Hocam aslında ben forumunuzu "yönetim istfa" yazılarından sonra keşfettim. Ben bu eventlerinizi gördüm çok hoşuma gitti ,
Ordan bir katılma isteği doldu içime. Eventleriniz gercekten çok güzel ve kalabalık geciyor. Resimlerden gördüğüm sahnelerden etkilendim üye oldum. Fakat işte bu trafik sorunu kötü oldu benim için. Tavsiyelerinizi şirket olduğum için şu an uyguluyamıyorum.
Çenk Hocam sorunu cevaplamak istiyorum fakat bu ivao propagandası gibi algılanmasından korkuyorum.
Affınıza sığınarak yazıyorum.
Cenk bey ivaod Mtl denen bir çeşit grafik kalitesi azaltılmış sanal trafik modelleri vardır. Bu modeller pek çok animasyona sahiplerdir. Gece gündüz ışıkları, Seyrusefer ışıkları, İniş ışıkları, bunla beraber uçakların tüm oynar aksamları simule edebilmekteler. Speed break, flap, Motor geri takatları vs . İvaoda büyük bir mtl datası vardır. Yaklaşık 5000 adet farklı firmanın boyamalarını barındırın 100 çeşit ana uçak modeli bulunur. Türk firmalarının neredesye tamamınıda kapsar. En son benimde katkımla Anadolu jet ve Türk hava küvvetlerini ekledik. Yeni döneme Boeing 737 barış karatalı eklemeyi planlıyoruz. İvao Awacs uçakları için radar sistemi sağlıyabiliyor. Ama henuz hizmete girmedi. Bizde açılışımızı barış kartalı ile başlatıcaz.
İvaoda real time derken şunu kast ettim. Ucakları takılmadan gayet normal hareket eder gibi görmek mümkün. Fs nin kendi ai trafiğinden farksızlar. Apronda beklerken inen uçakları izlemesi çok zevklidir.
Edit : Awacs hizmetini atcler tarafından sağlanıyormuş. Gecenlerde katıldığım bir hava küvvetleri eventinde başarıyla uygulanmış
MTL örneği
Ali darbaz
FlyTHY, PID3839
Almanya 1983