RJ PANELİ

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
turkish
Newbie
Newbie

Selamlar,
Benim sorunum, Flyşy de fleet bolumundeki RJ tayyeresini yukledim fakat FS2002 yi actigim zaman paneldeki yazilar, gostergeler cıkmıyor.
Defalarca delete edip tekrar yukledigim halde bir sonuc alamiyorum.
guzel bı rj paneline sahip olabilmem ıcın ne yapmam garekir?
THY45
Technical Admin
Technical Admin
Name: Özgür Özden
PID: 45
Vatsim ID: 824586
City: Ankara

Merhabalar,

Elinizdeki panel guzel bir panel zaten ama belli ki icinde gelen dokumani dikkatli incelememissiniz yada kurulum file'larini dikkatli okumamissiniz bu nedenle 2 noktada hata yapiyor olabilirsiniz.

1- Concorde Gauge kurulumu
2- ENgine startup proseduru, normalde kapali gelir ekranlar sizin calistabilmek icin beraberinde gelen PDF'i iyi okumaniz gerekir.

Kalkis oncesinde trim ayarini unutmayin, genel olarak tek eksigi bu

Sevgiler

TK045 Ozgur Ozden
tsevim
Junior Member
Junior Member
Name: Taner Sevim
PID: 182

Merhabalar,

Rj'deki kalkış öncesi trimi set etme problemini ortadan kaldırmak için kendi uyguladığım değişikliği Flyşy teknik ekibinin affına sığınarak burada belirtmek istiyorum. Bu değişikliğin Özgür bey tarafından da test edilip fikir beyan etmesi bizim açımızdan önem arzetmektedir.

RJ nin bulunduğu directory içindeki aircraft.cfg dosyasını notepad ile açalım,

elevator_trim_effectiveness =0.501

satırını

elevator_trim_effectiveness =2.000

olarak değiştirelim ve saklayalım. Ben bu değişikliği yaptıktan sonra her seferinde trimi set etmek zorunda kalmıyorum. Uygulama sonuçlarını paylaşırsanız sevinirim.

Saygılarımla,

Taner Sevim
Bozhan Özsoy
Average User
Average User

Taner bey selam,

RJ için yeni uçuş dinamikleri çalışması dün akşam tamamlandı, sanırım bugün upload edilir. Yeni modeli beğeneceğinizi umuyorum, bir problem olursa gene burdan yazışmaya devam edelim. Ayrıca Panelde de birkaç ufak iyileştirme yapıldı. Bundan sonraki aşama RJ için bir manuel yazmak olacak..

Sevgiler,
Bozhan Özsoy.
fvefa
Junior Member
Junior Member

Bozhan hali hazirdaki RJ Fleet sayfasinda icin NEW deniyor. Bu son halimi bu?
THY2
VIP Member
VIP Member
Name: Bülent AKBAY
PID: 2

Değerli Arkadaşlar.

Bozhan'ın da bahsettiği gibi RJ için perşembe akşamı yoğun bir çalışma yaptık.

Çok kaliteli bir .air file ortaya çıktı. Bunun yanında panelde de bir iki iyileştirme yaptık. Dün akşam sisteme upload etmeden önce LTBA-LTAC test uçuşu yaptım. Uçuş sırasında 2 adet ufak bug fark ettim. Biri panel de diğeri de .air file da. Bu nedenle upload işlemini yapmadım.

Haftasonu şehir dışında olacağım için tahminen pazartesi günü bu iki bug ı düzelterek sisteme upload edeceğiz.
Daha sonra sıra manuel e gelecek. :-)))

Sevgiler.

Bülent Akbay
emil
Average User
Average User

Bir öneride bulunmak istiyorum.
Acaba sırf yeni .air dosyasını da upload etseniz nasıl olur? Yani isteyen bir tek .air dosyasını indirsin, isteyen panelle birlikte indirsin.

Emil Akoğlu
emil@fsturk.net
Bozhan Özsoy
Average User
Average User

Panel ve FDE ayrı ayrı download edilecek fakat panelin son hali çok kullanışlı oldu, denemenizi tavsiye ederim. Bugün akşam üstü upload ediyoruz..

