Nose Wheel Steering

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
THY45
Technical Admin
Technical Admin
Posts: 322
Joined: 26 Oct 2001, 01:29
Name: Özgür Özden
PID: 45
Vatsim ID: 824586
City: Ankara
Location: Turkey

Merhaba,

Akin'in onceki aciklamasinin ardindan hemen sorayim istedim, hadi Akin Kaptan :)

1- Nose Wheel Steering ne ise yarar, rudder ile kullanimindaki fark nedir?

2- Yoke'un altindaki (solunda kaliyor biraz) ustu kapakli acilinca sola ve saga seklinde hareket eden dugme ne ise yarar?

Sevgiler,


TK045 Ozgur Ozden
AKIN HOS
Newbie
Newbie
Posts: 22
Joined: 28 Feb 2002, 03:24
Location: Turkey
Contact:

Boeing 737 ucaginda nose wheel steering, sadece kaptan tarafinda bulunan yarim simit seklinde olan direksiyon araciligiyla yapilir. yani bu direksiyon sayesinde ucagin burun dikmesi saga ve sola 78 dereceye kadar dondurulebilir ve bu sayede taxi yapilir. Rudder pedallarinin burun dikmesi uzerindeki etkisi ise sadece 7 dereceyle sinirlidir.
havadayken rudder kullandigimizda ucagin burun dikmesi doner mi gibi bir soru gelirse akliniza yaniti : hayir, cunku ucagin nose wheel strut i yani burun dikmesi yerden kesildigi andan itibaren rudder artik nose wheeli kontrol etmez.

yari ingilizce yari turkce... napalim... sizler anliyorsunuzdur umarim
User avatar
THY177
VIP Member
VIP Member
Posts: 606
Joined: 10 Feb 2002, 12:16
Name: Ergenekon Kucuk
PID: 177
Location: Turkey

Sevgili Akın kaptanım;

Birde bunun üstüne hatırlıyorumkki A 310 ile kokpitteki bir seyahatimde push back 'ten sonra kaptanımız gazlar ıdle (yanılıyo olabilirim) dikmeyi (nose wheel) kullanmadan (sanki) ruder la paşa paşa taksi yapmıştı .(ama 7 derece kısıtı bahsettiğin olayı açıklıyor zaten)

Kısaca ikisi kordinasyonlu yada sadece ruder normal taxi hızında sadece ruderla taksi yapabilirmiyiz.?

selam ve sevgiler.

TK 177 Ergenekon Kucuk
emil
Average User
Average User
Posts: 209
Joined: 19 Oct 2001, 11:46
Location: Turkey

Bir soru da benden. Nose wheel steering bir tek kaptanın tarafındaysa taxiyi bir tek kaptan mı yapıyor?
BURADAKİ resimde yarım simit gayet güzel gözüküyor.

Emil Akoğlu
emil@fsturk.net
remzi
Junior Member
Junior Member
Posts: 97
Joined: 26 Oct 2001, 03:33
Location: Turkey
Contact:

Akın Hocam
Taxiwaylerde ortadaki sarı çizginin nasıl ortalandığını da yazabilirmisiniz?
Remzi Öztürk
tk-47
AKIN HOS
Newbie
Newbie
Posts: 22
Joined: 28 Feb 2002, 03:24
Location: Turkey
Contact:

vcpt Ozgurun 2. sorusunu cevaplamayi unutmusum gecen sefer ondan baslayayim :

forward panelde sol alt tarafta bir guarded switch vardir. Bu switch alternate nose wheel steering switchdir. bu swiş guard altindayken normal durumundadir. bu durumdayken nose wheel steering hydraulic pressure i A sisteminden alir. A sisteminde herhangi bir ariza ya da kacak olmasi durumundaysa switch alternate durumuna getirilir ve boylelikle alternate nose wheel steering valve acilmak suretiyle B sistem hidrolik basinci kullanilarak yine nose wheele yarim simit araciligiyla kumanda edilir. bunun en yaygin kullanimi havada Hidrolik A sistem arizasi yasandiginda yere indiginizde pisti terk edebilmeniz icin bu switchi Alt konumuna getirir ve pisti normal bir sekilde terkedebilirsiniz.

vcpt Emil'in sorusu : evet, taxiyi sadece kaptan yapar 737 de. F/O istese de yapamaz cunku bu bahsettigimiz yarimsimit sadece kaptan tarafinda mevcut.

vcpt Remzi'nin sorusu : taxi teknigi ucagin buyuklugune, yerden yuksekligine, burun dikmesinin yerine gore elbette degisir(ozellikle donuslerde) ama sabit olan birsey vardir ki da sizin oturdugunuz pozisyon. duz taxiway uzerinde giderken taxi cizgisini bacaklarinizin arasina alacak sekilde taxi yaparsaniz emniyetli bir sekilde taxi yapabilirsiniz. ya da illa precise olucam diyorsaniz solda oturuyorsaniz sag bacaginizin, sagda oturuyorsaniz sol bacaginizin altinda kalacak sekilde durumu ayarlayabilirsiniz. ama soyledigim gibi donuslerde her ucakta farklidir. 737 de taxi cizgisi 45 dereceye gelene kadar sabreder sonra cizgiyi takip ederseniz, assagi yukari kokpit kapisi hizasinda olan burun dikmesini taxi cizgisi uzerinde tutabilirsiniz.

iyi uchuslar

Edited by - AKIN HOS on 02/09/2002 17:38:50
lishakoglu
Junior Member
Junior Member
Posts: 62
Joined: 14 Jun 2002, 05:09
Location: Turkey
Contact:

Selamlar
Haddime düşmeyerek remzi beyin sorusuna ekleme yapmak istiyorum bildiğim kadarıyla B777'de panelde bulunan monitörden ön dikmenin durumunu kamera aracılığı ile ekibin gördüğünü söylemek isterim bunuda şuradan öğrendim LTBA 208 gate Guidance biraz sola doğru çağırır(çizgiye göre) singapurun kaptanıda monitörden görüp yanlış çağırdığını söylemişti.

Levent İSHAKO?LU
remzi
Junior Member
Junior Member
Posts: 97
Joined: 26 Oct 2001, 03:33
Location: Turkey
Contact:

monitördeki görüntü şöyle bir şey olsa gerek:

http://www.airliners.net/open.file/251451/L/

bu da airbus monitörü:

http://www.planepictures.net/netshow.cgi?1022942859:LBG
Remzi Öztürk
tk 47
lishakoglu
Junior Member
Junior Member
Posts: 62
Joined: 14 Jun 2002, 05:09
Location: Turkey
Contact:

Doğrudur Remzi bey bi ara bakmıştım bende, mutabıkız.

Levent İSHAKO?LU
Post Reply

Return to “Training Lounge”