Herkese selamlar,
Vista ile FS9 kullanıyorum ancak şöyle bir sorunum var;
FSINN sorun çıkarıyor vistada. Daha do?rusu çalışmıyor açıldı?ında kitleniyor ve vista kullanıcılarının bildi?i gibi program kendisi kapanıyor. Şu anda vista için bir FSINN sürümü çıkmadı bildi?im kadarıyla ve XP için olan vista XP service pack 2 gerektiriyor. Vista için buna bir çözüm bilen varmı? Vista ile squawk box sorunsuz çalışıyor gibi şu anda. Ufak tefek sorunlar çıkıyor ama o kadar sorun de?il yani uçuşu engellemiyor.
Burak Bu?day
Fly ŞY Check Captain
FSinn ve Vista
-
- Newbie
FSINN'in beta versiyonunu ben Vista uzerinde kullanmıştım. 64Bit Vista'da çalışıyor ancak bazı problemler yapıyordu. 32Bit'te çok daha problemsiz çalışacaktır diye düşünüyorum. Ben zaten birkaç gün içinde bunu denemiş olurum, ancak ön bilgi vermek istedim. Beta versiyonunu forumlarından indirmek mümkün.
Umut Besler
Umut Besler
-
- Junior Member
- Name: Burak Buğday
- PID: 2175
quote:bildiğim kadarıyla ve XP için olan vista XP service pack 2 gerektiriyor
düzeltme yapmam gerekiyor yalnış anlama olmasın....
XP için olan FSINN için service pack 2 gerekiyor dolayısıyla şu andaki haliyle vista da çalışmıyor buna çözüm varmı diye sormak istemiştim [:I]
Burak Buğday
Fly THY Check Captain
düzeltme yapmam gerekiyor yalnış anlama olmasın....
XP için olan FSINN için service pack 2 gerekiyor dolayısıyla şu andaki haliyle vista da çalışmıyor buna çözüm varmı diye sormak istemiştim [:I]
Burak Buğday
Fly THY Check Captain
-
- Junior Member
quote:Originally posted by Umut Besler
FSINN'in beta versiyonunu ben Vista uzerinde kullanmıştım. 64Bit Vista'da çalışıyor ancak bazı problemler yapıyordu. 32Bit'te çok daha problemsiz çalışacaktır diye düşünüyorum. Ben zaten birkaç gün içinde bunu denemiş olurum, ancak ön bilgi vermek istedim. Beta versiyonunu forumlarından indirmek mümkün.
Umut Besler
FSinn kullanmayalı unutmuşum sanırım [:I]
lobby launch failed could not connect to host hatası alıyorum bağlanmaya çalışırken. İndirdim yani beta sürümü
Burak Buğday
Fly THY Check Captain
Umut Besler
FSinn kullanmayalı unutmuşum sanırım [:I]
lobby launch failed could not connect to host hatası alıyorum bağlanmaya çalışırken. İndirdim yani beta sürümü
Burak Buğday
Fly THY Check Captain
Sabah pek vaktim yoktu açıklayamamıştım. ?imdi forumdan açıklama yapıp olası sorun yaşayan başka sanal pilotlara da faydası olur düşüncesi ile bendeki sorunu nasıl çözdüğümü anlatıyorum...
1. Öncelikle FS9 ve FSinn klasörünü C'de bulup üzerine sağ tıklayıp özellikler/güvenlik yolunu izleyerek çıkan listede vistada oturum açtığınız accountu tıklayıp aktif ederek düzenleye basınız. Gene çıkan listede tam denetim'i işaretleyiniz ve tamam deyiniz.
2. Kullandığınız tüm exe'leri (FS9.exe add-onlara ait exe'ler ki FSInn içindeki tüm exeler dahildir) gene sağ klikleyip özellikler/uyumluluk penceresinde aktif değil ise bu programı yönetici olarak çalıştır kısmını aktif ediniz. Ettiğiniz zaman exe'nin ikonunda windows güvenlik işareti çıkacaktır.
3. En önemli sorun antivirüs programı.. Norton ve McAfee malesef Burak kardeşimin de yaşadığı soruna yol açıyor. Ben bunları denedim başarılı olamayınca AVG'ye döndüm. Sorunsuz çalışıyor. Diğer virüs programlarını henüz denemedim, try & error
)
4. FSInn'in son sürümünü indirmekte fayda var, mcdu.com forum kısmından bulabilirsiniz.
5. Her FS9'u çalıştırdığınızda karşınıza güvenlik uyarısı geliyorsa bunu da kullanıcı hesaplarından kapatabilirsiniz.
6. FS9 windows basic görüntü sisteminde daha iyi çalışmakta. Eğer simülatorü açtığınızda kokpitte sağa sola bakarken görüntü donuyorsa sorunu budur. Basic'e geçince sorun ortadan kalkıyor.
Aklıma gelenler bunlar, umarım dçözüm arayanlara derman olmuştur
Ergin Buyukakinci
DardanelAir
1. Öncelikle FS9 ve FSinn klasörünü C'de bulup üzerine sağ tıklayıp özellikler/güvenlik yolunu izleyerek çıkan listede vistada oturum açtığınız accountu tıklayıp aktif ederek düzenleye basınız. Gene çıkan listede tam denetim'i işaretleyiniz ve tamam deyiniz.
2. Kullandığınız tüm exe'leri (FS9.exe add-onlara ait exe'ler ki FSInn içindeki tüm exeler dahildir) gene sağ klikleyip özellikler/uyumluluk penceresinde aktif değil ise bu programı yönetici olarak çalıştır kısmını aktif ediniz. Ettiğiniz zaman exe'nin ikonunda windows güvenlik işareti çıkacaktır.
3. En önemli sorun antivirüs programı.. Norton ve McAfee malesef Burak kardeşimin de yaşadığı soruna yol açıyor. Ben bunları denedim başarılı olamayınca AVG'ye döndüm. Sorunsuz çalışıyor. Diğer virüs programlarını henüz denemedim, try & error

