acil yardım B737-400 ile ilgili

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
Bekir
Rookie
Rookie

Arkadaşlar IFR e?tim'e başlayaca?ız benim bu uçakla ilgili büyük sorunum var.Problem şu:
Uçak kumandalara o kadar sa?ır ki dengeye oturta bilmem yakalaşık 10000 ft.buluyor.Tam oldu derken tekrar bozuluyor.Dönüşlerde başlı başına bir problem çok geç reaksiyon gösteriyor.Tabi ki uçuş benim için bir işkence oluyor.Ltba net.teki optimasyonları uyguladım de?işen bir şey olmadı.Hardware deki ayarlarıda düşürüp denedim yine olmadı.Sistem konfügürasyonumun yetmedi?i gibi birşey olamaz sanırım çünkü uçuş esnasında en ufak bir slow motion olma gibi birşey yok tüm borda saatleri tıkır tıkır çalışıyor ve rate de 21;22 arasında oluyor.Bu arada 737-400 fs default ve joistick kullanmıyorum.

Bekir
TK307
THY45
Technical Admin
Technical Admin
Name: Özgür Özden
PID: 45
Vatsim ID: 824586
City: Ankara

kisa ve net cozum.. Joystick kullanin... Yoke'u olmayan bir ucagi ne nasil ucuramazsaniz bunu da olmazsa olmaz kabul edip gidin bir tane alin. 20-50$ arasinda.

TK045 Ozgur Ozden
uuzgan
Average User
Average User

Merhaba.

Denetim Masası'ndan Klavye ayarlarını açın,
Karakter yineleme gecikmesini ve yineleme hızını en yüksek değere getirin.

Iyi uçuşlar.

Uğur Uzgan
TRVACC
Bekir
Rookie
Rookie

Arkadaşlar ilginize teşekkür ediyorum.Anlamaya çalıştığımda bu zaten.Tamam joystic ve alınan haz doğru orantılı kumanda edmede de büyük farklılık sağlıyor mu? eğer bu konuda da birazcık açıklama yaparsanız sevinirim.Çünkü benim PC'im Copaq-Ipaq ve sadece usb bağlayabiliyorum herşeyi ve USB olunca fiyatlar artıyor malum.Eğer gerçekten kumanda da çok fark ediyorsa yapacak bir şey yok alacağız bu yola baş koyduk[:0].Bu arada tüm klavye ve hassasiyet ayarları maksimunda kumanda ile ilgili.Bir de şu var galiba bu jetlerde direk up-down kumandası yerine daha çok trim tercih mi ediliyor ne?

Bekir
TK307
THY177
VIP Member
VIP Member
Name: Ergenekon Kucuk
PID: 177

Bekir;

Su anda zaten piyasada yer alan ve bu işte belirli ve hassas performans gösteren tüm stickler USB portunu kullanıyor ..anlayacağın pamuk eller cebe .. :P) herşeyden önce yıllar öncesinden gelen bir alışkanlık olan klavyeden bu işin zevkini ve vereceğin kumadaların cevabını algılayabilmek imkansız .kısaca farklılıdan ziayede bu stickin olmassa hiç bir anlamı yok ...bu yüzden gel kıy parana hatta gir hepsiburada.com 'a taksitle precision 2 al ve yeterli .

Elbette up-down dediğin pitch hareketini trimle yapmak mümkün değil..trim ucağın agırlık merkezini fazla değiştirmeden yada DRAG oluşturmadan stabil bir şekilde ucmasına (alçalmasına yada yükselmesine yada sabit durmasına yarayan) bir kanat yüzeyi ve önemli bir tekniğin adı ....

Seb bizi dinle pişman olmaycaksın .
kOlay gelsin .

TK 177 Ergenekon Kucuk
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

Selam

İnatla bir joystick almayarak kendime acı çektirdiğim için kendimden özür diliyorum. Gerçekten, eğitimler dahil klavyeyle uçtum ve yaklaşık 2 ay önce Precision 2 aldım. İnan bana kendime yaptığım en büyük iyilikti. Farkı yaşayınca anlayacaksın :D

Selçuk Poyraz
TK157
Bekir
Rookie
Rookie

Arkadaşlar teşekkür ediyorum.Tamam en kısa zamanda bütçe oluşturp alacağım[:I]

Bekir
TK307
engoosti
Junior Member
Junior Member

Arkadaşlar herkese merhaba bekir arkadışım bu simulatör joistick olmadan gerçekten olmuyor ben yaklaşık 2 yıl joysticsiz bir simulator kullandım ve şimdi forcefeedback 2 aldım.Eğer uçağın kanatlarına vuran havanın gücünü hissetmek istersen parana kıy ve microsoft force feedback 2 al derim. hepsiburda.com adresinden 4 ay taksitle alabilirsin.

Sevgive saygılarımla hoşçakalın.

Engin Keskin
PPL&IRR
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”