Joyistick

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY1971
Rookie
Rookie
Name: Erhan YILMAZ
PID: 1971
Vatsim ID: 966324
City: Istanbul

Bu gün logitech exterme 3d pro joyistick aldım kurdum bilgisayara bağladım test etmek için bir uçak seçip uçmaya çalıştım frenleri bırakıp gaz verdiğimde uçak direk sola çekmeye başladı calibrasyon ayarlarına baktım olmuyo kaldırdım yine kurdum yok nasıl yapcağımı çözemedim bilen yada daha önce başına gelen varsa lütfen yardımcı olsun

Erhan YILMAZ-1971
İST.-1975
976
Rookie
Rookie
Name: MARMAR
PID: 976
Vatsim ID: 880781
City: NA

muhtemelen joystick kalibrasyondandir.. Akiilma gelen ilk soru eger joystickte rudder ekseni varsa, kalibrasyonda bunu atlamis olabilirmisiniz?

Ama tamam olduguna eminseniz, kalibrasyon disinda faktorler

1-rudderin ortada oldugunu kontrol edin, veya bir kere numpad te `5` tusuna basin

2-Rudder trimin ortada oldugundan emin olun.

3-iki motorunda calistigindan emin olun.

4-motora guc verdiginizde, joystickin 2 motorada bunu esit uyguladigindan emin olun.

5- 0knt ruzgarla deneme yapin.

Mehmet Ali Rende
Antakya,Miami, 1982
cenks
Advanced Member
Advanced Member
Name: Cenk Senkaya
PID: 1843

Merhaba eran kaptan

Aynı sorunları bende yaşadım,

ilk öncelikle joystick normal çalıştığı zamanlarda çok güzel bir alet :D

Sorunu çözmek için ilk öncelikle kendi programını sildim,ayarları windows un kalibrasyon ayarları ile düzelttim, bir süre idare ettikten sonra tekrar yapmaya başladı, her uçuştan önce kalibrasyon ayarı yapmaya başladım bir süre de böyle devam etti, daha sonra tekrar yapmaya başladığında USB de başka yerler deneyerek sorunu çözdüm, çünkü 1 saat uçuşa hazırlanıyorsunuz tam taxi yapıcaksınız uçak sola veya sağa kaymaya başlayınca insan gerçekten çok sinirleniyor, dediğim gibi bu tür denemelerle sorun çözülebiliyor...

Mehmet Ali kaptanın dediklerini dikkate aldıktan sonra yapıcak başka bir şey kalmıyor malesef :)

selamlar

CENK SENKAYA
FlyTHY,PID1843
KÖLN - 1977
THY1971
Rookie
Rookie

Tamam da Cenk kaptanım aletin programını yüklerken sıra calib. geliyor bakıyorum her şey normal değerler olaması gerektiği gibi fs açıyorum orda joyistic in cal.ayarlarına bakıyorum rudder %61 throttle %50 de gösteriyor peki bunları nasıl ayarlıyacam bana söylermisiniz ? yolu cal.ayarı nasıl yapılır kendi programını kaldırayım mı? birde ben notebook kullandığım için numpad yok notbookdaki "5" de aynı işi görmü?

Erhan YILMAZ-1971
İST.-1975
THY1834
VIP Member
VIP Member
Name: Adem BURCU
PID: 1834
Vatsim ID: 958269
City: Tekirdag

sidewinder forceback 2 gerisi hikaye :D :D
Adem BÜRCÜ THY1834
THY3439
Newbie
Newbie

Bu sorunu Benim logitech de yapıyor. Rudder axis'i %50 ile %65 arası bir değer gösteriyor, el ile merkezde tutduğumda %50 yani merkezde duruyor, fakat elimi çektiğimde rudder eksenindeki mekanik boşluk sürekli sağa doğru çekiyor. Özellikle taxi sırasında çok sinir bozucu oluyor bir el joystickde sürekli bağlı kalıyor...[:(!]
Galiba söküp parçalamaktan başka çare yok!..[}:)]

Suleyman Efe
FLYTHY PID3439
ANKARA 1974
ozer
Newbie
Newbie

Aynısı bende de var bir ara kalibrasyonla cozmüstüm sonra yeniden yaptı, bıraktım, ugrasmıyorum...:((

O Z E R Y E T I S T I R E N

F L Y T H Y 2 3 7 8

A N K A R A 1 9 7 0
Cpt.Basar
Rookie
Rookie
Name: Başar BARIN
PID: 3391

Bende aynı joystick kullanıyorum fakat hiç böyle bir sorun yapmadı.
Bencede calibration ile ilgili bir sorun olabilir.
Ve uçağınızın her iki motorunada güç verdiğinden emin olun derim.

