CHARTTA OLMAYAN PİSTE İNMEK

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
1219
Average User
Average User
Name: Emre ATAY
PID: 0000

Merhaba arkadaşlar,

Chartta yaklaşma prosedürü olmayan piste inmek yasakmıdır? Mesela LTAZ chartta sadece 11 pisti için VOR ILS vs iniş prosedüleri var. Bu durumda rüzgar 290 dan 20knot esiyor ise ne yapmamız gerekiyor. Başka limanamı yönleniceğiz. Yoksa 29 pistine inebilirmiyiz?

Şimdiden teşekkürler
THY656
VIP Member
VIP Member
Name: Selim BILGIN
PID: 656
Vatsim ID: 853361
City: Aydin

Bu rüzgarda zaten 11'e inemezsiniz.
Meydan görüşü varsa bu hava durumunda meydan turu sonrası 29 pistine ineceksiniz.

THY656
Selim Bilgin
THY1178
Rookie
Rookie
Name: H. Murat ÖZDEN
PID: 1178
Vatsim ID: 901301
City: Ankara

Merhaba;
Bu durumda Selim Bey'in de söylediği gibi 11 pistine meydan turu minimalarına kadar en uygun alet alçalması yapılır, daha sonra bu minimaların altına inmeden görerek şartlarda meydan turu tamamlanır ve 29 pistine iniş tamamlanır. Aynı durum hiç alçalma kartı olmayan meydanlar için de geçerlidir. Örneğin İzmir'de Gaziemir meydanına bir uçuş planladık, bu durumda Adnan Menderes meydanına alet alçalması planlanır ve pas geçmeyi müteakip görerek şartlarda Gaziemir meydanına iniş yapılır.

Aşağıdaki resimde de LTAZ meydanı için ILS 11 alçalma kartının meydan turu minimalarını işaretledim, bu değerlere kadar alçalarak görüş almalıyız ve VFR şartlarda meydan turunu takiben 29 pistine inmeliyiz, eğer görüş yoksa pas geçerek ikinci bir yaklaşma yapmalıyız veya yedek meydana gitmeliyiz.

Image

H. Murat ÖZDEN
TK1178
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul

Emre bey şu konuda da bu konuşulmuştu:

http://flythy.com/forum/topic.asp?TOPIC ... ms=ltaf,23

Alper Oğuz
THY1237
alperoguz at gmail nokta com
1219
Average User
Average User
Name: Emre ATAY

Teşekkürler. Daha önceki konuyu bulamamıştım.
THY177
VIP Member
VIP Member
Name: Ergenekon Kucuk
PID: 177

Sn Murat Ozden Hocam ;

Gerek Trvacc gerekse diğer forumlarda yapmış oldugunuz postlarınızı gorsellerle bezeyerek cok eğitici topiklere cok guzel cevaplarınızla eğitim sürecine ayrı bir lezzet katıyorsunuz .

Ozellikle sizin katılımlarınızı cok begendiğim için açıklama ihtiyacı hissettim .

Çok teşekkürler..

Ergenekon Kucuk
FlyTHY Administration
THY1178
Rookie
Rookie
Name: H. Murat ÖZDEN
PID: 1178
Vatsim ID: 901301
City: Ankara

Ergenekon Hocam merhaba;

Yazınız beni çok mutlu etti. Ama asıl teşekkürü sizler hakediyorsunuz, çünkü ben sizlerin oluşturduğu, desteklediği bu ortamda havacılığı sevdim, edindiğim bilgiler eğitimimde bana çok faydalı oldu, ben de benim gibi arkadaşlara yardımcı olabilmek öğrendiklerimi sizlerle paylaşabilmek adına elimden geldiğince bilgilerimi aktarmaya çalışıyorum. Bu vesileyle birkez daha tüm sanal havacılık ailesine teşekkür ediyorum.

H. Murat Özden
TK 1178

Bell 206 JetRanger III Pilot
UH-1H Student Pilot
Post Reply

Return to “Training Lounge”