Daha gercekci kokpit ici ses duzeni icin

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
THY45
Technical Admin
Technical Admin
Name: Özgür Özden
PID: 45
Vatsim ID: 824586
City: Ankara

Merhabalar,

DEfault gelen ses ayarlari cockpite cok ses geciriyor. Diger ucaklarin sesi, motorlarinizin sesi etc...

Gercege daha yakin olan ses ayarlari asagidaki gibidir, sizler de kendi arzunuza gore daha hassas ayarlar gerceklestirebilirsiniz.

Yeni baslayaan arkadaslara faydali olacagini dusundum.

TK045 Ozgur Ozden
deniz
Junior Member
Junior Member

Buyuk yolcu ucaklari icin yukaridaki ayarlar oldukca gercekci ancak 4 zamanli/pervaneli ucaklar icin motor sesini en az yarim olcek :) yapmanizi tavsiye ederim.

Deniz Özhan
TK206
fvefa
Junior Member
Junior Member

ONLINE ucuslarda ATC ve Lesson/Flights sesleride full kapali olmasinin bi mahsuru varmi?
THY45
Technical Admin
Technical Admin

Mahsuru degil faydasi var :)

TK045 Ozgur Ozden
fvefa
Junior Member
Junior Member

DF737 deki panel clik sesleri ve First Officer Call Outlarinin ses ayarlarinin bu settinglerle bir ilgisis yok gibi. Herseyi kapamama ragmen yüksek düzeyde duyuluyor. Kulaklikta rahatsiz edici sekilde yüksek geliyor?????
THY45
Technical Admin
Technical Admin

mutabik bunun icin soyle bir yol var.

Kulakliga gelen sesi kisiyoruz (bende var oyle bir ayar dugmesi) ve rogerwilco iyice aciyoruz. Boylelikle tum sesler az ama roger net duyuluyor :) Ve motor gurultuleri icin de bu ayarlari yaptik mi tamamdir. Evdeki hostesin sesini de duymadiginiz icin kafaniza vazo yemiyorsunuz ya da ufak yolcu da gelip sizi cekistirip BABAAAAAA DUYMUYOOORR MUSUUUN? demiyor. :)

TK045 Ozgur Ozden
lishakoglu
Junior Member
Junior Member

Özgür bey
siz hem kulaklık hemde kolonlardanmı dinliyorsunuz tam anlayamadım

Levent İshakoğlu
TK031
THY45
Technical Admin
Technical Admin

hayir kolon kullanmiyorum yani kolon da bagli ama sesi kapali kulaklik kullaniyorum ve kulakliga giden kablomda kulaklik icin ses ayarim var. Kolonlarin ancak bir arkadasim gelince ne yapiyorsun bir bakayim dedigi zaman sesini aciyorum tum konusmalari kendisi oradan dinliyor ama ben kulaklikla ciddi is yapiyor edasi ile pek onun varligini takmiyorum :) O da cok cok soru soramiyor. :)

TK045 Ozgur Ozden
Bozhan Özsoy
Average User
Average User

Hazır Özgür konuy açmışken,

Sisteminize bir tane daha ses kartı ekleyerek küçük bir masraf ile (Creative Vibra dandinos 128 11$) Online uçuştan aldığınız keyfi ikiye katlayabilirsiniz.

İlave ses kartını sisteme tanıttıktan sonra Windows'un default olarak kullanacağı ses kartını seçmemiz lazım. Flightsimulator sesleri bu karta bağlı hoparlörlerden çıkacak.

Roger Wilco'dan da kullanılacak ses kartı olarak yeni ses kartını işaretleyin, böylece bütün iletişimi bu karta bağlayacağınız mikrafonlu kulaklık ile yapabileceksiniz.

Yeni ses kartının joystick portu conflict yapar ise disable edebilirsiniz.

Bir problem olursa burdan yardım edebilirim

Sevgiler,
Bozhan Özsoy.
THY45
Technical Admin
Technical Admin

Simdi Bozhan'i okuyunca farkettim... Aslinda ben de onun dedigine benzer bir ssitem kullaniyorum.