4. FSInn'in son sürümünü indirmekte fayda var, mcdu.com forum kısmından bulabilirsiniz.
5. Her FS9'u çalıştırdığınızda karşınıza güvenlik uyarısı geliyorsa bunu da kullanıcı hesaplarından kapatabilirsiniz.
6. FS9 windows basic görüntü sisteminde daha iyi çalışmakta. Eğer simülatorü açtığınızda kokpitte sağa sola bakarken görüntü donuyorsa sorunu budur. Basic'e geçince sorun ortadan kalkıyor.
Aklıma gelenler bunlar, umarım dçözüm arayanlara derman olmuştur
Ergin Buyukakinci
DardanelAir
-
- Junior Member
Ergin kaptanım yaptığınız aynı açıklamayı dün Vatsim sitesinin forumunda bulup hallettim teşekkürler açıklama için:)
En önemli husus şu sorunu halletmekte : Anti-virus programları büyük sorun teşkil ediyor. Kapatmak dahi yetmiyor. Avastı kapatarak çok denedim ancak forumdan öğrendiğim bu çoğu zaman yeterli çözüm olmuyor. Fsinn ve SB3 bağlanamıyor ve sonuçta FS'in kendi multiplayer ekranından bağlanmka gerekiyor öyle olunca diğer trafik gözükmüyor. Tabi şu anda vista için yapılan FSinn beta sürümü durumunda tam tamamlanmadı... tamamlanınca bu sorunu da hallederler herhalde. Sonuç olarak Avast'ı uninstall ettim ve sorun halloldu.. tabi Ergin kaptanın mesajındaki yazanlarıda yaptaım
Burak Buğday
Fly THY Check Captain
En önemli husus şu sorunu halletmekte : Anti-virus programları büyük sorun teşkil ediyor. Kapatmak dahi yetmiyor. Avastı kapatarak çok denedim ancak forumdan öğrendiğim bu çoğu zaman yeterli çözüm olmuyor. Fsinn ve SB3 bağlanamıyor ve sonuçta FS'in kendi multiplayer ekranından bağlanmka gerekiyor öyle olunca diğer trafik gözükmüyor. Tabi şu anda vista için yapılan FSinn beta sürümü durumunda tam tamamlanmadı... tamamlanınca bu sorunu da hallederler herhalde. Sonuç olarak Avast'ı uninstall ettim ve sorun halloldu.. tabi Ergin kaptanın mesajındaki yazanlarıda yaptaım
Burak Buğday
Fly THY Check Captain
Burak Kaptan sorunu çözebilmene sevindim. Seni de göremiyorduk uzun zamandır Amerika - Türkiye hattında [8D]
Aynı çözüm yolu FSX kullananlar için de uygulanabilinir. Fakat payware uçak konusunda henüz yeteri kadar verimli değil FSX. FSX-Vista updateleri yayınlanmya başladı ama FSXin dosyalama formati farkli olduğu için size saç baş yoldurması kuvvetle muhtemel [xx(]
Gene de FSX yüklü olanlar için arada VFR uçuş yapmanızı tavsiye ederim, büyük bir zevk
Ergin Buyukakinci
IZAir Virtual - IZM222
Aynı çözüm yolu FSX kullananlar için de uygulanabilinir. Fakat payware uçak konusunda henüz yeteri kadar verimli değil FSX. FSX-Vista updateleri yayınlanmya başladı ama FSXin dosyalama formati farkli olduğu için size saç baş yoldurması kuvvetle muhtemel [xx(]
Gene de FSX yüklü olanlar için arada VFR uçuş yapmanızı tavsiye ederim, büyük bir zevk

Ergin Buyukakinci
IZAir Virtual - IZM222
-
- Junior Member
Bu arada ufak bir detay biraz konu dışı ama bu beta sürümü halinda olan FSinn de bir radyo mevcut
sky blue radio olması lazım tam hatırlamıyorum adını gerçekten çok hoş bir olay. Reklamları full havacılık hakkında örneğin uçan göz hastanesi var biliyorsunuz ORBİS DC-10ER la uçuyorlar onun reklamı var diğer reklamlar ise event duyuruları gerçekten çok hoş. Müzik yayını pek hoşuma gitmedi çok nadiren güzel müzik dinleyebildim örneğin dün gece guns n roses çaldı dont cry şarkıları neyse konuya döneyim çok güzel bir ambiyans yaratıyor bu online radyo farklı bir hava katıyor
Yetkili arkadaşlarada burdan duyurmak istedim haberleri yoktur belki diye yapılan eventleri burdan duyurabilirsiniz belki [:I]
Burak Buğday
Fly THY Check Captain

Burak Buğday
Fly THY Check Captain