De?erli arkadaşlar,
Flight Simulatorun bulundu?u bilgisayara ikinci bir bilgisayar (notebook) ba?lanıp, FS deki aletlerden (radio shack, gps v.s.) bir veya birkaçı, ikinci bilgisayara kaydırılabilir mi ?
Taner Sevim
Edited by - tsevim on 29/08/2002 11:22:30
İkinci bir bilgisayar bağlamak
iki yolu var;
1. ana bilgisayarın pci slot u var ise, genellikle bir agp diğerleri pci dır, bir pci ekran kartı takarak, istediğiniz pencereyi ikinci kart sayesinde notebook da görebilirsiniz. pci ekran kartları mecidiyeköy de mevcut.
2. dual view, iki monitor cıkışlı tek ekran kartı kullanabilirsiniz.
ben pci kartlı ilk yöntemi kullanıyorum, sorun yok. bildiğiniz gibi windowws 98 veya fs2000 ve 2002 çok monitor oyun için uygun.
kolay gelsin.
1. ana bilgisayarın pci slot u var ise, genellikle bir agp diğerleri pci dır, bir pci ekran kartı takarak, istediğiniz pencereyi ikinci kart sayesinde notebook da görebilirsiniz. pci ekran kartları mecidiyeköy de mevcut.
ben pci kartlı ilk yöntemi kullanıyorum, sorun yok. bildiğiniz gibi windowws 98 veya fs2000 ve 2002 çok monitor oyun için uygun.
kolay gelsin.
iki yolu var;
kolay gelsin.
kolay gelsin.
-
- Junior Member
Maalesef bunu yapamazsınız. Fiziksel olarak iki makinayı birbirine eşernet yada seri bağlantıyla bağlayabiliriz. Her iki durumda da PC niz üzerinde iki ayrı display adapter konfigüre edemezsiniz. (multihead adı verilir bu sistemlere)PC ye ikinci kart yada dual çıkışlı kart takarsanız da olmaz.
Size daha basit bir çözüm önereyim. Makinanıza dual çıkışlı yada ikinci bir adapter ile ikinci çıkışı sağlayın. AverMedia nın bir VGA 2 S-VIDEO dönüştürücüsü var. Ondan alıp ikinci çıkışı televizyona çıkın. Monitörü ve televizyonu iki monitor gibi kullanabilirsiniz. Dönüştürücü yüksek çözünürlük ve refresh rate için öneriyorum. Yoksa TV out lu bir kartla da işinizi görebilirsiniz ama bu sefer 640x480 60 hz e mahkum olursunuz.
Dogan Zorlu, Izmir
TK482
Size daha basit bir çözüm önereyim. Makinanıza dual çıkışlı yada ikinci bir adapter ile ikinci çıkışı sağlayın. AverMedia nın bir VGA 2 S-VIDEO dönüştürücüsü var. Ondan alıp ikinci çıkışı televizyona çıkın. Monitörü ve televizyonu iki monitor gibi kullanabilirsiniz. Dönüştürücü yüksek çözünürlük ve refresh rate için öneriyorum. Yoksa TV out lu bir kartla da işinizi görebilirsiniz ama bu sefer 640x480 60 hz e mahkum olursunuz.
Dogan Zorlu, Izmir
TK482