SP3 FS2004 e ETKİLERİ

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
Apollo
Legend
Legend
Name: Erdal ELMACI
PID: 3195
Vatsim ID: 1059183
City: Ankara

Herkese merhaba

Son kurulumumda XP üzerine SP2 ve sonra SP3 kurdum.
Sonrasında similatörü kurdum ve imaj aldım.

SP3 ün FS2004 e etkileri var mı?

Daha kararlı çalışması için SP2 mi kullanılması lazım.

Bu bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Happy Landings, Be Safe.

Erdal ELMACI
FlyTHY PID 3195
Ankara,1975
silistreli
Senior Member
Senior Member
Name: Kisisel veri
PID: 3841
Vatsim ID: 1008925
City: Arnavutkoy

Erdal Kaptanım merhaba,

Öncelikle belirtmeliyim, ben Bilgi İşlem Uzmanı olarak çalışıyorum. Mezuniyet alanım bilgisayar değil ama 1993'den beridir sistemlerle uğraşıyorum.

Şunu belirtmeliyim ki SP3 beraberinde pek çok uyumsuzluk ile geliyor. Örneğin; Windows'un bugüne kadar yayımladığı pek çok yama aslında bu SP3 paketinin içerisinde yer alıyor. Bu nasıl soruna yol açar diye soracak olursanız şöyle bir örnekleme güzel olur; kaymak bir asfaltta gidiyorsunuz. Herşey çok güzel, bir süre sonra yolda çukurlar oluşmuş ve oraya bir yama yapılmış ama eski kaymaklığı kalmamış. Sesden ve sallanmaktan rahatsız oluyorsunuz.
İşte Windows işletim sistemide yamalar ile aynen bu hale geliyor. Çoğu zaman FS2004 üçüncü parti yazılımlarında SP3 hata uyumsuzluk hatası verir; FSINN ve CoPilot buna örnek. Ya uygun versiyonu bulacaksınız veya SP3 ü kaldıracaksınız.

Kararlılık konusunda da SP3 tam baş belasıdır. Önceden yazılmış olan hatalı kodlar yenisi ile değiştirildiğinde hazır mimaride uyumsuzluklar olmaya başlıyor. Çünkü herkesin işletim sisteminde farklı programlar var ve Microsoft bunu dikkate almıyor.

Hatasız, sorunsuz bir XP kullanmak istiyorsanız SP2'li ve otomatik güncelleştirmeleri kapatılmış bir sürüm kullanmalısınız.

N. Tekin Silistireli
FlyTHY, Pid 3841
LTFD - ArKent
Apollo
Legend
Legend
Name: Erdal ELMACI
PID: 3195
Vatsim ID: 1059183

Tekin kaptanım güzel bilgileriniz için teşekkürler.

Genelin bilgisi olsun diye PM atmadan buradan soruyorum.

Benim gibi işgüzarlık yapıp son sürüm diye SP3 kuranlara tavsiyeniz nedir?

Şimdi SP3 kaldırmak yeterli olur mu sistem SP2 ye mi döner, yoksa SP3 kaldırınca SP2 yüklemek mi lazım?

Bir de bu işlemi yapınca sistemde sıkıntı olur mu? Yani bir formata mı ihtiyaç olur?

Ben bir şekilde güncelleştirmeleri yükleyebilen bir XP sahibiyim :)))

İlk kurulumdan sonra SP2 atıp güncelleştirmeleri kapatalım ve similatörü ve add onları kurup imaj alalım mı diyorsunuz yani?

Happy Landings, Be Safe.

Erdal ELMACI
FlyTHY PID 3195
Ankara,1975
silistreli
Senior Member
Senior Member

quote:Originally posted by THY3195

Tekin kaptanım güzel bilgileriniz için teşekkürler.

Genelin bilgisi olsun diye PM atmadan buradan soruyorum.

Benim gibi işgüzarlık yapıp son sürüm diye SP3 kuranlara tavsiyeniz nedir?

Şimdi SP3 kaldırmak yeterli olur mu sistem SP2 ye mi döner, yoksa SP3 kaldırınca SP2 yüklemek mi lazım?

Bir de bu işlemi yapınca sistemde sıkıntı olur mu? Yani bir formata mı ihtiyaç olur?

Ben bir şekilde güncelleştirmeleri yükleyebilen bir XP sahibiyim :)))

İlk kurulumdan sonra SP2 atıp güncelleştirmeleri kapatalım ve similatörü ve add onları kurup imaj alalım mı diyorsunuz yani?

Happy Landings, Be Safe.

Erdal ELMACI
FlyTHY PID 3195
Ankara,1975

Erdal Kaptanım rica ederim :-) Program ekle/kaldır'dan SP3 ü seçip kaldırdığınızda sistem SP2 olarak kalır, ayrıca yüklemenize gerek yok. SP3 uzun sürede yüklenen ancak kısa sürede bilgisayardan kalkabilen bir pakettir. SP3'ü kaldırkıtan sonra sabit sürücünüzde disk birleştirmesi yapmanız yeterli olur. Hatta bunu ayda bir veya iki kez yapmanız normalde performans açısındanda iyi olur.
Elinizdeki kurulum CD'sinin SP2 içerdiğini düşünürsek kurulum sonrası otomatik güncelleştirmeleri kapatmanız yeterli. Ama eğerki SP2 içermiyorsa bunu yükledikten sonra kapatmanızda yeterlidir.

