Arkadaşlar hepinize iyi günler diliyorum. Benim büyük bir sorunum var. 8600m gt ekran kartında ayarları do?ru yapamadım sanıyorum. Antialiasing devreye girmiyor. Hala kenarlar kesik çizgiler şeklinde. Bu ekran kartı hakkında bilgisi olanlar yardım ederse çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyor, iyi çalışmalar diliyorum. Sevgilerimle...
Fatih DO?AN
Türkçe Ö?retmeni
Dizüstü 8600m gt antialiasing sorunu
Bu arada belirtmeyi unutmuşum. FS2004 kullanıyorum. Fs içinden anti aliasing ayarını kapatarak da denedim. Değişen bir şey olmadı. Uçağın kenarları hala tırtıklı. Uzakta görünen dağlar da öyle.
Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni
Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni
?u ana kadar kimse cevap yazmamış ama ben yine de sorunu anlatmaya devam edeyim. İlginç olan şeyi sonunda buldum. FS Force programı, ekran kartı seçeneklerini devre dışı bırakıyor. Yazılım çakışması gibi bir şey söz konusu olabilir mi acaba? Varsa bile çaresi nedir? MS Sidewinder ff2 var ve başlangıçta onu çıkardığım için FS force da başlamıyor. O zaman görüntü süper. Sonra takayım bari hile yapayım diyorum, takıyorum ve ff2'den kaynaklanan bir sorun yok. Görüntü iyi ama bu sefer de fs force'u başlatamıyorum. iki ucu pislik değnek yani. Teknik bilgisi ya da bu konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşlaardan yardım bekliyorum. Bir sürü para verip dizüstü aldım ama Nv 8600m gt ekran kartıyla fc force'un birbirlerine kıllık yapacakları hiç aklıma gelmemişti. Her türlü çözüm önerisine açığım arkadaşlar. iyi çalışmalar diliyorum, sevgilerimle...
Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni
Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni
Alper Kaptan, çok özür dilerim. zamanında adam gibi bir çözüm bulamadığım ve artık boşverdiğim için, hemen bir gün sonra yolladığın mesajı bile görmedim. Uzun zamandır foruma da giremiyorum zaten. Sorun hala devam ediyor. Ayarları hem nvidia hem de fs2004 üzerinden denedim ama muvaffak olamadım. Hala aynı şekilde kullanıyorum. İki şık var: Ya görüntüden tamamen fedakarlık edip çizgi çizgi görüntülere katlanarak fs force'un verdiği titreşimlerin tadını çıkaracağım, ya da force'u olan bir oyun kolum olduğunu unutmaya çalışıp görüntünün tadını çıkaracağım. Ne yazık ki ikisi birden olmuyor. Şu anda fs force'u sildim ve oyun kolunu titreşimsiz kullanıyorum. İlgine çok teşekkür ediyorum ve mesajına aylar sonra cevap yazdığım için de tekrar tekrar defalaca özür diliyorum. iyi çalışmalar, iyi uçuşlar. Sevgilerimle...
Fatih DOĞAN
Türkçe Öğretmeni
Fatih DOĞAN
Türkçe Öğretmeni
- THY166
- VIP Member
- Name: Fatih KOZ
- PID: 166
- Vatsim ID: 832838
- City: Antalya
İlginç ,
FsForce ile Nvidia'nın AA sorununun bir ilgisi olabileceği hiç aklıma gelmezdi (ve gelmedi de onca zaman boyunca)
Bu sorunu birçok kişi dile getirmiş ve Nvidia'ya iletmişti , salt olarak fsForce ile alakalı olabileceğini onlarda anlamamış olacak ki bir yama bulunamadı ANCAK NHancer isimli yazılımda Fs'in AA ayarlarını düzeltme yoluna gidildi ve sorun olarak Nvidia'nın yeni sürücülerine eklediği "AA App Compt." fonksiyonu gösterilip devre dışı bırakıldı .
