Arkadaslar internette buldugum bir kac dokumandan yola cikarak FMC ile programlamayi ögrenmeye calistim ama bir turlu tam bir programlayamadim söyle guzel bir sekilde anlatacak biri varmi yada bildiginiz iyi bir kaynak ?
Muzellef Aydogdu
FLYTHY , THY3393
Stockholm / 1979
FMC yi anlatacak biri ?
- Apollo
- Legend
- Name: Erdal ELMACI
- PID: 3195
- Vatsim ID: 1059183
- City: Ankara
Muzaffer kaptan selamlar
Türkçe anlatım olan bir link vereyim. Yardımcı olur belki.
http://www.esbim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1443
Erdal ELMACI
FLYTHY PID 3195
Ankara 1975
FS9-Student Pilot
Türkçe anlatım olan bir link vereyim. Yardımcı olur belki.
http://www.esbim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1443
Erdal ELMACI
FLYTHY PID 3195
Ankara 1975
FS9-Student Pilot
- Apollo
- Legend
Onur kaptanım eposta verirsen dosyayı yollayabilirim.
quote:Originally posted by onurcakmak
Verdigin linkteki yazinin ciktisini almak icin okula geldim ama malesef sayfa kalkmis [V]
Onur Çakmak
Kahramanmaraş, 1984
FlyTHY-PID: 2870
VATSIM-ID: 1043065
Erdal ELMACI
FLYTHY PID 3195
Ankara 1975
FS9-Student Pilot
quote:Originally posted by onurcakmak
Verdigin linkteki yazinin ciktisini almak icin okula geldim ama malesef sayfa kalkmis [V]
Onur Çakmak
Kahramanmaraş, 1984
Erdal ELMACI
FLYTHY PID 3195
Ankara 1975
FS9-Student Pilot
- Apollo
- Legend
Emre kaptanım sizin dosya 10 indirme ile sınırlıymış indirmeye izin vermiyor rapidşare:))
quote:Originally posted by 1219
daha 3-4 gün önce türkçe döküman verdim forumda biraz arasaydın keşke.
Emre ATAY
FlyTHY pid:1219
İstanbul,1974
Erdal ELMACI
FLYTHY PID 3195
Ankara 1975
FS9-Student Pilot
Emre ATAY
İstanbul,1974
Erdal ELMACI
FLYTHY PID 3195
Ankara 1975
FS9-Student Pilot
Sevgili Arkadaşlar,
Aramıza sürekli katılan yeni arkadaşlarımız oluyor. Birtakım bilgi eksiklikleri olabiliyor. Bu yüzden FlyTHY olarak direkt egitim vermesek bile, arasıra, PMDG 737 ve Wilco Airbus ile ilgili birer örnek uçuş geceleri düzenlersek faydalı olacagını düşünüyorum.
FMC programla, ILS, VOR, NDB, ARC gibi temel konularda ve FFR ile gereksiz ceza yememeye yönelik kısa ve öz, örnek ucus ile birçok soru işaretini kafalardan kaldırabiliriz.
Nisan ayı içerisinde ilk olarak PMDG 737 ile başlayalım diyorum. Böyle bir örnek ucusa katılmak istermisiniz?
Yada başka alternatif fikirleriniz varmıdır?
Kemal Tolu
FlyTHY , PID66
Antakya 1967
Aramıza sürekli katılan yeni arkadaşlarımız oluyor. Birtakım bilgi eksiklikleri olabiliyor. Bu yüzden FlyTHY olarak direkt egitim vermesek bile, arasıra, PMDG 737 ve Wilco Airbus ile ilgili birer örnek uçuş geceleri düzenlersek faydalı olacagını düşünüyorum.
FMC programla, ILS, VOR, NDB, ARC gibi temel konularda ve FFR ile gereksiz ceza yememeye yönelik kısa ve öz, örnek ucus ile birçok soru işaretini kafalardan kaldırabiliriz.
Nisan ayı içerisinde ilk olarak PMDG 737 ile başlayalım diyorum. Böyle bir örnek ucusa katılmak istermisiniz?
Yada başka alternatif fikirleriniz varmıdır?
Kemal Tolu
FlyTHY , PID66
Antakya 1967
- Apollo
- Legend
Kemal kaptanım ben eğitime her zaman hazırım. Sizler gibi kıdemli kaptanlardan eğitim almak gerçekten çok iyi olur. Forum konularını karıştırıyor diğer kaynaklardan bilgileri alıyoruz ama bunları birleştirmede bazen ışığı yakmada sorun oluyor.