Bu arada açılış programlarınızıda kontrol etmenizde fayda var; saat yanında yer alan her bir ikon bir programa aittir, bu programlar kullansanızda kullanmasanızda açılışta Windows tarafında başlatılır ve bellek üzerine yerleşmeye başlar. FS'de en önemli unusurdan birisi bellek işlemci etkileşimidir. Bunun en üst düzeyde olmasını isteriz ki bu karşımıza hız olarak çıkar. O yüzden kullanılmayan ama başlangıçta açılan programlarınızı kapatmanızda ve bir dahaki başlatmada çalışmamalarını sağlamanızda fayda var :-)

N. Tekin Silistireli
FlyTHY, Pid 3841
LTFD - ArKent
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
PID: 0000
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul

Windows XP'de SP3 çok fazla güvenlik güncelleştirmesi ile geliyor. Otomatik güncelleştirmeleri kapamaksa makineyi saldırılara daha açık hale getirir.

SP3 yükledikten sonra FS9, SB4, Flythy FR gibi bizim programlarda sorun yaşayan var mı?

Alper Oğuz
THY1237
alperoguz at gmail nokta com
silistreli
Senior Member
Senior Member

quote:Originally posted by 1237

Windows XP'de SP3 çok fazla güvenlik güncelleştirmesi ile geliyor. Otomatik güncelleştirmeleri kapamaksa makineyi saldırılara daha açık hale getirir.

SP3 yükledikten sonra FS9, SB4, Flythy FR gibi bizim programlarda sorun yaşayan var mı?

Alper Oğuz
THY1237

Alper Kaptanım; XP'de SP3 yükledikten sonra SB'da değil ama FSINN'de oldukça sorun yaşayanlardanım. XP çıktığından beridir güvenlik yaması indirmektedir. Bunları bilgisayarınıza kurmamak demek sisteminizin saldırıya mağruz kalacağını göstermiyor, endişelenmeyin lütfen. Eğer saldırılar konusunda bir önlem almak isterseniz basitten zora şu adımları takip edebilirsiniz;
- Modeminizdeki güvenlik duvarı özelliğini aktif hale getirebilirsiniz,
-bilmediğiniz sitelere erişimde bulunup dialer benzeri programların sisteminize yüklenmesine olanak vermeyin,
-Sabit diskleriniz 1'den fazlaya bölünmüş ise C diskini paylaşıma açmayınız,
-zone alarm her zaman işinize yarar,
-internette hangi portlar üzerinden ne gibi istenmeyen hareketler yapılabiliniyor mevcut, bu portları kapatabilirsiniz.

Sevgiler

N. Tekin Silistireli
FlyTHY, Pid 3841
LTFD - ArKent
THY1592
Officer
Officer
Name: Erman PILICOGLU
PID: 1592
Vatsim ID: 965504

Sn Silistireli;

quote:Alper Kaptanım; XP'de SP3 yükledikten sonra SB'da değil ama FSINN'de oldukça sorun yaşayanlardanım.

Bir yılı aşkın süredir makinam da XP SP3 yüklü tüm güncellemeleri de tam sayılır ve sıkı bir FSInn kullanıcısı olarak bir yıldır en ufak bir sorun yaşamadım Vatsim severlerinden kaynaklanan bağlantı problemleri dışında,bence sorun XP SP3 değil sizin FSInn kurulumunuzda olduğunu sanıyorum.. FSInn SB3 basit kurulmuyor..Nasıl kurduğunuzu ve ne gibi ayarlar yaptığınızı anlatırsanız yardımcı olmaya çalışayım...

Saygılarımla

Image
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
PID: 0000
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul

Tekin kaptan o yamaların her biri bir hatayı düzeltiyor. Örneğin RPC servisindeki bir taşma hatasından faydalanan virüsler vardı (Blast, Sobig, Nimda, CodeRed vs). RPC'deki bu hataları düzelten 1-2 yama yapılmışsa bulaşamıyorlardı.

Elbette ADSL modem gibi bir güvenlik duvarı mutlaka bir önlemdir, ama örneğin arkadaşınızın biri gelir evinizde kablosuzdan filan LAN'ınıza girer. Bu açıkları kullanan virüslerden bazıları onda varsa aynen size de bulaşırlar. Yani buna benzer senaryoları çoğaltmak mümkün..

Tabi yine de eğer bu yamalardan biri FS9 veya Squawkbox vb eklentileri ile sorun yaratacak olursa hemen kaldırırım o ayrı. :D Ama bunun için o yamadan kaynaklandığına emin olmam gerek.

sevgiler

Alper Oğuz
THY1237
silistreli
Senior Member
Senior Member

1237 wrote:Tekin kaptan o yamaların her biri bir hatayı düzeltiyor. Örneğin RPC servisindeki bir taşma hatasından faydalanan virüsler vardı (Blast, Sobig, Nimda, CodeRed vs). RPC'deki bu hataları düzelten 1-2 yama yapılmışsa bulaşamıyorlardı.

Elbette ADSL modem gibi bir güvenlik duvarı mutlaka bir önlemdir, ama örneğin arkadaşınızın biri gelir evinizde kablosuzdan filan LAN'ınıza girer. Bu açıkları kullanan virüslerden bazıları onda varsa aynen size de bulaşırlar. Yani buna benzer senaryoları çoğaltmak mümkün..

Tabi yine de eğer bu yamalardan biri FS9 veya Squawkbox vb eklentileri ile sorun yaratacak olursa hemen kaldırırım o ayrı. :D Ama bunun için o yamadan kaynaklandığına emin olmam gerek.

sevgiler

Alper Oğuz
THY1237
Alper Kaptanım, o blastı ben paylaşım disklerini kapatarak engelliyordum o yüzden belki o yamanın işlevselliği gözümden kaçmış olabilir. Dediğiniz gibi iyice incelemeden herhangi bir işlemde bulunmayın.

Sevgi ve saygılarımla
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”