Ekran Sorunsalı (IMPORTANT for me)

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
Yusuf AKDAG
Newbie
Newbie

Selam Arkadaşlar,

Kısa bir süre içinde iki monitor deste?i olan asus ti4200 alaca?ım. Sadece FS için.

Ama önce bir deneme yapayım dedim. ti4200 de nView diye bir teknoloji sayesinde dual monitor kullanıyor. Ama ben 2 ekran kartı takarak bunu simule edeyim dedim. Olmadı. Daha do?rusu FS de olmadı..

Ve böylelikle benim aklıma bazı sorular geldi.
Şimdi arkadaşlar sorularım şunlar..
1) FS 2002 yi dual monitorde oynaya(bilen)n varmı? Varsa nasıl yardımcı olurmu?
2) bu türlü bir kullanım vatsimde bir problem oluştururmu(sanmıyorum ama emin olmak istedim)
3) Sizce gereklimi?
4) hepinizi seviyorum :)

Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar..

Sevgiler Saygılar

TK471
Yusuf AKDAG

Edited by - Yusuf AKDAG on 16/10/2002 13:32:16
Ercan Ozpinar
Newbie
Newbie
Name: Ercan Ozpınar
PID: 62

Merhaba Yusuf kardeş,

Ben FS2002 de 3 monitor kullaniyorum. Ana ekran kartı olarak AGP kilitini kullanıyorum, ve diğer iki kartlar PCİ ekran kartı. Bunlar normal basit 16MB lik ekran kartı olabilir. Birden fazla ekran kartının desteklenmesi için en az WIN98SE kullanmanız gerekiyor birde ana ekran kartınızın bunu desteklemesi gerekiyor, genelde zaten yeni AGP ekran kartlarında bir problem olmuyor. Size tavsiyem 2 ekran kartını taktıktan sonra öncelikle Windows ta problemsiz çalışır olması. Zaten sisteminiz 2ci ekran kartını tanıdıysa Windows açılırken size 2ci monitorda bilgi verecektir. Daha sonra windows ta ekran özelliklerinden 2 tane ekran göreceksiniz bu 2ci ekranın üzerine tıklayıp aktif hale getireceksin. Bundan sonra iki ekranda aktif hale gelir ve mouse ile bir ekrandan öbür ekrana geçebilirsin. FS2002 Çalıştıgında kokpit parçalarını 2ci ekrana "undock" yaptıktan sonra mouse ile çekebilirsin. Mesela FMC veya Squawkbox penceresini 2ci ekrana çekebilirsin. Eger 3cü ekran varsa bunada overhead paneli koyup daha gerçekçi bir hale getirebilirsin. Vatsimde herhangi bir problem oluşmaz ve daha seri ve rahat çalışmanız için 2ci veya bir 3cü ekran bence mükemmel olur ve FS2002 içerisinde pencere açıp engine gauge ların üzerini , radio stack veya overhead panel, FMC gibi ayrı pencereler kapatmaz ;-)

Aşagıdaki resimde göründüğü gibi daha gerçekçi bir görüntü oluşacaktır.

Sevgi ve saygılar,

Ercan Özpınar
Hollanda

Image

Image
Yusuf AKDAG
Newbie
Newbie

Wooww...
Buradn harika görülüyor valla. Senden gaz aldım ve ti4200 sipariş ettim. Umarım becerebilirim. Bir mahsuru yoksa sana tekrar sormak isteyeceğim sorularım olacak.

Teşekkür ediyorum..
Saygılarımla..

TK471
Yusuf AKDAG
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”