Squawkbox

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
kaanuzunsoy
Rookie
Rookie
Name: Kaan UZUNSOY
PID: 1472

Değerli arkadaşlarım;

Son 2 gündür cebelleştiğim bir Squawkbox sorunum var :@ Konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Online uçuş yapmak üzere tüm hazırlıklarımı yapıyorum, Vatsime bağlanmadan önce Squawkbox menüsünden options ayarlarından voice sekmesinden mikrafon ayarlarımı da yapıyorum. Yönergeleri izleyerek testi tamamlıyorum ve testin sonundaki readback'i okumamla aynı olarak 5 net duyuyorum. Buraya kadar herşey normal. Ancak Vatsim'e online olup COM1 frekansımı ATC'ye ayarladığım vakit bütün konuşmaları çok net duyuyorum fakat benim sesim bir türlü karşıya gitmiyor. :cry: Bu arada neredeyse klavyedeki kullananılabilecek bütün tuşları PUSH TO TALK olarak denedim. Zaten burada dikkatimi çeken başka birşey ise konuşmalar sırasında ilgili tuşa basdığımda mandal olarak tabir ettiğimiz olay bile gerçekleşmiyor. Windows'un ses ayarlarında herhangi bir sorun yok yani Windows ortamında da Squawkbox options ortamında da sesimi kayıt edip kayıt ettiğim sesi çok net duyuyorum. Bununla ilgili bilgisi olan arkadaşlarımdan yardım talep ediyorum. Eğer yardımcı olacaksa bir iki ek bilgi;
1- Windows Vista ULTIMATE 32Bit OS
2- FS9 (Update 9.1)
3- Wilco Airbus Vol 1 Series

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

vistamı? çok normal! :) online olduğum bir akşam test edelim. öncesinde firewall ayarlarınıza bakıp Squawkbox'ı kontrol edin izin veriyormu vermiyormu.
Hakan"737"Güven
kaanuzunsoy
Rookie
Rookie
Name: Kaan UZUNSOY
PID: 1472

Selam Hakan Hocam.
Öncelikle cevabın için teşekkürler.
Ancak firewall ayarlarında program izinli görünüyor. Son zamanlarda yüklediğim herhangi bir app da yok bir türlü çözemedim yaa :cry: Ama online olduğunda mutlaka görüşelim hocam ben takip edeceğim seni.
Herşey için sağol.
momka
Newbie
Newbie
Name: Mehmet onur GURGENC
PID: 3956

Hakan hocam,malesef aynı sıkıntı bende de mevcut.Uçarken sorun yok fakat VRC yi açtığım zaman benim sesim karşı tarafa az gidiyormuş karşı tarafı ise ya ben 5/5 duyuyorum yada 5/1. Bütün ayarlar normal,kulaklık mikrafon 2 günlük yeni.Sistemsel olarak bir sorun gözükmüyor fakat ses kartı onboard,acaba sorun bundanmı kaynaklanıyor?

Windows XP sp2
M.Onur GÜRGENÇ
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”