Simdi bazilari sasirmistir. NAsil oluyor da kolondan ve kulakliktan ayni anda ses geliyor diye.

Ses kartim 5.1 yani 2 on, 2 arka ve 1+1 ayri cikis daha..

2 on cikisa coklandirici ile 2cift(4cikis) cikis elde ettim bunlardan birini kolonlara digerini de Kulakliga bagladim. Arka cikislari da direkt Sony Muzik Set'ime bagladim. Muzik setinin video girisinden girdim ve gerekirse seti acip video konumunda koca kolonlardan FS motorlarini dinleyebiliyorum :)) Ya da ne dinlemek istersem mp3, vcd, dvd... (19inch ile keyifli oluyor) ve 2 adet masa ustu kolondan on sesler, 2 adeet de muzik setinden arka sesleri aliyorum. Ayni zamanda kulakliktan da gerekirse sadece on sesleri alabiliyorum.

On ve arka ses ayirimi yaptigim icin DF ile ucarken calloutlar sadece kulakliktan geliyor, muzik centerda bagira bagira cikmiyor.

Neyse iste sonunda iyi bisii yaptim keyifli. 10kisi gelse basima ne yapiyon biz de bakalim dese 10kisiye de ne yaptigimi ne konustugumu, ne duydugumu gorecek, dinleyecek durumda.. Kotu olan yani bunu hic yasayamadim, kimse ilgilenmiyor.. :) (Bunun disindan goster bakiiimmm.. Su koprunun altindan da gecsene... Eeee hep boyle yavas mi gidecek (.78m) hic asagi pike cekmeyecen mi, simdi dusse bu ne olur, hadi dusursene... ) seklinde abuk laflar duydukca sinirlendigim icin artik kimseyi cagirmiyorum. En azindan bir kisi bulup da havacilik askimizi paylasip geceleri bunlari konussak ben onu alip egitsem, ogretsem o bana yeni seyler gosterse ne cok isterdim... Uuuuhhhhh....

TK045 Ozgur Ozden

Edited by - ozgur ozden on 14/10/2002 13:35:51
THY177
VIP Member
VIP Member
Name: Ergenekon Kucuk
PID: 177

Sevgili Arkadaşlar ;

Öncelikle sevgili özgür ' ün ucuculuk hayatına yavaş yavaş son verip ses mühendisliğine soyunduğu konusunda bir takım duyumlarım varki :P)yazdıkları bunu doğruluyor....

Diyeceğim şudurki Özgür Kaptan ; size gelebilsek çat kapı bizi bir süre sonra kovar yada rezervasyon ile kabul ederdin ...Tabi uzaklardan böyle konuşmak kolay oluyor yoksa görürüdük seni ...

herneyse ucuculugun dışında sizler böyle şeyler bahsettiğinizde bırakın ucusu en azından bu işi daha keyifli hale getirebilecek trickler olduğunu görmek hem hırpalıyor insanı (bilgisayar karşısında geçen keyifli ucuslar ve sonrasında aa Özgür şöyle dedi aa Bozhan böyle yapmış bende yapıyım diyip geri dönülmez hasarlar vermek gibi ..) ama bir okadarda mutlu kılıyor.

Mesela B tusu ile bulunduğumuz lokasyondaki QNH 'in otomatik olarak set edildiğini dün Selçuk'tan ögrendim ...ve inanılmaz mutluyum şimdi ve FS açık olsun olmasın sürekli B tusuna basıyorum ..:P)

Aman bu arada başka şeyler söylemeyin insan o zaman "bu kadar zaman nerdeydin eşşeksin sen " gibi yakıştıramadığı kelamlar ediyor kendisine...

Neyse ; niye bunları yazdım bilmiyorum ...

Hoşca kalın ....

