RJ PANELİ

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
HAKANPOLAT
Rookie
Rookie

Arkadaslar selam..

RJ üzerinde emeği gecen bütün arkadaslara tesekkürler....

RJ85 night texturlarında sorun yasıyorum...yer yer kaplamasız görülüyor ucak geceleri....bu sorun sadece bende mi var, yoksa herkesde mi?

(RJ85 in Yeni versiyonu kullaniyorum)

Hakan POLAT
THY2
VIP Member
VIP Member
Name: Bülent AKBAY
PID: 2

Hakan selam.
RJ de bu sorun yer yer bende de oluyor. Bu tümüyle makinalarımızın gücü ile ilgili.
THY RJ nin maalesef texture ları biraz yüklü. FS de görünüm ayarlarınız yüksekse üzerine RJ de gelince kaplama sorunu oluşabiliyor. Her zaman değil ama bazen evet.
Bunun dışında gece yada gündüz bende bi sorun çıkmıyor.
Bülent.
aybirtek
VIP Member
VIP Member

Bulent Bey selam,
Bozhan Bey bana cevap yazdiktan hemen sonra Transponder,Throttle Quadrant uzerinde belirdi.
RJ tek kelimeyle harika olmus.Size ve butun emegi gecen arkadaslara cok tesekkur ederim.Artik RJ ile ucmak zevk olacak,daha once B737 panelini kullaniyordum.Artik eyvah yine RJ ile ucus vermisler demeyecegim.
Sevgi ve saygilarimla.

Ahmet Aybirtek
TK083
Bozhan Özsoy
Average User
Average User

quote:
Ahmet Bey,
Bozhan yer bulamamış ama ben yerini biliyorum. ?aka bi yana :-)...
Transponder Shift+4 ile açılan pedestal penceresinde sağ üst köşede duruyor.
Dün ilk kez RJ ile hak ettiği bir uçuş yaptım Elazığ'a. Gerçekten süperdi. ?ansıma Elazığ'da rüzgar 300 19Gust27 dı bayaa zor ama bi o kadar da RJ ye yakışır bir yaklaşma ve iniş oldu. Bozhan'ın hazırladığı manual deki değerlere uyduğunuz sürece bu uçakla Anadolu'nun Vor DME ve NDB ile yaklaşılan meydanlarına inmek çok zevkli.
İyi uçuşla dilerim.
Bülent Akbay

Hagnnn :-)))

Shift+F4 ile açılan paneldeki radyolar hiç dikkatimi çekmemişti, panelin orjinalinde varmış meğerse :-)))
aybirtek
VIP Member
VIP Member

quote:Tesekkur ederim
quote:
Ahmet Bey,
Bozhan yer bulamamış ama ben yerini biliyorum. ?aka bi yana :-)...
Transponder Shift+4 ile açılan pedestal penceresinde sağ üst köşede duruyor.
Dün ilk kez RJ ile hak ettiği bir uçuş yaptım Elazığ'a. Gerçekten süperdi. ?ansıma Elazığ'da rüzgar 300 19Gust27 dı bayaa zor ama bi o kadar da RJ ye yakışır bir yaklaşma ve iniş oldu. Bozhan'ın hazırladığı manual deki değerlere uyduğunuz sürece bu uçakla Anadolu'nun Vor DME ve NDB ile yaklaşılan meydanlarına inmek çok zevkli.
İyi uçuşla dilerim.
Bülent Akbay

Hagnnn :-)))

Shift+F4 ile açılan paneldeki radyolar hiç dikkatimi çekmemişti, panelin orjinalinde varmış meğerse :-)))

Ahmet Aybirtek
TK083
fvefa
Junior Member
Junior Member

RJ icin tesekkürler.
Bir sorum var; RJ'yi default flight olarak save edersem FS bir daha acilirken önce acilis ekrani geliyor sonra Desktop'a dönüyor. FS'i tekrardan Taskbardan tiklamam gerekiyor????
tsevim
Junior Member
Junior Member
Name: Taner Sevim
PID: 182

Yeni RJ'ye emeği geçenleri kutlarım gerçekten çok kullanışlı ve çok güzel olmuş. Fakat bir iki problemim oldu cevaplarsanız sevinirim.

