airac

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY3663
Rookie
Rookie
Name: mustafa börekci
PID: 3663

Selamlar kaptanlarım.hemen soruma geciyorum
Yeni PMDG kullanmaya basladım.dolayısıyla fmc kullanmayı da yenı yenı ogrenıyorum.fmc ye gıtmek ıstedıgımız rotayı gırdıgımızde kabul etmesı ıcın airac denen bı dosya yuklemem gerekıyomus.bende airac 0908 i yukledim.ama hala gırdıgım rotaları kabul etmıyo.yapmak gereken oncekı asamaları eksıksız yapıyorum ama olmuyor.acaba 0909 yuklesem sorun hallolurmu?bir de bazı hava alanlarım hala default scenery bu da sebep olabilir mi?bir de 0909 yuklemem gerekiyosa bilen arkadaslar link verirse sevinirim

mustafa börekci
FluTHY3663
manisa
THY066
VIP Member
VIP Member
Name: Kemal Tolu
PID: 66

Mustafa Kaptanım,

Airac 0908 veya 0909 programlama ile ilgili cok birsey degistirmeyecektir. Türkiye içi uçtugunuzdan zaten herhangi bir degişiklik yapılmadı fix veya yol bazında.

Muhtemelen siz FMC nasıl programlanır bilmiyorsunuz. Bu konuda bir ön araştırma yapmalı, beceremediginiz veya anlayamadıgınız yer olursa, öyle sormalısınız.

Örnegin ben Hz.Google'a şunu bi ara dedim " pmdg fmc programlama " ilk gelen sonuç http://www.ucuyorum.com/showthread.php?t=26780

lütfen sizde bu veya buna benzer bir araştırma yapınız.

Ayrıca illegal linklerin forumda sorulması yada yayınlaması yasaktır.
Image
THY3663
Rookie
Rookie

Sevgili kaptanım
bahsettiğiniz linkteki basamakları tekrarlayarak denedim zaten ama olmadı.

Mustafa Börekci
Flythy 3663
manisa
cenks
Advanced Member
Advanced Member
Name: Cenk Senkaya
PID: 1843

Hatayı SS ile buraya koyarsanız belki yardımcı oluruz kaptanım

Selamlar
THY3672
Average User
Average User
Name: Ilker Aksan
PID: 3672

Mustafa bey selamlar,Cenk hocamın dediği gibi size FMC ile ilgili yardımcı olalım.Denk getirebilirsek beraber bi programlama yaparız.Ama benim çok kısa yaptığım bir araştırma sonucu en az bu sorununuz ile ilgili 5 video ve görsele ulaştım.Daha önceki forum sayfalarından da eğitim dökümanlarını mutlaka incelemenizi tavsiye ederim.Eşsiz bilgiler bulacaksınız.Vallahi para ile alıyım deseniz bulamazsınız.Selamlar.
tower
Rookie
Rookie
Name: Oğuz Kösebay
PID: 3839

FMC programlarken hangi kademede ne tür hatalar veriyor, söylerseniz bir çözüm yolu üretebiliriz.
THY3663
Rookie
Rookie

dest kısmına ltbj yazdıgımda LTBJ ERR:16 RWY UNKNOWN DİYOR
mustafa börekci Flythy 3663
manisa
koraybicer
Newbie
Newbie
Name: Koray Bicer
PID: 3263

Airac ile ilgili bir problem. Elinizde var ise, daha önceki airac sürümlerinden birini yükleyip, LTBJ rwy16'yı tekrar deneyin. Muhtemelen düzelecektir.
Koray BİÇER
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”