fs 2002 de (default) b737-400 de otopilotta giderken hdg den bir vor un ilgili radyaline geçmek için nav tuşunun altında ayrıca bir course bölümü oldu?undan ayarını yapıp hdg kendi sönüyor ve işlem tamamlanıyor. Ama b 747-400 de ayrıca bir course ayar yeri bulamadım. bu işlem nasıl yapılıyor?
yine aynı olayla ilgili bir vor a do?ru yaklaşırken vor e?er pist başında ve ortaya yakın ise (istanbulda 36 da oldu?u gibi) aynen ils nin pist orta açısını ayarlaması gibi vor ile de oluyor (ama course ye 355 -356 gibi bir rakam yazılması lazım ) aynı nedenden ötürü bunu da yapamadım..
yardımlarınız için teşekkürler..
b747-400 ile ilgili sorum
-
- Junior Member
Selamlar
747 ile fazla uçmadım fakat sanırım navigation display de course'u görmelisiniz bunun üzerine gidip(mouse ile) ayarlayabilirsiniz.
(Adınızı yazarsanız sevinirim)
Levent İshakoğlu
TK031
747 ile fazla uçmadım fakat sanırım navigation display de course'u görmelisiniz bunun üzerine gidip(mouse ile) ayarlayabilirsiniz.
(Adınızı yazarsanız sevinirim)
Levent İshakoğlu
TK031
Klavyeden "V" tusuna bir kez basip + ve - tuslari ile course ayarlayabilirsiniz. Eger sectiginiz course da autopilot panelinden okunamiyorsa CDI veya HSI'dan okuyabilirsiniz. Autopilot'un nav fonksiyonu secmis oldugunuz radyali tutar.
iyi ucuslar
Deniz Özhan
TK206
iyi ucuslar
Deniz Özhan
TK206
navigasyon display dediğiniz pusula gibi olan monitor..buna bakınca sağ üst te beyaz yazıyla crs 000 yazıyordu..buna mouse ile gidince el resmi çıktı..ve + - şeklinde ayarlamak mümkün oldu..problemim halloldu yardımlarınız için teşekkür ederim..( bu monitör dokunmatik yapılmış:)..monitör üzerinden ayarlanacağını 40 yıl düşünsem bulamazdım herhalde..
)))):D
Metin Eser

Metin Eser