- Ben microsoft sidewinder force feedback joystick kullanıyorum. Uçak ilk kalkışta joystick aşırı vibrasyona giriyor. Bunun sebebi ne olabilir?

- Uçuş esnasında HDG, COURSE, SPEED ve ALT gostergeleri kendiliğinden değişti. Uzerine tıkladığımda ESKİ HALİNE GELDİ.Ayrıca speed ve HDG birer birer değişirken birden onar onar değişmeye başladı. Bunların sebepleri konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Taner Sevim
Bozhan Özsoy
Average User
Average User

quote:
RJ icin tesekkürler.
Bir sorum var; RJ'yi default flight olarak save edersem FS bir daha acilirken önce acilis ekrani geliyor sonra Desktop'a dönüyor. FS'i tekrardan Taskbardan tiklamam gerekiyor????

Selam,

Bahsettiğiniz problem büyük ihtimalle panel ile ilgili, malesef çözümü hakkında bir fikrim yok.

Sevgiler,
Bozhan Özsoy.
Bozhan Özsoy
Average User
Average User

quote:
Yeni RJ'ye emeği geçenleri kutlarım gerçekten çok kullanışlı ve çok güzel olmuş. Fakat bir iki problemim oldu cevaplarsanız sevinirim.

- Ben microsoft sidewinder force feedback joystick kullanıyorum. Uçak ilk kalkışta joystick aşırı vibrasyona giriyor. Bunun sebebi ne olabilir?

- Uçuş esnasında HDG, COURSE, SPEED ve ALT gostergeleri kendiliğinden değişti. Uzerine tıkladığımda ESKİ HALİNE GELDİ.Ayrıca speed ve HDG birer birer değişirken birden onar onar değişmeye başladı. Bunların sebepleri konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Taner Sevim

Selam,

Bende MS FF Joystick yok, dolayısıyla FF ayarları ile ilgili bir çalışmam olmadı, ama siz FF ile rahat ettiğiniz benzer bir uçağın aircraft.cfg dosyası içindeki (notepad ile açın) [forcefeedback] başlığı altındaki parametreleri RJ'dekilerin üstüne yazarak iyileşme sağlayabilirsiniz.

Panelle ilgili bahsettiğiğniz problemlere daha önce hiç karşılaşmadım, uçağı yeniden yükleyince düzelicektir diye tahmin ediyorum.

Sevgiler,
Bozhan Özsoy.
Viper
Rookie
Rookie
Name: Erdinç Ertan
PID: 174

Taner Bey,

Bozhan bey'in bahsettiği gibi .cfg dosyasi üzerinden degisiklik yapabilirsiniz.. Bununla birlikte AVSIM'in library'sinde freeware olarak sunulan "Force Feedback Utility" programi yardimiyla bu vibrasyonu daha soft hale getirebilirsiniz.. Bende ilk yüklediğim zaman ayni sorunu yaşamıştım bu ufak ve yararli program sayesinde hem bu sorunu ortadan kaldirdim hem de FF özelligini alamadığım bazı uçaklara da bu özelliği yükledim..
Seçim sizin :)

Saygılar

Erdinç ERTAN
TK174
"Senior First Officer"
tsevim
Junior Member
Junior Member
Name: Taner Sevim
PID: 182

Değerli arkadaşlarım sorun çözülmüştür. Yardımlarınız için teşekkürler.

Taner Sevim
THY455
Average User
Average User
Name: Serdar DEMIRAY
PID: 455
Vatsim ID: 842820
City: Istanbul

Arkadaslar
RJ-85 de isikli gosterge panelinde sagda olan birtek ice warning isigi yaniyor bunu nasil giderebilim.

TK 455
Serdar Demiray
THY65
Senior Member
Senior Member
Name: Murat TOLOGLU
PID: 65
Vatsim ID: 839820
City: Istanbul

Selam Arkadaşlar,

RJ Panel 3.0'ı update ettikten sonra GPWS çalışmaz oldu, sadece inişte sayıyor. Acaba bu konuda bir düzeltme yapıldı mı? GPWS'i nasıl çalıştırabilirim? (ben susturmak için tokat atmaya razıyım :))

Saygılar, sevgiler..
Murat Toloğlu, TK233
F/O Istanbul
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”