Flight Recorder Kabin Müzikleri

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Alphaville
Rookie
Rookie
Name: Umut ÖZTÜRK
PID: 2658

Bende çok beğeniyorum onu. Direk mp3 formatına çevirdim :) ama orjinal ismin bulamadım.

Image

Umut ÖZTÜRK
THY7658
bbugday
Junior Member
Junior Member
Name: Burak Buğday
PID: 2175

Merhabalar,
Şu anda 2. cabin müziğini çıkaramadım hangisi olduğunu ancak Recorderda kayıtlı olan TK cabin müzikler bildiğim kadarıyla Cafe Anatolia ve Can Atilla'dan parçalar

Burak Bugday
ozer
Newbie
Newbie

Arkadaşlar

O Müziğin ismi LOVE SECRET/BAHAR eğer doğru anladıysam:))

İyi uçuşlar
İlker TANOVA
Newbie
Newbie
Name: Ilker TANOVA
PID: 0000

LOVE SECRET/BAHAR 3. kabin müziği.2.sini bende merak ediyorum.

İlker Tanova
Image
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul

Merhaba,

Bana anonslara göre müzikler çok kısık kalıyor gibi geldi. Flight Recorder\Announcements dizinindeki Cabin_Music_0..3 dosyalarının ses seviyesini bir ses editörü ile yükseltip tekrar kaydetsem sorun olur mu acaba? Dosyalar wav dosyası görünüyor. Belirli bir sıkıştırma vb uygulanmış mıdır?

Alper Oğuz
THY1237
alperoguz at gmail nokta com
Utkucan
Newbie
Newbie

Dosyalara baktım waw formatında ve boyutu küçük olsun diye resolution ve sample rate'i düşük tutulmuş yani bu bir tür sıkıştırma işlemi ama waw formatı açabilen herhangi bir müzik düzenleme programıyla açılıp sesi yükseltilir ve öyle kaydedilerbilir. Kolay bir işlem isterseniz ben bunu yapıp foruma koyabilirim. Siz sadece replace işlemini yaparsınız?

Utkucan EKEN
----------------
THY2951
Utkucan
Newbie
Newbie

Şöyle bir şey daha eklemek isterim yapmışken biraz daha kaliteli bir sıkıştırmayla yine küçük boyutlarda daha kaliteli yapabiliriz müzikleri. Yalnız bunun için şarkıların isimlerini öğrenebilirmiyim? Veya değişik şarkılar koyalım?

Utkucan EKEN
----------------
THY2951
1237
Senior Member
Senior Member

Şimdi Audacity'yi indiriyorum. Önce dosyaları yedekleyip, ses seviyesini arttırıp üzerine yazacağım. Bence müzikleri değiştirmeyelim, bu müzikler çok iyi uymuş. Hele taxi yaparken çok hoş oluyor.. :)

Alper Oğuz
THY1237
1237
Senior Member
Senior Member

Utkucan kaptan, dosyalar korumalı vb olabilir. Ne Audacity ile ne de windows'un ses kaydedicisi ile açtığımda herhangi bir efekti uygulamama izin vermedi. Menüler tamamen pasif kalıyor.

Alper Oğuz
THY1237
Utkucan
Newbie
Newbie

Ben halledeyim o zaman bu sorunu. Yarın akşam mixer üzerinden kaydedip yükseltir foruma koyarım.

Utkucan EKEN
----------------
THY2951
THY1472
Rookie
Rookie
Name: Onur Çakmak
PID: 1472
Vatsim ID: 1043065

FR de ki ile tipa tip ayni versiyonu su sekilde:

http://www.imeem.com/people/wxc02J/musi ... /no_title/
http://www.youtube.com/watch?v=4DDtjPpP2_c (isme aldirmayin)

Buddha Bar - Tibet (A Passage To) sarkinin bendeki versiyonun ismi bu sekilde. Ayrica Cansu Koc tarafindan seslendirilen sozlu versiyonuda mevcut. Sarkinin ismi Gozlerinde Yagmur, ki dinlemeniz tavsiye edilir.

Yine Buddha Bar'a ait baska bir parca. Televizyonlarda, ozelliklerde haber bultenlerinde huzunlu muzik olarak calarlar, o sarkinin ismi ise Secret Love. Burdan dinleyebilirsiniz:

http://www.imeem.com/people/nAr9Oj/musi ... cret_love/

Utkucan (tam yazdim utku isimli baska bir arkadasim online oldu :) ) Bey; eger ses gelistirme ile ugrasicaksaniz FR de olan orjinal versiyonu mp3 formatinda size gonderebilirim, boylelikle farkli versiyondan olusabilecek degisiklige maruz kalmamis oluruz.

Onur Çakmak
PID: 2870
VATSIM-ID: 1043065
1237
Senior Member
Senior Member

Akşam değişikliği yapabildim. Dosyalar mp3 codec'li ama wav uzantılıymış. Ses seviyelerini 8-10 db yükseltip aynı şekilde ilgili dizine kaydettim. Ancak henüz FS'e girip deneyemedim, deneyince ayrıca buraya yazarım.

Alper Oğuz
THY1237
Utkucan
Newbie
Newbie

Alper bey dosyalar korumalı değil ama waw formatında kaydedilirken boyutunu küçük tutabilmek için coding'i başka bir ses formatıyla çıkartılmış olmalı. Bu codingi (codec) açtığınız programlar desteklemediği için ki çoğu program çok fazla codec içermez açamamışsınızdır.Ben mixer üzerinden çalıp kaydını aldım işlemleri onun üzerinde yaptım.. [8D]

Onur bey sizin mesajınızı okuduğumda yapmaya başlamıştım düzenleyip foruma koyarım aynı ses kalitesinde oldu ama ses biraz yüksek olunca white noise dediğimiz "hisss" sesi de biraz önde oldu bir nebze aldım gerçi uçak içinde white noise'i duyabileceğimizi sanmıyorum.. :)

Utkucan EKEN
----------------
THY2951
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”