PS : özgür

"Evdeki hostesin sesini de duymadiginiz icin kafaniza vazo yemiyorsunuz ya da ufak yolcu da gelip sizi cekistirip BABAAAAAA DUYMUYOOORR MUSUUUN? demiyor. :)"

bu tip ve bunun tam tersi collisionları önleyecek herhangi bir yazılım yada hardware varmıdır ? varsa sevaba girersiniz...

TK 177 Ergenekon Kucuk
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

Herkese selamlar;

Özgür hocam, verdiğiniz ayarları uygulayıp RW'nun sesini açtım ve çok güzel oldu. Motor gürültüleri arasında ATC duymaya çalışmıyorum artık ama maalesef şu first officer'ın çenesini kapatamadım:)) Adam maymun modunda habire bağırınıp duruyo "flap5" diye. E be adam körmüyüm görüyorum, salak yerine koymada kapa çeneni diyorum ama nafile. Bu problemli kişiyi ne yapıcaz hocam yaw. Sonunda boğucam herifi ama sağ koltuk boş abi, herifin ruhu var :))

Berhan, senin önerini deneyeceğim. Anakartım onboard ses içeriyor ama disable'dı. Onu kullanmayı düşünüyorum şimdi RW için. Eğer olursa FO'dan kurtulacağım. Yanlız bir çekincem var, uçarken radyo kartım açık müzik dinlemek için, sorun olur mu acaba diye düşünüyorum...

Görüşmek üzere...

PS Ergenekon: Birbirimizden öğreneceğimiz şeyler olabilir tabii ki. Bugün benden birşey öğrenirsin, yarın ben senden 10 şey öğrenirim hocam :)) Öğrenmenin sonu yok...

Selçuk Poyraz
TK157

Edited by - Selçuk on 14/10/2002 18:24:37
fvefa
Junior Member
Junior Member

Ergenekon FSUIPC den HotKeys ayarlarina gidersen Standart QNH olan 1013'i F11 tusuna SET STANDART ALIMETER'den set edebilirisin. B ve F11 o kadar.
fvefa
Junior Member
Junior Member

Ben kendi kafama göre tek tek ilgili tüm FS2002/sound/dreamfleet 737/ klasöründeki WAV dosyalarini Windows'un sound recorder programiyla editledim. (Effects Decrease yaparak. Her yapis %25 sesi azaltiyor) ise yaradi. Amcamin sesi kisildi.
THY177
VIP Member
VIP Member
Name: Ergenekon Kucuk
PID: 177

Yaw sevgili arkadaşlar ;

ben aslında ağzımdaki baklayı cıkarayım ..düşünün bir fantezimiz gerçekleşti ve gerçek bir istanbul-ankara ucusu aşamasında hostes anonsu : " sayın yolcular her iki kaptanımız ağır derecde ishal oldular ,boeing 737 kullanmayı bilen yolcularımız varmı ?"

ve içimizden herhangi biri o anda ucakta ...atlıyoruz ortaya : " kacılın elbette var...bugüne bugün 224 saat toplam ucusum var...tama hostes hanım kokpite buradan giriliyor değilmi ?" evet kokpite girdik ...ee hadi bakalım....

atc "ankara 03 r için 6500 e alçalış serbest ...tamam o sırada aklıma ferdi geldi B tusu ve F11 tusu ??? ee hocam nerede bunlar ...? "

o zaman kuleye read back ve " tamam kule de F11 tusu nerede ???" işte ozaman onca 224 saate yazık olacak ...

nereye geliyorum ....THY eğitimine yeniden sarkmaya başladım bugünlerde ..daha önce öyle yada böyle uctuk kokpitlerde ..ama şimdi görebilmek ve işi birazdaha anlayınca ucabilmek ne güzel olur düşüncsi ile ..bir gün eğer olurda birgün kabul ederlerse bizi simulatore girip (bir ücreti mukabilinde ve ucuzda olmayacak" ..kimler gelebilir/katılabilir merak ediyorum .

forumu geyikle baslayan ancak sonunda ciddi bir temenni ile bitirdiğim için bağışlayın.

sevgiler.

TK 177 Ergenekon Kucuk
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”