FS açılamıyor. Enteresan bir durum.

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY3549
Senior Member
Senior Member
Name: Özkan SESEN
PID: 3549
Vatsim ID: 1084772
City: Istanbul

Değerli Arkadaşlar.

Yaklaşık 1 senedir FSi online olarak kullanmaktayım. (FSX dahil) Ancak bugune kadar karşılaşmadığım bir problem ile karşılaştım :roll: .Bugun itibari ile sabah iş yerime geldim ve Maderian için offline denemelerde bulunacaktim ki,FSi kısayolundan çalıştırmamla, o ilk arayüzündeki Resim (DC9 olduğu) sürekli ekranda kalmakta ve menüye bir türlü geçiş yapmamakta. :cry:

Yaklaşık son 1 aydır herhangi bir Add-on, PC ye herhangi bir programda yüklemiş değilim.Sorunsuz çalışıyor idi.Sistemim 32bit XP Pro.Ne enteresandırki FSX de aynı ekranında sabit kalıyor. Kısayolu tıkladığım vakit HDD'de yaklaşık 5-10 sn ses duyuyorum ama dakikalarca beklememe rağmen menüye bir türlü geçmiyor.Uyuyumluluk olarak 2000 den tutun tüm varyasyonları denedim, defalarca restart ettim sorun hallolmadı.2 farklı HDD mevcut.Aynı HDD ye yüklü diğer programlarda bir problem yok.Durum sadece FS ler arasındadır. Tekrar silip yüklemeden FS leri kurtarmaya çalışmaktayım.Daha evvel başına böyle garip bir sorun gelmiş olan arkadaşlardan yada benim aklıma gelmeyen herhangi bi fikri olan arkadaslardan şu event öncesi bayram hediyesi olacagını düşündüğüm yardımlarını bekliyorum.Bende nette halen araştırmaktayım bir gelişme olur ise bu topic altında paylaşırım.

Şimdiden Teşekkürler.
Saygılar.
Image
THY3672
Average User
Average User
Name: Ilker Aksan
PID: 3672

Özkan kaptanım selamlar,Kemal hocam kapatmış olmasın. :D Şaka bi yana çok ilginç gerçekten.Umarım en kısa zamanda Fs ine kavuşursun.
orhaner
Newbie
Newbie
Name: Orhan Erden
PID: 1391

Özkan Kaptan Selamlar,

FS9.cfg ve FSX.cfg dosyalarının yedegini aldıktan sonra silip tekrar bir deneme yapmanızı öneririm

Kolay gelsin,

Orhan Erden
THY3549
Senior Member
Senior Member

Özkan kaptanım selamlar,Kemal hocam kapatmış olmasın.
:D Güzeldi.

Saol İlker kaptanım.

FS9.cfg ve FSX.cfg dosyalarının yedegini aldıktan sonra silip tekrar bir deneme yapmanızı öneririm

Orhan Hocam dediğinizi uygulayacağım. Ancak küçük bir gelişme var. Topic açtığım gün mesai sonuna kadar uğraştım ve problemi çıkartan zanlının eşgalini buldum gibi. FSinn. FSX üzerinde deneme yaparken FSinn ile alakalı bir mesaj beliri verdi birden. Artık o gün son demlerimde oldugum için çıkmak zorunda kaldım iş yerinden. Çıkmadan hemen kaldırayım dedim ancak FSinn ve Copilot u kaldıramadım. Silemiyor bir türlü. Belliki önce regeditten FSinn komple ucurup ardından FS leri kaldırmak :(

Teşekkürler arkadaşlar.
Image
THY066
VIP Member
VIP Member
Name: Kemal Tolu
PID: 66

artık buldunuz bir günahkar, her birseyde bana sallayın :D :D
Image
1219
Average User
Average User
Name: Emre ATAY
PID: 0000

safe mode u deneyin
THY3549
Senior Member
Senior Member

Arkadaslar sorun çözümleri için tekrar teşekkür ederim.FSi kaldırmadan problemin kökenini buldum.FSinn 'in günahını almışız. :) Sorun FSpessenger dan kaynaklanıyor.Kaldırınca halloldu enteresan durum :) Herkese keyifli uçuşlar.

Saygılar.
Image
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”