Başar BARIN
FlyTHY, PID3391
Istanbul - Çorlu, 1985
Industrial Engineer, Student Pilot of FlyTHY

Image
THY1971
Rookie
Rookie

sorunu ben şöyle çözdüm,
öncelikle aletin kendi yazılımını kaldırın denetim masasından oyun konsollarından kalibrasyon yapın deneyin olmadıysa fs açıkken calibrete kısmından default ayarları seçin düzelecektir.

Saygılarımla

Erhan YILMAZ-1971
İST.-1975
oxopixo
Newbie
Newbie
Name: Hakan KÖKAY
PID: 4063

ben de freedom mağdurlarındanım.kasım ayındaydı sanırım isveçten bir adet freedom joystick aldım ve ilk zamanlar yapıyor muydu hatırlamıyorum ama pistte kalkışlarda falan uçak sağa çekiyor.sonunda logitechle bağlantıya geçtim onlara da birkaç defa bu durum iletilmiş ve onlar da fsx için bana sp1 kurmamı söylediler.ancak bende zaten accelartion pack da yüklü olduğundan bu paket sp1 i de kapsıyormuş.herşeyi denedik ve sorun çözülmedi.sonunda hollandadaki call centeri aradım ve ordan adamlar bana şunu dedi:

"joystiğinizin önce sağlam halinin fotolarını çekin,sonra joystiği kullanılamayacak hale getirin,yani kırın ve yine fotoğraflarını çekin.bu fotoları bize gönderin ve bizle tekrar iletişime geçin.biz size yeni bir joystick göndereceğiz adresinize."

şimdi joystick paramparça bir halde ve fotoğrafları gönderdim adamlara.pazartesi de tekrar call centeri arayıp dediklerini yaptığımı söyliyeceğim.inşallah yeni bir tane gönderirler.şimdi karşıdan joystick 15 20 parça halinde bana bakıyor çünkü.
Hakan KÖKAY
FlyTHY, PID4063
Çanakkale, 1984
THY3774
Rookie
Rookie
Name: Onur Baylan
PID: 3774

Aynı problemi sadece PMDG 737 ile ben de yasiyorum, yerdeyken ucak surekli sola cekiyor. Level-D 767 ile herhangi bir problem yok yalnız onda da indikten sonra nose wheel steering rudder yerine aileron ekseniyle kontrol edilmeye başlıyor ama bunun joystick kaynaklı oldugunu sanmıyorum.
koraybicer
Newbie
Newbie
Name: Koray Bicer
PID: 3263

adem bürcü wrote:sidewinder forceback 2 gerisi hikaye :D :D
Adem BÜRCÜ THY1834
+1
Koray BİÇER
oxopixo
Newbie
Newbie
Name: Hakan KÖKAY
PID: 4063

bugün itibariyle yeni joystiğim geldi...adamlara helal olsun taa hollandadan yolladılar yeni joystiği ve yenisinde şan için bir problem yok bakalım...
Hakan KÖKAY
FlyTHY, PID4063
Çanakkale, 1984
maveric
Newbie
Newbie
Name: Arda Özümit
PID: 4101

Arkadaşlar,
uzun zamandır merak ettiğim bir konu var, payulaşmak ve sizlere danışmak istiyorum..

Microsoft Sidewinder ForceFeedback Pro serisi joystickler kaldırılmış durumda, (Türkiye'de sanırsam) yani nereye baktıysam online ya da mağaza olarak, hiçbir yerde bulunmuyor. Bunun bir sebebi var mı ? ne de olsa en baba force feedback gerçekleştiren ve en iyi hissi veren joysticlerden biridir Sidewinder serisi. Yorumlarınızı esirgemeyin, -45 derece de üşütmeyin. :arrow: :rock:
THY Flight Training Academy / Simulator Dept.
THY1834
VIP Member
VIP Member
Name: Adem BURCU
PID: 1834
Vatsim ID: 958269
City: Tekirdag

Hiç sorun çıkarmadığı için üretimi durdurmuşlardır.Kapitalizm çok dayanıklı şeyleri sevmez ne de olsa :D ben yıllardır her şartta hala zarar veremedim sidewindere hele oğlumun manyaklık zamanları savaş oyunlarında kullandığını düşünürsek!!

Adem BÜRCÜ/THY1834
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”