Sevgili Arkadaslar,
Bu topigi acan arkadasimizin kimseyi rencide etmek amaci ile bu topigi acmadigi kesin, ne isim vermis ne de call sign.
trvacc'ca cezalandirilmalarini saglamak amaciyla da herhangi bir "incident rapor" da doldurmamis.
Cevat bey kardesim, Bu nedenle haksizlik etmeyin, kimseyi kucuk dusurmek icin yazilmamis sadece bazilarinin, hatta bircoklarinin basit kurallari ne kolaylikla ihlal ettiklerini, yine bazilari bu icin bu isin atari oyunundan farki olmadigini soyluyor bence.
Ondeki kardesimizin belki uzun bir ucusun sonunda arkadan gelen bir ciddiyetsiz arkadasin carpmasi ile onca saatlik ucusu kayboldu, keyfi kacti. Bunu yapmaya hakkimiz varmi?
Bu is simulasyon da olsa ciddiyet ister, arastirma ister, okuma ogrenme ister, ogrendikce aldiginiz keyif artar.
Ucus simulasyonunda ana amac ucus kalitesini, bilgi daarcigini olabilir en ust noktaya cikarmak ve bunu orada muhafaza etmek, gelistirmektir. Malesef bu konuda basarili olamadigimiz kesin, kalite gectigimiz yillara gore dramatik bir sekilde dustu.Bunun carelerini de bulamadik, onleyemedik.E
Bu durumda bir cok bu ise emek vermis arkadasimizin bu ise ilgisinin azalmasina neden oldu, goruyorum bu arkadaslarimizi eskiden haftanin bir cok gunu belirli surelerde ucan bu arkadaslarimiz ancak ozel grup ucuslari oldugunda katiliyorlar artik veya baska ulke havasahalarinda (UK gibi USA gibi) ucuyorlar.
Hic kimse yeterli egitim dokumani yok diyemez, Hocalarimiz tarafindan emek verilerek hazirlanmis cok degerli bir cok dokuman var ve bunlar sadece bir tek "tik" mesafesinde bu arkadaslarimizin gozlerinin onunde duruyor ama okuma ve anlama, ogrenme zahmetine katilmiyoruz ondan sonra gorevli ATC'ye privite channelden "300 saat ucusum var ilk defa birisi bana 10,000ft altinda 250 KNOT surat sinirlamasi oldugunu soyluyor siz bu soylediginizden eminmisiniz" diye soruyor. ilahi sabrimiz tasmadan "boyle bir kuraldan emin olmasak size soylermiyiz" diyince cevap olarak da "arastiracagim, oyle degilse sizi sikayet ederim" diyebilecek kadar gaflete dusen arkadaslarimiz var. Tabii ondan sonra bizde film kopuyor:D. Bekliyorum daha aramizda gecen konusmalari bu forumlara tasimadi, keske tasisada eglensek.
Sevgiyle kalin
Hasan Unsac
IFR CPL MEL
TRVACC Sen.Controller
FlyThy212
hunsac@tnn.net