Voice kullanimi

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
Serden
Average User
Average User
Name: Serden NAYIN
PID: 3938

arkadaslar online ucuslarimda her zaman icin text'i tercih ediyorum,ve bu sebeple flyinn'lere katilmayip ATC'lerin islerini zorlastirmamaya calisiyorum.fakat benim text secmemin yegane sebebi aslinda atc konusmalarini net duyamamamdir.hem ucagin motor sesi,hem konusmalar...gercekten anlasilmaz mur-mur sesler disinda birsey duyamiyorum.
sizler ses icin konfigurasyonlarinizi nasil ayarladiniz? ucagin sesini cok kismak istemiyorum cunku bu sefer isin zevki kaciyor.bunun icin illa kendi ses karti olan kulaklik mi almam gerekiyor max. verim icin?
yardim olabilirseniz sevinirim
tesekkurler
cthulhu
Rookie
Rookie

Anakartınızda onboard ses kartı varsa -ki muhakkak vardır- ucuzundan bir ses kartı alıp squawkbox'a kulaklık ve mikrofon taktığınız -atc için kullanacağınız- ses kartını tanıtıp, diğer kartla motor seslerini dinlemeye devam edebilirsiniz.

Çağrı Özcan
THY7075
YilmazEfe
Average User
Average User

Onuda yapamıyorsanız ATC sizin çağrı kodunuzu söyleyerek bir cümleye başlarsa, aşağıdan squawkbox a tıklayın, böylece motor sesleri kısa süreliğine gidicektir..Yada aynı şekilde FS te Q tuşuna basarakta sesi kısıp dinledikten sonra tekrar Q tuşu ile sesleri geri getirebilirsiniz. Text kullanmak ATC'lerin işini çok zorlaştırıyor olmalı..Zira bir iki kere voice kullanıp keyfini alınca text'in yüzüne bile bakmazsınız..Ama Çağrı kaptan'ın söylediği daha keyifli bir çözüm.

"If you don't like someşing, change it.If you can't, şen change yourself."
Efe Doğan TK957
efedogan@gmail.com
Özgür Orhon
Newbie
Newbie
Name: Ozgur ORHON
PID: 0000

4-5 sefer text ile uçtukdan sonra voice ile uçmaya başladım hem daha kolay hemde çok daha keyifli.Zaten belli başlı şeyler var bir zamandan sonra kontrolörün ne diyeceğini tahmin bile ediyorsunuz.Sesin çok fazla kesik kesik geldiğinde nedemek istendiğinden emin olamadığınız durumlarda "say again please" demekden de çekinmeyin.

Özgür Orhon
THY2354
Image
Serden
Average User
Average User

cagri kaptanin dedigini yapamayacagim cunku laptop kullaniyorum.ben yinede de kulaklik arayim.biraz pahaliya patliyacak sanirim ama
Last edited by artuncs on 26 Jun 2014, 19:43, edited 1 time in total.
Reason: Resim Linki aktif olmadigi icin silinmistir
cthulhu
Rookie
Rookie

Notebook için pcmcia kartlar vardır belki. Bir de onu araştırın isterseniz.

Çağrı Özcan
THY7075
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
PID: 0000
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul

Serden kaptan pcmcia ses kartı alabileceğiniz gibi üzerinde ses kartı içeren USB kulaklıklar var onlardan da alabilirsiniz. Özellikle simulatör forumunda ararsanız eski mesajlarda bulursunuz.

Alper Oğuz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com
Serden
Average User
Average User

Sorunu hallettim.Kullandigim laptop'ta bluetooş ses destegi mevcut fakat ben fsinn yada teamspeak'de bluetooş device'i ikinci bir sound device olarak ayarlanabilecegini dusunmemistim,meger dusunmem lazimmis:)
Last edited by artuncs on 26 Jun 2014, 19:43, edited 1 time in total.
Reason: Resim Linki aktif olmadigi icin silinmistir
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”