Sevgili Kaptanlar !
Birkaç gün önce VISTA üzerine FS9 kurdum. XP'de sorunsuz çalışan FSinn1.2 ve FSCopilot 1.7 sukoyverdi.
Internette yaptığım araştırmada FS9 ve FSX için yeni FSCopilot 1.7 and FSinn 1.3 kombinasyonu çıktığını ve bunu da www.MSCU.com dan indirebileceğimi öğrendim ama bu sitede bu programlara ulaşamadım.
Acaba elinde olan ve/veya indirebileceğim yeri bilen kaptanımız var mı?
Teşekkür ederim.
Emre Utku
THY107
FSCopilot 1.7 and FSinn 1.3
-
- Rookie
http://www.mcdu.com/forum/viewtopic.php?t=4363
Burda 1. mesajın en altındaki linklerden indirebilirsiniz.
Onur Aslan
Burda 1. mesajın en altındaki linklerden indirebilirsiniz.
Onur Aslan
-
- Newbie
- Name: Emre UTKU
- PID: 107
- Vatsim ID: 829386
- City: Istanbul
Onur Kaptan !
İlgine teşekkür ederim.
Aynı forum sayfasını benim de bulmama rağmen, verdiğiniz 2 link bende yoktu. Oradan indirdim ve kurdum. Ancak bir sorunum var. FsInn Chat açılmıyor. Şimdi havada farkettim. Bir daha yükleyeceğim.
Siz bunu kullanıyor musunuz?
Garip bir durum var. FsInn'in alt programlarına VISTA'nın "özellikler" seçeneği ile baktığımda, hep FsInn 1.2 olarak versiyon veriyor.
Neyse çözerim herhalde. Olmazsa yıllar sonra tekrar SQBox 3 kullanırım.
Sevgiler
Emre Utku
Emre
İlgine teşekkür ederim.
Aynı forum sayfasını benim de bulmama rağmen, verdiğiniz 2 link bende yoktu. Oradan indirdim ve kurdum. Ancak bir sorunum var. FsInn Chat açılmıyor. Şimdi havada farkettim. Bir daha yükleyeceğim.
Siz bunu kullanıyor musunuz?
Garip bir durum var. FsInn'in alt programlarına VISTA'nın "özellikler" seçeneği ile baktığımda, hep FsInn 1.2 olarak versiyon veriyor.
Neyse çözerim herhalde. Olmazsa yıllar sonra tekrar SQBox 3 kullanırım.
Sevgiler
Emre Utku
Emre
Selamlar,
http://www.mcdu.com/forum/viewtopic.php?t=4248
http://www.mcdu.com/forum/viewtopic.php?t=4110
Bu iki link problemi cozecektir.
Vista ile FS9, FSX, FlyThy Flight Recorder'i sorunsuz kullaniyorum,
Selamlar,
Orhan Erden
http://www.mcdu.com/forum/viewtopic.php?t=4248
http://www.mcdu.com/forum/viewtopic.php?t=4110
Bu iki link problemi cozecektir.
Vista ile FS9, FSX, FlyThy Flight Recorder'i sorunsuz kullaniyorum,
Selamlar,
Orhan Erden
-
- Rookie
Rica ederim Emre Bey. Chat penceresi bende de problem yaratıyodu sonra kendi kendine düzeldi.
Sevgiler Saygılar.
Onur Aslan
ANKARA/1985
Sevgiler Saygılar.
Onur Aslan
ANKARA/1985
- THY1679
- Junior Member
- Name: Erdem ARIKAN
- PID: 1679
- Vatsim ID: 948604
- City: Ankara
Onur Bey verdiğiniz link için çok teşekkür ederim...Günlerdir FSInn ile problemlerim vardı.Vatsime bağlanıyordu ve 20-30sn. sonra kendiliğinden vatsimle bağlantı kopuyordu.Ben de sitesinde aramama rağmen yeni sürüm FSInn'leri bulamamıştım...Ama sayenizde indirdim ve proğramı çalıştırdım gayet sorunsuz bağlanıyorum artık..Çok sağolun...Sanal gökyüzünde tekrar görüşmek üzere iyi uçuşlar
Erdem ARIKAN
THY6679
FLYTHY
LIFE IS SIMPLE...EAT...SLEEP...AND FLY
Erdem ARIKAN
THY6679
FLYTHY
LIFE IS SIMPLE...EAT...SLEEP...AND FLY
-
- Rookie
Rica ederim. İşinize yaradıysa ne mutlu bana.
Sevgiler Saygılar.
