pmdg FMC

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
YilmazEfe
Average User
Average User
Posts: 113
Joined: 12 Aug 2005, 00:14
Location: Turkey

quote:Originally posted by 1237

Efe kaptan bilgiler için çok teşekkürler. Ben henüz park halindeyken TCAS'i açıyordum. Bundan sonra transponder'ın Mode C olmaması için bekleme noktasına kadar açmam veya ayrıca SB'a bakarım.

Benim sormak istediğim, TCAS'in ND ekranındaki işaretlerinin bir yerde açıklaması var mı? Rakamların 100 feet katları olduğunu fark ettim. Örneğin ND'deki bir trafik için

Hocam Merhabalar,
Önce trafikleri simgeleyen simgelerden bahsedeyim.
Bir trafik normalde içi boş bir deltoid olarak görünür. Yanında tırmanıp alçaldığına dair bir ok işareti ve sizin dediğiniz gibi bir sayı olur buna değineceğim birazdan. Bu durumdayken bu trafik bizim için bir tehlike barındırmıyordur. Yeterli seperasyon var demektir

Eğer o deltoidin içi beyaz renkli görünüyorsa tam hatırlamıyorum ama 5/6 nm yakınımızdadır ve 1000ft +/- fark vardır. yani ya uçak yakınımzdadır ama yükseklik nedeniyle seperasyon vardır. Yada uçak aynı yuksekliktedir ama mesafe nedeniyle yeterli seperasyon vardır.

Eğer bu iki seperasyonda mevcut değilse TRAFFIC ALERT diye bahsettiğim sistem devreye giriyor ve TRAFFIC! TRAFFIC! diye sesli ikazda bulunuyor. Bu sırada simde yuvarlak içi dolu sarı bir noktaya dönüşür.

Eğer dahda yaklaşırsa ve RESOLUTION ADVISORY aktif ise artık trafik çok yakındır, RA talimat vermeye başlar CLIMB, DESCENT gibi.

Gelelim yanlarındaki sayılara ki evet bu yükseklik bazındaki değerdir ama bunu iki şekilde görebilirsiniz.

TCAS'in modlarını sectiğimiz dönen butonun üstünde2 switch var. Bunlar çok küçük ama sağ taraftaki switchin üstünde ABS altında REL yazar.

ABS: ABSOLUTE ALTITUDE uçağın o anki yüksekliğini gösterir diye biliyorum. 36000 gibi 25000 gibi.

REL: RELATIVE ALTITUDE ise sizle arasında olan farkı gösterir. Örneğin 1000ft aşağıdaysa trafik -10 yazar 200ft üstümüzdeyse +02 yazar.

İki moddada kullanabilirsiniz.

Sevgilerle




Efe Dogan ACCTR24
TK957
efedogan@gmail.com
1237
Senior Member
Senior Member
Posts: 312
Joined: 11 Sep 2004, 17:45
Name: Alper Oğuz
PID: 0000
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul
Contact:

Efe kaptan bilgiler için çok teşekkürler. Şu ara simülatörümden uzaklardayım, eski uçuşlarımdan hatırladığım kadarıyla sormuştum.

iyi uçuşlar



Alper Oğuz
THY1237
alperoguz at gmail nokta com
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”