Selçuk kaptanım sağolsun geçen ILS anlattı artık inişlerde daha bir rahatladım. Hala sorularım var kendisine tabi:)) Tüm okuduklarımı birleştirdiğim cevaplar alıyorum.
Dediğiniz temel konular için istekli pilotlarla bir eğitim grubu kursanız çok iyi olur gibi.
ben 734 kullanıyorum. (Wilco. ) PMDG 738 de hata verdi kurulumda hala aklım onda:))
Erdal ELMACI
FLYTHY PID 3195
Ankara 1975
FS9-Student Pilot
Selçuk kaptanım sağolsun geçen ILS anlattı artık inişlerde daha bir rahatladım. Hala sorularım var kendisine tabi:)) Tüm okuduklarımı birleştirdiğim cevaplar alıyorum.
Dediğiniz temel konular için istekli pilotlarla bir eğitim grubu kursanız çok iyi olur gibi.
ben 734 kullanıyorum. (Wilco. ) PMDG 738 de hata verdi kurulumda hala aklım onda:))
Erdal ELMACI
FLYTHY PID 3195
Ankara 1975
FS9-Student Pilot
- THY1472
- Rookie
- Name: Onur Çakmak
- PID: 1472
- Vatsim ID: 1043065
- City: Istanbul
Kemal Hocam merhaba;
Egitim ucusunu yapmakla birlikte, birde tum ucusun goruntusunu sesli anlatimla kaydetmek mumkun mu? Gecenlerde bir arkadasimiz bir video linki verdi ve gercekten cok guzeldi (
http://www.vimeo.com/3625786). Ben cok faydalandim ama eksikleri vardi. FMC programlama ile kisitliydi. Birde en basindan beri olani olsa, yani yakit hesaplama, ucagi calistirma ve diger ayarlamalarini yapma gibi. Parca parca, baslik baslik bu sekilde videolar hazirlasaniz. Hem her an ulasabilecegimiz bir referans olur, hemde sizler surekli yeni arkadaslarimiz icin egitim ucusu yapmak zorunda kalmazsiniz. PMDG'yi ogrenmek icin bircok dokuman, Turkce de olarak mevcut, ama hicbirsey gorselligin yerini tutmuyor.
Tabiki ricadir
Onur Çakmak
Kahramanmaraş, 1984
Egitim ucusunu yapmakla birlikte, birde tum ucusun goruntusunu sesli anlatimla kaydetmek mumkun mu? Gecenlerde bir arkadasimiz bir video linki verdi ve gercekten cok guzeldi (
http://www.vimeo.com/3625786). Ben cok faydalandim ama eksikleri vardi. FMC programlama ile kisitliydi. Birde en basindan beri olani olsa, yani yakit hesaplama, ucagi calistirma ve diger ayarlamalarini yapma gibi. Parca parca, baslik baslik bu sekilde videolar hazirlasaniz. Hem her an ulasabilecegimiz bir referans olur, hemde sizler surekli yeni arkadaslarimiz icin egitim ucusu yapmak zorunda kalmazsiniz. PMDG'yi ogrenmek icin bircok dokuman, Turkce de olarak mevcut, ama hicbirsey gorselligin yerini tutmuyor.
Tabiki ricadir

Onur Çakmak
Kahramanmaraş, 1984
wilco airbus a320 family ucaklarda bildiklerimi paylasabilirim...
Ömer Faruk Gençkal
PID: 2294
Samsun, 1984
Ömer Faruk Gençkal
PID: 2294
Samsun, 1984
- THY1472
- Rookie
Emre ATAY
İstanbul,1974
Hocam o dokumani gormustum ve indirmistimde. Tahminim dogru cikti ve bende de var o.
Ama bu linkteki resimlerle gorsellenmis bir versiyonu oldugu icin hosuma gitmisti. Erdal kaptanim sagolsun e-mail ile ulastirdi bana. 
Onur Çakmak
Kahramanmaraş, 1984
Emre ATAY
İstanbul,1974
Hocam o dokumani gormustum ve indirmistimde. Tahminim dogru cikti ve bende de var o.