Onur Aslan
ANKARA/1985
Sevgiler Saygılar.
Onur Aslan
ANKARA/1985
-
- Newbie
Sevgili Kaptanlar !
FsInn UI'yi bir kere FS9'u çalıştırmadan dışardan devreye aldım. Sonra normal açılış yaptım. O an için FsInn kontrol panelinden bir adet içerde bir adet de masa üstünde oluştu ve açılışta (ilk defa) FSFDT güvenlik uyarısı geldi ok'ledikten sonra artık CHAT ekranı problemsiz çalışmaya başladı. Daha sonraki yüklemelerimde dışardan çalıştırmaya gerek kalmadı.
Ancak şeytan azapta gerek ;
Bu seferde FsInn içerisindeki radar ekranında etrafımda bir sürü uçak olduğunu görmeme rağmen gerek dışardan bakışta, gerekse FsNAV üzerinden "yanlız kurt" oynuyorum. Test için sorduğum kaptanlar, beni gördüklerini teyid ettiler.
Eskiden XP+FS9+FsInn uçarken, FsInn yüklendikten online olmak için FsINN kontrol paneli üzerindeki VATSIM'e tıklamak yeterli idi. Ancak şu anki durumumda FsInn aktif hale geldikten sonra son aşamada "Lobby launch failed, Could not connect to host" mesajı geliyor, ok'ledikten sonra FsInn kontrol panelinin içi boş geliyor. Ancak Multiplayer den connect olunca, FsInn kontrol panelinin içi doluyor ve VATSIM'e bağlanıyorum. Büyük ihtimalle bu ilk bağlanamama ile diğer uçakları görememe bağlantılı, ancak çözemedim.
Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
Sevgiler
Emre Utku
THY107
Emre
FsInn UI'yi bir kere FS9'u çalıştırmadan dışardan devreye aldım. Sonra normal açılış yaptım. O an için FsInn kontrol panelinden bir adet içerde bir adet de masa üstünde oluştu ve açılışta (ilk defa) FSFDT güvenlik uyarısı geldi ok'ledikten sonra artık CHAT ekranı problemsiz çalışmaya başladı. Daha sonraki yüklemelerimde dışardan çalıştırmaya gerek kalmadı.
Ancak şeytan azapta gerek ;
Bu seferde FsInn içerisindeki radar ekranında etrafımda bir sürü uçak olduğunu görmeme rağmen gerek dışardan bakışta, gerekse FsNAV üzerinden "yanlız kurt" oynuyorum. Test için sorduğum kaptanlar, beni gördüklerini teyid ettiler.
Eskiden XP+FS9+FsInn uçarken, FsInn yüklendikten online olmak için FsINN kontrol paneli üzerindeki VATSIM'e tıklamak yeterli idi. Ancak şu anki durumumda FsInn aktif hale geldikten sonra son aşamada "Lobby launch failed, Could not connect to host" mesajı geliyor, ok'ledikten sonra FsInn kontrol panelinin içi boş geliyor. Ancak Multiplayer den connect olunca, FsInn kontrol panelinin içi doluyor ve VATSIM'e bağlanıyorum. Büyük ihtimalle bu ilk bağlanamama ile diğer uçakları görememe bağlantılı, ancak çözemedim.
Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
Sevgiler
Emre Utku
THY107
Emre
-
- Rookie
Büyük ihtimalle bu tür problemler antivirüs programının güvenlik duvarından kaynaklanır Emre Bey. Ben Norton ve Mcafee kullandığım zamanlarda aynen bu problemle karşılaşmıştım. Norton ve Mcafee portlardan birini veya birkaçını kapatıyor daha sağlam bir güvenlik için. Sorunu çözebilmek için Fsinn'in hangi portu kullandığını bilmemiz gerekiyor ki antivirüs programının kontrol panelinden o portu açabilelim. Ben çok araştırdım ama bulamadım. Norton ve Mcafee'yi kaldırıp yerine AVG'yi kurdum. Şimdi hiçbir problem yaşamadan uçuşlarımı sürdürüyorum.
Sevgiler Saygılar.
Onur Aslan
ANKARA/1985
Sevgiler Saygılar.
Onur Aslan
ANKARA/1985
-
- Newbie
Onur Kaptan !
Firewall kapattım, Kaspersky virüs koruma kullanıyorum, bunu da duraklattım (öyle bir opsiyonu var). Problem devam ediyor.
