ABIT anakart ve 2.8 GHz Intel işlenci aldım. Ofise geldim ve ana kartın altında mavi ledler yanıp sönüyordu. Aklıma bir fikir geldi, şeffaf bir kasa yapsam dedim. Biraz araştırdım ve SUNBEAM marka şeffaf kasalar gördüm. Ancak çok büyüktü, ben ufak bir sistem toplamak istediğim için aldım kasayı kesip biçerek kendi istediğim hale getirdim. [8D]
Sonra toplarken, ekran kartını biraz daha güçlü yapayım istedim. Gittim iki tane NVIDIA 260 GTX aldım ve SLI bağladım. Kasanın ön tarafına da tamamen kozmetik sebeplerden ötürü iki adet ultraviole ince floresan tüp koydum. Bence güzel oldu...

UV ler açıkken;

SION kalkışı öncesi kokpitim;

Performansa gelirsek;
Amacım çift ekran, ve SLI idi. Tabiki sonuç hayal kırklığı. Her Türk gibi önce sistemi yaptım sonra araştırdım. Meyerse SLI yapınca kartları çoklu ekran desteği olmuyormuş. Mecburen şimdi bir kartı sökeceğim hiç bir işe yaramadı. Şu anda tek kart iki ekran bağlı. Bunda da ufak bir sorun yaşadım aslında. NVIDIA ayarlarından tek kart iki ekran seçerken, birbirinden bağımsız olsun iki ekran derseniz, ikinci ekranda 3D dsteği olmuyormuş malesef. Yani AA filter vb çalışmıyor ikinci ekranda. Mecburen tek bir genişletilmiş desktop yaptım. Sonuç gayet iyi. İki ekranda doluyken 30-40 FPS alıyorum.
Sistemin geri kalanı; 2GB Corsair Ram kit, 160GB Sata Disk, ikinci bir USB ses kartı.
Sevgiler, Saygılar,
İlker Değirmencioğlu
FlyTHY, PID 2445
İstanbul, 1977