Onur Çakmak
Kahramanmaraş, 1984
Sevgili Arkadaşlar,
Bu örnek uçuşu FlyTHY Baş Pilot'u aynı zamanda gerçek 737 pilotu olan sevgili Berhan Dönmez Hoca gerçekleştirecek.
Gerçek hayatta nasıl işliyorsa bu sistem, 1 saatlik örnek uçuş içerisinde hep beraber görecegiz, eksiklerimiz var ise tamamlayacagız.
Bu uzun uzun egitim amaçlı bir program degil, pratik, nüansları gösterecek bir uçuş olacak. Bu konuda maximum 10 kişilik bir grup oluşturmayı düşünüyoruz. Tarihi kesin veremiyorum şu anda yarın Istanbul'da Berhan'la yüzyüze konustuktan sonra detaylandıracagız.
Onur Hocam,
Malesef sizlerin bu güzel fikirlerine hep bu bizim projelerimiz arasında var, üzerinde calısıyoruz gibi cevaplar veriyoruz son zamanlarda. Gerçekten de var. Sevgili Özgür Özden bu konuda tüm alt yapıyı hazırladı, deneme cekimleri yapıldı. Sesli Konusma Usullerinden sonra cıkacak idi ancak hayat bazen istedigimiz işleri istedigimiz zaman yapmamıza musade etmiyor. Özel işlerden ve yogunluktan dolayı beklemeye aldıgımız projelerimizden biri video egitimi. Ne zaman tamamlayabiliriz su an için birşey söyleyemiyorum. Ama kesinlikle yapacagız.
Erdal Hocam,
PMDG ile ilgili size mail attım. Belki sorununuzu çözmenize yardımcı olabiliriz.
Herkese Sevgi ve Saygılarımla
Kemal Tolu
FlyTHY , PID66
Antakya 1967
Bu örnek uçuşu FlyTHY Baş Pilot'u aynı zamanda gerçek 737 pilotu olan sevgili Berhan Dönmez Hoca gerçekleştirecek.
Gerçek hayatta nasıl işliyorsa bu sistem, 1 saatlik örnek uçuş içerisinde hep beraber görecegiz, eksiklerimiz var ise tamamlayacagız.
Bu uzun uzun egitim amaçlı bir program degil, pratik, nüansları gösterecek bir uçuş olacak. Bu konuda maximum 10 kişilik bir grup oluşturmayı düşünüyoruz. Tarihi kesin veremiyorum şu anda yarın Istanbul'da Berhan'la yüzyüze konustuktan sonra detaylandıracagız.
Onur Hocam,
Malesef sizlerin bu güzel fikirlerine hep bu bizim projelerimiz arasında var, üzerinde calısıyoruz gibi cevaplar veriyoruz son zamanlarda. Gerçekten de var. Sevgili Özgür Özden bu konuda tüm alt yapıyı hazırladı, deneme cekimleri yapıldı. Sesli Konusma Usullerinden sonra cıkacak idi ancak hayat bazen istedigimiz işleri istedigimiz zaman yapmamıza musade etmiyor. Özel işlerden ve yogunluktan dolayı beklemeye aldıgımız projelerimizden biri video egitimi. Ne zaman tamamlayabiliriz su an için birşey söyleyemiyorum. Ama kesinlikle yapacagız.
Erdal Hocam,
PMDG ile ilgili size mail attım. Belki sorununuzu çözmenize yardımcı olabiliriz.
Kemal Tolu
FlyTHY , PID66
Antakya 1967
- THY1472
- Rookie
quote:Originally posted by THY066
Onur Hocam,
Kemal Tolu
FlyTHY , PID66
Antakya 1967
Kemal hocam yurekten inaniyorum, estafirullah
Onur Çakmak
Kahramanmaraş, 1984
Onur Hocam,
Kemal Tolu
FlyTHY , PID66
Antakya 1967
Kemal hocam yurekten inaniyorum, estafirullah

Onur Çakmak
Kahramanmaraş, 1984
- Apollo
- Legend
Kemal kaptanım epostama baktim ama gönderinizi göremedim.
erdal_elmaci@yahoo.com kullanabilirsiniz.
Teşekkürler.
Erdal ELMACI
FLYTHY PID 3195
Ankara 1975
FS9-Student Pilot
erdal_elmaci@yahoo.com kullanabilirsiniz.
Teşekkürler.
Erdal ELMACI
FLYTHY PID 3195
Ankara 1975
FS9-Student Pilot