Yan rüzgarda iniş

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
PID: 0000
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul

Merhaba,

Bu aralar PMDG B738 ile yan rüzgarda iniş çalışmaları yapıyordum. Ancak çoğunlukla ana iniş takımlarını kırıyorum. :) Genellikle 30-35 knot yandan rüzgar ve üzerine 5-10 knot Gust ekliyorum.

Threshold'da uçuş başımı pist doğrultusuna getirsem teker koyana kadar geçen 2-3 saniyede rüzgar uçağı pistin dışına atıyor. Burnumu düzeltmesem ana iniş takımlarından piste ilk değen kırılıyor. Malum hava da pek yardımcı olmadığından yumuş

Bunun için uygun bir yol önerebilir misiniz, yoksa daha sağlam iniş takımları imal etmesi için Boeing'in kapısını mı çalayım? :)

iyi uçuşlar

Alper Oğuz
THY1237
alperoguz at gmail nokta com
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
PID: 0000
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul

Eksik kalmış;

"Malum hava da pek yardımcı olmadığından çok yumuşak bir iniş olmuyor" diyecektim, mesajı tekrar düzenleyemediğimden düzeltemedim.

Alper Oğuz
THY1237
alperoguz at gmail nokta com
tridrop
Newbie
Newbie

Merhabalar Alper bey,

Yanlış hatırlamıyorsam eger Boeing 737 nin yan rüzgar limiti 33 knot.
Siz haliyle 30-35 knot yan rüzgar ve 10 knot hamle verirseniz zaten limit dısı bir degerde iniş yapmaya calısıyorsunuz demektir.
Bence en iyisi yan rüzgarı 25 ile 30 knot arası ayarlamak.

Yan rüzgarda boeing ile crab iniş yapabilirsiniz.Hic duzeltmeden rudder ve kanatcık ile geldiginiz sekilde sadece palye yaparak da inebilirsiniz.
Gökhan.
Post Reply

Return to “Training Lounge”