Sevgiler,
Bozhan Özsoy.
THY455
Average User
Average User
Name: Serdar DEMIRAY
PID: 455
Vatsim ID: 842820
City: Istanbul

sistemimizden daha onceki panel dosyalarını silmeden yeni paneli download edip üzerine kurabilirmiyiz

TK 455
Serdar Demiray
THY455
Average User
Average User

tabii ki RJ-85 panel dosyalarından bahsediyorum birde iki kısa sorum olacak Rj-85 için

1-Uçuşlarda flight planı doldururken airspeed kısmına uçagın max süratini mi giriyoruz yoksa (85 için konuşuyorum) uygun bir hız mı giriyoruz

2- Alçalmaya başlarken hızı autopilottan İAS a basılı iken veA/T on iken dusurduğumuzde alçalma yaparken hız yükseliyor penceredeki degerden daha yukseğe çıkıyor bu esnada spolier leri açıp kullanmak doğru mu dur yoksa baska yöntem mi denemeliyim.

Saygılar

TK 455
Serdar Demiray
THY2
VIP Member
VIP Member

Değerli arkadaşlar.

FS2002 RJ panel düzeltmeleri ve FDE sisteme upload edildi.

RJ FDE için:
FS2000 THY RJ85 kurun ve http://www.flyşy.com/downloads/RJ-85%20 ... 20V1.0.zip adresinden indireceğiniz zip içindeki .air, .cfg dosyalarını eskileri üzerine yazın. Zip içinde ayrıca Bozhan Özsoy un hazırladığı Flight Manual de vardır.

RJ FS2002 Panel v3.0 için:
Daha önce aşağıda resmi bulunan RJ panel v3.0 ı indirmiş olan arkadaşlar http://www.flyşy.com/downloads/avropnl2k2up.zip linkinden update i indirebilirler.

Eğer RJ paneli yeni indirecekseniz güncelleme dosyasına gerek yoktur. Paneli Fleet Bölümünden indirebilirsiniz.

Güncelleme dosyası v2.0 için geçerli değildir.

Saygılarımla.
Bülent Akbay
THY455
Average User
Average User

sayın Bulent hocam
avropanel2k22up.zip dosyasını nereye atiyoruz içinde .gau
dosyalari var panel.cfg dosyasi var bunlari ayrı ayrı yerlere mi at kopyalayacagiz

saygılar

TK 455
Serdar Demiray
aybirtek
VIP Member
VIP Member

Sevgili FLYTHY ekibi
RJ paneli ilk defa problemsiz ve cok kolay kurdum.Cok guzel olmus,butun gostergeler okunabilyor.Sizleri cok ugrastirdi,ellerinize saglik.
Bir kucuk problemim var TRANSPONDER'i bulamadim,dokumani da okudum ama olmadi.Bu konuda yardimlariniza ihtiyacim var.
Cok tesekkurler.
Sevgi ve saygilarimla

Ahmet Aybirtek
TK083
Bozhan Özsoy
Average User
Average User

Ahmet bey selam,

Transponder'e panelde yer bulamadım, gerektiğinde squawkbox text giriş penceresine ".x 1234" yazıyorum, daha kolay oluyor :-)

Sevgiler,
Bozhan Özsoy.
THY2
VIP Member
VIP Member

Ahmet Bey,
Bozhan yer bulamamış ama ben yerini biliyorum. ?aka bi yana :-)...
Transponder Shift+4 ile açılan pedestal penceresinde sağ üst köşede duruyor.
Dün ilk kez RJ ile hak ettiği bir uçuş yaptım Elazığ'a. Gerçekten süperdi. ?ansıma Elazığ'da rüzgar 300 19Gust27 dı bayaa zor ama bi o kadar da RJ ye yakışır bir yaklaşma ve iniş oldu. Bozhan'ın hazırladığı manual deki değerlere uyduğunuz sürece bu uçakla Anadolu'nun Vor DME ve NDB ile yaklaşılan meydanlarına inmek çok zevkli.
İyi uçuşla dilerim.
Bülent Akbay
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”