumunde 2 profesyonel 737 pilotu 1 egitimini tamamlamis insallah yakinda profesyonel olarak ucmaya baslayacak pilot bulunmakta.(Emre ve Cihan Kaptanlar da umarim ileride bu kadroya dahil olacaklardir boylece 5 kisilik enfes bir egitim departmani olusacak.) Bunun kiymetini bilin arkadaslar ve akliniza takilan sorulari sormaktan cekinmeyin. (Ayrica kadroda benim gibi sanal dinazorlarda yer almakta ve bizlerde sim ile ilgili konularda cok tecrubeliyiz.)
O yuzden katilmaktan cekinmeyin bilakis yeni seyler ogrenmek ve eksikleri gidermek icin guzel bir firsat kabul edin.
Checkride larin asil amaci egitim olmakla beraber, sosyallesme boyutu da var ki ben cok onemsiyorum. Ozellikle FlyTHY camiasina surekli positive katkida bulunan pilotlarimizin (eventlere katilim+forumda paylasim) checkride lari daha kolay gecmektedir. Cunku kendilerini surekli gelistirmektedir bu uyelerimiz, belkide farkinda olmadan.
Circle to land e gelince, benimde hic sevmedigim ve cok zorlandigim bir yaklasma sekli. 2D ile zor ama ustunde daha fazla calisarak ustesinden gelebiliriz sanirim.
Sevgili Bahadir yukarida bahsettigim nedenlerden dolayi senin hicte zorlanacagini sanmiyorum. Checkride ta gorusmek uzere dostum.

Edit: Ayrica sunuda eklemek isterim ki, Checkride'a katilan FlyTHY vPilotlar i gercekten cok sansli. Su anda Checkride bolumunde 2 profesyonel 737 pilotu 1 egitimini tamamlamis insallah yakinda profesyonel olarak ucmaya baslayacak pilot bulunmakta.(Emre ve Cihan Kaptanlar da umarim ileride bu kadroya dahil olacaklardir boylece 5 kisilik enfes bir egitim departmani olusacak.) Bunun kiymetini bilin arkadaslar ve akliniza takilan sorulari sormaktan cekinmeyin. (Ayrica kadroda benim gibi sanal dinazorlarda yer almakta ve bizlerde sim ile ilgili konularda cok tecrubeliyiz.)
O yuzden katilmaktan cekinmeyin bilakis yeni seyler ogrenmek ve eksikleri gidermek icin guzel bir firsat kabul edin.

Herkese merhaba,
Kemal hocam, elbette eğitimde bende arkadaşlara yardımcı olmak isterim. Eminim emre arkadaşımızda aynı fikirdedir. Buaralar biraz yoğun olduğum için iştirak edemedim fakat biz yinede buralardayız. Flythy ekibinin airbusla ilgili sorularını seve seve araştırır hep beraber öğreniriz. Herkese iyi uçuşlar.
Kemal hocam, elbette eğitimde bende arkadaşlara yardımcı olmak isterim. Eminim emre arkadaşımızda aynı fikirdedir. Buaralar biraz yoğun olduğum için iştirak edemedim fakat biz yinede buralardayız. Flythy ekibinin airbusla ilgili sorularını seve seve araştırır hep beraber öğreniriz. Herkese iyi uçuşlar.
Cihan PALA
CPL /A-06133
Onurair
A320/A321
CPL /A-06133
Onurair
A320/A321
- THY133
- VIP Member
- Name: Deniz İrez
- PID: 133
Checkride'a girmeden rütbe atlamanız mümkün değildir...THY4073 wrote:ben birşey sormak istiyrum acaba chekride a girmeden rütbemizi atlayabilirmiyiz?
saygılar
ve chekride girecek arkadaşlara başarılar...
Deniz IREZ
ATPL-A (B737-A330)
ATPL-A (B737-A330)
-
- VIP Member
- Name: İlker Değirmencioğlu
- PID: 2445
- Vatsim ID: 1011091
Checkride Lounge Sticky Topic;
http://www.flythy.org/forum/viewtopic.php?f=28&t=6798
http://www.flythy.org/forum/viewtopic.php?f=28&t=6798
FlyTHY IT Manager
-
- Junior Member
- Name: Emre AYDIN
- PID: 3371
Kesinlikle katılıyorum Kemal Kaptanım, böyle bir ortamda sanal havacılık icra eden bir oluşum kanımca çok azdır,ciddiyet olsun kuralcılık olsun öğretme arzusu olsun her yönden çok takdire şayan bir oluşum gerçekten bizimkisi..Tüm pilot arkadaşlarım gibi her zaman elimizden geldiğince sanal havacılık olsun gerçek havacılık olsun yardımlarımızı esirgemiceğimizden emin olabilirsiniz..Tüm gerçek pilotların sanal havacılığın tadınıda tatmalarını çok isterim çünkü gerçekten çok farklı ve güzel bir ortam..Her ikisinide yapan bizlerde kendimizi çok şanslı görmekte ve desteklerinizle bu güzel ortamı paylaşmaktayız..THY066 wrote:Sevgili Arkadaslar,
Saygı ve Sevgilerimle..
Emre AYDIN
CPL/A-06143
FlyTHY, PID3371
Trabzon 1982
CPL/A-06143
FlyTHY, PID3371
Trabzon 1982
- THY3716
- Legend
- Name: Bahadir ALKES
- PID: 3716
- Vatsim ID: 1097118
İlker Hocam, tuzun kuru tabii.THY3672 wrote:Checkride a katılacak ve bu heyecanı yaşayacak tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.

Lead me, follow me or get out of my way !