Enteresan olanı FsInn içindeki kontrol panelinde bulunan radar ekranında tüm civarımdaki 150 nm mesafedeki uçaklar gözüküyor. Yani FsInn bir şekilde dışardan bilgi alıyor. Hatta "Şu an bana yakın/etrafımdaki pilotlar" listesini de veriyor. Problem FS9'da galiba. O burnumun dibindeki uçağı göstermiyor, buna bağlı olarak da FsNAV da birşey gözükmüyor.
Emre Utku
Not : Dün gece bir ara SB3 denedim. Onda da hemen yanımda parketmiş bir kaptan beni görüyordu, ama ben onu göremiyordum ve meydanda bulunan 2 uçağın birini ben görüyordum, diğerini de o.
Emre
Firewall kapattım, Kaspersky virüs koruma kullanıyorum, bunu da duraklattım (öyle bir opsiyonu var). Problem devam ediyor.
Enteresan olanı FsInn içindeki kontrol panelinde bulunan radar ekranında tüm civarımdaki 150 nm mesafedeki uçaklar gözüküyor. Yani FsInn bir şekilde dışardan bilgi alıyor. Hatta "Şu an bana yakın/etrafımdaki pilotlar" listesini de veriyor. Problem FS9'da galiba. O burnumun dibindeki uçağı göstermiyor, buna bağlı olarak da FsNAV da birşey gözükmüyor.
Emre Utku
Not : Dün gece bir ara SB3 denedim. Onda da hemen yanımda parketmiş bir kaptan beni görüyordu, ama ben onu göremiyordum ve meydanda bulunan 2 uçağın birini ben görüyordum, diğerini de o.
Emre
-
- Rookie
İşte dediğim gibi Emre Kaptan Firewall'u kapatsak bile kar etmiyor o portlar kapalı kalıyor. En kesin çözüm kaldırmak. AVG yi tavsiye ederim size.
Onur Aslan
ANKARA/1985
Onur Aslan
ANKARA/1985
-
- Rookie
Firewall'u kapatttığımızda bile aynı problem devam ediyor bu nedenle sorun antivirüs programından kaynaklanıyor.
Onur Aslan
ANKARA/1985
Onur Aslan
ANKARA/1985
-
- Newbie
XP de kullanırken Norton Antivirüs kullanıyordum ve herhangi bir sorunum yoktu.
Elimdeki Norton sürümü Vista ile uyum sağlamadığı için bir arkadaşın önerisi ile Kaspersky programinin deneme sürümünü indirdim ve sorunlar başladı. Bu ara Norton'un Vısta'da çalışan versiyonunu yükledim, sorunlar devam etti.
Ben de tüm cesaretimi toplayıp herşeyi sildim ve teker teker yüklemeye başladım. Daha antivirüs yüklemedim. Önce Firewall kapattım. Diğer uçakları görmeye başladım. Ardından Firewall aktif ettim. Uçaklar gene orada idi.
Onur Kaptanın da dediği gibi FIREWALL alakalı değil bu iş. Sıra geldi NORTON'u tekrar yüklemeye.
Gelişmeleri gene yazarım. Ancak VISTA+FS9+NORTON tecrübesi olan arkadaşlar varsa ve görüşlerini iletirlerse memnun olurum.
Sevgiler
Emre Utku
Elimdeki Norton sürümü Vista ile uyum sağlamadığı için bir arkadaşın önerisi ile Kaspersky programinin deneme sürümünü indirdim ve sorunlar başladı. Bu ara Norton'un Vısta'da çalışan versiyonunu yükledim, sorunlar devam etti.
Ben de tüm cesaretimi toplayıp herşeyi sildim ve teker teker yüklemeye başladım. Daha antivirüs yüklemedim. Önce Firewall kapattım. Diğer uçakları görmeye başladım. Ardından Firewall aktif ettim. Uçaklar gene orada idi.
Onur Kaptanın da dediği gibi FIREWALL alakalı değil bu iş. Sıra geldi NORTON'u tekrar yüklemeye.
Gelişmeleri gene yazarım. Ancak VISTA+FS9+NORTON tecrübesi olan arkadaşlar varsa ve görüşlerini iletirlerse memnun olurum.
Sevgiler
Emre Utku
-
- Rookie
Emre Bey işletim sistemim Vista Ultimate 64 bit. FS2004 kullanıyorum ve anlattığım gibi önceleri sistemimde Norton All-İn-One yüklüydü. Fsinn'den ve Squawkbox'dan online olamiyordum. FS'in multiplayer menüsünden bağlandığımda ise trafiği göremiyordum. Daha sonra olanları biliyorsunuz zaten. 
Onur Aslan
ANKARA/1985

Onur Aslan
ANKARA/1985