
once kendimize 19 yada 22" widescreen lcd monitor aliyoruz.daha sonra ekran boyuna uygun touch screen kit satin aliyoruz (ebay).
asagidaki linki ebay'den buldum,sanirim urun 4 gun daha satista,aramak icin touch screen kit yazarsaniz degisik markalarin urunlerini de bulabilirsiniz
http://cgi.ebay.com.au/DIY-Touch-Screen ... 1|294%3A50
son alacagimiz ise bize cok pahaliya kacmadan tatmin edici bir projector.
bu kiti kullanarak lcd monitorumuzu touch screen yani dokunatik hale getiriyoruz.ekrana her dokunusunuz oraya mouse'la tiklamanizla esdeger oldugundan butun msp,fmc,radio,altimeter ayarlarimizi sadece dokunarak yapabiliriz,buda buyuk bir zaman tasarrufu ve cabukluk demek,ozellikle yogun fly inn'lerde.
moitoru buyuk ayni zamanda cozunurlugu yuksek almamizin sebebi FSyi window icinde actigimizda bu window'un etrafinda bos alan olmasi.bu arada uygun fiyatlar icindeki muhtemel projectorler 800x600 cozunurlukte olacagindan FSyi 800x600 acmakta fayda var.kendi lcd'miz uzerindeki FS windowunu kenarlarindan tutarak genisletebiliriz.PMDG kendi default cozunurlugunu shrink/stretch yaptigindan her hangi bir grafik bozukluguna ugramayacaktir.lcd uzerindeki,yani cockpit goruntumuzun bulunacagi ana FS window'unun yanlarda bosluk birakmamizin sebebi oralara FMC ve Radio'muzun gelmesidir.boylece hem ana panel,hem fmc hemde radio'muz dokunmatik bir bicimde onumuzde hazir olacaktir.simulatorumuzu actigimizda environment goruntusunu de undock window yapip projector'e verdigimizde asagidaki resim gibi bir goruntu elde edeceksiniz.resim icin kusuruma bakmayin,ne yazikki o alanda yetenegi olmayan biriyim,elimden geldigince aciklayici cizmeye calistim.resimdeki gibi bi mobilya sekli sanirim en rahat kullanimi saglayacaktir ama sandalyenizin iki yanina kutu bile atarak bunu saglayabilirsiniz:)
bir onemli husus monitorunuzun ustunun projector goruntusunu asagidan 1/3 yada 1/2 kesmesidir.egerki bu goruntu full ekran olarak karsinizda olursa sanki cockpit yokmus gibi bir goruntu vereceginden kendinizi burnunuz cok asagida zannedebilirsiniz,ozeellikle inislerde buyuk problem yasarsiniz (denenmistir,aynen boyle oluyor).monitorunuzun ekrani kesmesi gerceklik adina guzel bir goruntuyle birlikte popomuzu sandalyeden hafif kaldirarak sanki ucagin burnundan asagiya bakarmiscasina yeri gormemize olanak saglamaktadir:)
resim icin tekrar ozur,elimden bu geldi.ayrica surc-i lisan ettiysem affola,sabaha karsi gozlerimden uyku akarkene alelacele yaziyorum bu mesaji,aklima geldi,paylasayim dedim

herkese iyi ucuslar