Velhasıl lafı fazla uzatmayayım , bu program ve yaşanan sorunun giderilmesi ile alakalı olarak Sanalpilot'ta resimli bir doküman yayınlamıştım gelen talep ve sorunun sıklığı üzerine belki işinizi görür ( dokümanı yazdığımda FF2 ve FsForce kullanıyordum , böylece keyiften ödün verme gereği kalmıyordu , şimdi X52 kullanıyorum yine görüntü aynı )
http://www.sanalpilot.com/forum/topic.a ... C_ID=11055
Sevgiler
B. Fatih Koz
[ Tevellut 1978 , LTAI ]
TurkSim : Türk Sanal Havacilik Akademisi
FsForce ile Nvidia'nın AA sorununun bir ilgisi olabileceği hiç aklıma gelmezdi (ve gelmedi de onca zaman boyunca)
Bu sorunu birçok kişi dile getirmiş ve Nvidia'ya iletmişti , salt olarak fsForce ile alakalı olabileceğini onlarda anlamamış olacak ki bir yama bulunamadı ANCAK NHancer isimli yazılımda Fs'in AA ayarlarını düzeltme yoluna gidildi ve sorun olarak Nvidia'nın yeni sürücülerine eklediği "AA App Compt." fonksiyonu gösterilip devre dışı bırakıldı .
Velhasıl lafı fazla uzatmayayım , bu program ve yaşanan sorunun giderilmesi ile alakalı olarak Sanalpilot'ta resimli bir doküman yayınlamıştım gelen talep ve sorunun sıklığı üzerine belki işinizi görür ( dokümanı yazdığımda FF2 ve FsForce kullanıyordum , böylece keyiften ödün verme gereği kalmıyordu , şimdi X52 kullanıyorum yine görüntü aynı )
http://www.sanalpilot.com/forum/topic.a ... C_ID=11055
Sevgiler
B. Fatih Koz
[ Tevellut 1978 , LTAI ]
TurkSim : Türk Sanal Havacilik Akademisi
- THY166
- VIP Member
İşinizi yaradı ise ne mutlu bana ...
Emniyetli ve keyifli uçuşlar
B. Fatih Koz
[ Tevellut 1978 , LTAI ]
[url="http://www.turksim.org"]TurkSim : Türk Sanal Havacilik Akademisi[/url]
Emniyetli ve keyifli uçuşlar
B. Fatih Koz
[ Tevellut 1978 , LTAI ]
- THY1679
- Junior Member
- Name: Erdem ARIKAN
- PID: 1679
- Vatsim ID: 948604
- City: Ankara
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim Fatih hocam...Sayenizde sanal gökyüzü daha güzel oldu artı...sadece fsinn çalıştıktan sonra ekran değiştiremiyorum(ki açıkladığınız şekilde winutil sayesinde düzelttim) ama onu da biraz daha araştırıp winutil kullanmadan çözmeye çalışacağım...bu konuda da ekstra tavsiyeleriniz olursa çok memnun olurum..tekrar teşekkürler iyi uçuşlar:)
LIFE IS SIMPLE...EAT...SLEEP...AND FLY

- THY166
- VIP Member
Ben FsInn yüklediğimde kendi içinde bir "Window Transparency" ayarı görmüş ve sürekli açık olan pencerelerimi onunla transparan hale getirmiştim ( WinUtil'in yaptığı gibi ).
Bir deneyin isterseniz , belki FsInn ile birlikte sunulan bu özellik ile WinUtil'e gerek kalmaz .
Sevgiler
B. Fatih Koz
[ Tevellut 1978 , LTAI ]
Bir deneyin isterseniz , belki FsInn ile birlikte sunulan bu özellik ile WinUtil'e gerek kalmaz .
Sevgiler
B. Fatih Koz
[ Tevellut 1978 , LTAI ]
- THY1679
- Junior Member
- Name: Erdem ARIKAN
- PID: 1679
- Vatsim ID: 948604
- City: Ankara
Sağolun hocam dediğiniz gibi FSInn menüsündeki transparency ile hallettim sorunu.winutile ihtiyacım yok artık...benim bir sorum olacak bi de...bütün bu belirttiğiniz ayarları yaptım ve görüntü mükemmel denilebilecek seviyeye ulaştı.fakat bu sefer de küçük küçük takılmalar oluyor.o da 5-6 saniyede bir kez oluyor ve 1sn.yeyi geçmiyor takılma...bu sorunu da ortadan kaldırmak hususunda tavsiyelerinizi bekliyorum Fatih bey.yardımlarınız için çok teşekkürler iyi günler
Erdem ARIKAN
THY6679
FLYTHY

Erdem ARIKAN
THY6679
FLYTHY