Sistem sorunu :(

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
Utkucan
Newbie
Newbie

Arkadaşlar sistemim yeni 2 haftalık ama performans problemi yaşıyorum özellikle FSX'te.
İlk başlarda kasmalar yapıyordu anakartı değiştirdim zamanla geçti fakat 16- en fazla 20 fps alıyorum...

..Sistemim..

Asus M3A motherboard
AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.0 ghz cpu
Asus ati eah2600pro 512 mb vga
Kingston 2gb 1066 mhz ram CL7 (bunları almakta hata ettim 800 mhzde çalışıyorlar onun bi hesabı varmış meğer.. [:(])
Seagate 500 gb hdd (40 gb. c sürücüsü geri kalanı d sürücüsü olarak ikiye böldüm oyun da d sürücüsünde ve sürücünün 300gb'ı dolu.. Bu sorun yaratır mı?)
Asus 300watt PSU (Kasa eski asus kasam 300 watt belki az geliyordur diye düşünüyorum..)

Önerileriniz nedir bu işten zararsız ve sağ çıkılabilinir mi? :)
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...

Utkucan EKEN
----------------
THY2951
Alphaville
Rookie
Rookie
Name: Umut ÖZTÜRK
PID: 2658

İşletim sisteminiz nedir? Bu aldınığınız frame online mı offline mı?

300 watt power suply bu sistem için biraz düşük kalmış.

D: directory deki 300 gb lık alan dolu demişsiniz. Size önerim kesinlikle harddisc inize defrag yapmanızdır.

Ayrıca benim de birtakım performans sorunlarım vardı sistemimle ilgili, buna bağlı olarak açtığım topikte, Alper Oğuz kaptan sistemi etkileyebilecek hususlar hakkında birtakım maddeler vermişti. Onlarıda gözden geçirmenizi öneririm.

http://www.flythy.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5241

Umarım sorununuz çözülür.

Image

Umut ÖZTÜRK
THY7658
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
PID: 0000
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul

Umut kaptan, kelin ilacı olsa başına sürermiş. :D

Ekran kartımı eskisine çok daha iyi birşeyle değiştirdim. Kare sayım düştü. LTBA'da 12 fps'nin üzerini görürsem seviniyorum. :)

Fazla zaman ayıramadım, inşallah yakında bakacağım.

Alper Oğuz
THY1237
alperoguz at gmail nokta com
Utkucan
Newbie
Newbie

İşletim sistemim xp home service pack 2.. Psu biraz düşük kaldı evet.. Onu değiştirsem çözülür mü acaba? Bir de FSX'in sp2 veya sp1 update'ini yapmadım fakat acceleration expansion pack yüklü olduğu için kurmadım. Ek paket yüklü ise sp1 ve sp2'nin kurulması gerekmiyormuş diye bir şey duymuştum. Bu bilgi yanlışsa onları da kurmayı deneyeceğim. Bir de defrag işlemini bilmiyorum onu bir araştırıp uygulayayım.. Teşekkür ediyorum.

Utkucan EKEN
----------------
THY2951
Utkucan
Newbie
Newbie

Arkadaşlar lütfen yardım edin.. Hiç bu kadar olmamıştı.. Halledene kadar online uçamıycam gibi gözüküyor. Bu gün LTCG-LTBA uçuşunda ltcg'de 13 fps aldım,havalandığımda ve FL240'dan sonra 19 fps ile devam ettim fakat istanbula gelince düşmeye başladı ve 6-7 fpslerde uçtum inanamadım .. çok kastı,yapacak bir şey yoktu.. Crashed! [:(] Eurobook'ta da böylelikle missed olmuş oldu.. Çok üzüldüm gerçekten kısa zamanda çözüm bulmalıyım.. =( Herkesden çok özür diliyorum.. [V]

Utkucan EKEN
----------------
THY2951
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”