iki monitör

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY3393
Average User
Average User
Name: David Ay
PID: 3393
Vatsim ID: 1072326
City: Stockholm

Degerli kaptanlarim elimdeki iki monitöru ucagin sag ve sol ön camlari olarak kullanmak istiyorum bunu nasil yapabilirim ?

Muzellef Aydogdu
FLYTHY , THY3393
Stockholm / 1979
THY066
VIP Member
VIP Member
Name: Kemal Tolu
PID: 66

Selam,

Multi monitor support varsa kullandıgınız ucakta, undock window deyip o görüntüyü diger monitore tasiyabilirsiniz.

Ya da paranız cok ise http://www.fspilotshop.com/product_info ... ts_id=1221
hardware ile deneyebilirsiniz.

Google da aratırsanız bu konuyu bir cok dokuman ve incelemeyi bulabilirsiniz.

Kolay gelsin

Kemal Tolu
FlyTHY , PID66
Antakya 1967
THY3393
Average User
Average User

Kemal kaptanim bahsettiginiz hardware yi daha once incelemistim ve bayagi pahali bir sey bu bahsettiginiz multi monitör support un var olup olmadigini ucagin neresinden anlayacagim yada onu destekleyen ucagi nerden indirebilir yada satin alabilirim ?

Muzellef Aydogdu
FLYTHY , THY3393
Stockholm / 1979
THY066
VIP Member
VIP Member
Name: Kemal Tolu
PID: 66

Örnegin PMDG ile deneyebilirsiniz.

Kemal Tolu
FlyTHY , PID66
Antakya 1967
THY3393
Average User
Average User

kemal kaptanim pmdg yi indirdim kurdum multi monitor ude actim ama bisey olmadi gene nedir bunun cozumu ?

Muzellef Aydogdu
FLYTHY , THY3393
Stockholm / 1979
delimawi
VIP Member
VIP Member
Name: İlker Değirmencioğlu
PID: 2445
Vatsim ID: 1011091
City: Istanbul

Muzellef Bey,

Ben iki hatta zaman zaman 3 monitor ile PMDG kullanıyorum. Bu aslında sizin ilk postta bahsettiğiniz şey değil. Yani siz bir monitorde sol camı diğerinde sağ camı görmek istemişsiniz. Gerçi bu da mümkün ama çok pratik değil. Eğer gerçekten çok ilgili iseniz bununla ilgili bir çalışma yaparak adım adım anlatırım daha sonra.

Kemal Bey'in bahsettiği ve benim de kullandığım yöntem ise şöyle. Öncelikle çift monitor kurulumunu tamamlayın. Yani FS e girmeden önce desktopunuz ikinci monitore extend edilmiş olsun. Bunun düzgün çalıştığına eminseniz FS çalıştırın. Alt + Enter ile full screen moddan çıkıp windowed moda geçin. Daha sonra 2D kokpit görünümündeyken ikinci monitöre taşımak istediğiniz panelleri açın. Örneğin FMC, Overhead panel, thrust lever panel vb. Bu açılan paneller üzerine sağ tıklayarak undock window yapın. Şimdi her bir panel bir birinden farklı windows pencereleri halie gelmiş olmalı ve FS penceresinden bağımsız hale gelmiş olmalılar. İstediğiniz pencereleri tutup öteki ekrana kaydırın.

Hepsi bu kadar. Ben genelde overhead panel, FMC ve chart pdf vb gibi bilgileri ikinci ekranıma taşıyorum. Ana ekranda 2D panel ve thrust panelini tutyorum. Gayet pratik oluyor.

Ancak, birden çok ekran kullandığınızda ve özellikle full screen moddan windowed moda geçtiğinizde DirectX performansınız bir miktar düşecektir. Sisteminiz iyi değilse frame rate'iniz düşebilir.

İkinci problem ise en azından PMDG 737NG serisi panellerin ve windowların yerlerini hatırlamıyor. Her açılışta aynı işlemleri yapmak zorunda kalıyorum.

Edit: Bu işlemi standart uçaklarla da yapabilirsiniz. Sadece taşımak istediğiniz paneller ayrı ayrı açılıp kapatılabilyor olmalı. Standart 737-400 de de overhead panel, 2D panel, thrust levers vb undock edilip ikinci ekrana taşınabilir.

Kolay gelsin.

İlker Değirmencioğlu
FlyTHY, PID 2445
İstanbul, 1977
THY3393
Average User
Average User

anladim ilker kaptanim monitör olayini biraktim bir projektör alacam home kokpit yapmaya karar verdim :)

Muzellef Aydogdu
FLYTHY , THY3393
Stockholm / 1979
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”