Arkadaslar,
Bildiginiz gibi Squawk Box in TCAS ekraninda diger ucaklarin bize gore olan yuksekligini + veya - olarak gorebiliyoruz.Range kademesiyle de bize olan yaklasik mesafelerini hesaplayabiliyoruz,ancak bu ucagin hangisi oldugunu cogunlukla bilemiyoruz.Burada biraz daha gecekci ve avantajli bir durum olan ucagi gozle gorebilmek icin yapilmasi gereken bir kac seyden bahsedecegim.Bunun avantaji park halineki veya pist basindaki ucagin hangi TKxxx oldugunu gormektir.Gereginde ATC olmadiginda muhaberede de kolaylik saglayacaktir.
www.avsim.com da SquawkBox adi ile arama yaptiginizda. tk_csl.zip isimli bir dosya bulacaksiniz.Bu dosyayi actiginizda read me bolumunde hangi dosyanin nereye kopyalanacagi aciklanmaktadir,bundan sonra Multiplayer ve SquawkBox i baslattiginizda diger TK ucaklarini kendi renkleri ile gorebilirsiniz.Uzaktaki ucaklari TKxxx olarak gorecek yeteri kadar yakinlasinca da ucagi gorebileceksiniz.
Sevgi ve Saygilarimla
Ahmet Aybirtek
TK083
Senior First Officer
Diger ucaklari gormek
-
- Technical Admin
- Name: Özgür Özden
- PID: 45
- Vatsim ID: 824586
- City: Ankara
Selamlar,
Bence bunun zararlari:
1- Ucaklarin texture Kalite cok kotu SB ucaklari daha yumusak gecisli. Bir kirmizi renk ve beyaz bisii gorunuyor o kadar ve yazilar da yamuk yumuk oyle TURKISH yazisi felan beklemeyin.
2- TK CSL secen bir pilotu digerlerinde o ucak olmadigi icin karsi ucak ne olursa olsun kendimiz gibi gorecegiz yani ben AIRBUS ya da cessna kullaniyorsam karsidaki TK ile baslayan kisacasi bende olmayan bir CSL secerse SB bunu kendi ucaginizla ayni gosterir. Bu ne demekyir biliyor musunuz? Buyuk ucuslarda sistemin cokecek kadar yavaslamasi demektir alanda 3 adet TK csl ucak olsun sizin frame'ler 5-7 arasinda gezinir ve kare kare inecegim diye sinirden kudurursunuz ve genelde de pisti sagina soluna inersiniz verdigini komut 1-2saniye sonra ucagi etki eder, goruntu ile idare arasinda kopukluk olur. Autopilot yaklasmalari etkilemez bu kadar ama Visual APP yapanlarin vayhaline, ayrica diger fly'inlerde de yabanci havayollarinin da bu csli indirmelerini bekleyemeyiz. Bu durumda yerde 15ucagi kendisi gibi gore bir baska havayolu pilotu bir dahaki hicbir eventa katilmaz.
Bence degmez, kalitesiz de bir calisma yapanlar iyi dusunmusler ama sartlar buna imkan veriyor sanirim daha iyisini yapamamislar.
Sevgiler.
TK045 Ozgur Ozden
IT Manager, FlyTHY
Bence bunun zararlari:
1- Ucaklarin texture Kalite cok kotu SB ucaklari daha yumusak gecisli. Bir kirmizi renk ve beyaz bisii gorunuyor o kadar ve yazilar da yamuk yumuk oyle TURKISH yazisi felan beklemeyin.
2- TK CSL secen bir pilotu digerlerinde o ucak olmadigi icin karsi ucak ne olursa olsun kendimiz gibi gorecegiz yani ben AIRBUS ya da cessna kullaniyorsam karsidaki TK ile baslayan kisacasi bende olmayan bir CSL secerse SB bunu kendi ucaginizla ayni gosterir. Bu ne demekyir biliyor musunuz? Buyuk ucuslarda sistemin cokecek kadar yavaslamasi demektir alanda 3 adet TK csl ucak olsun sizin frame'ler 5-7 arasinda gezinir ve kare kare inecegim diye sinirden kudurursunuz ve genelde de pisti sagina soluna inersiniz verdigini komut 1-2saniye sonra ucagi etki eder, goruntu ile idare arasinda kopukluk olur. Autopilot yaklasmalari etkilemez bu kadar ama Visual APP yapanlarin vayhaline, ayrica diger fly'inlerde de yabanci havayollarinin da bu csli indirmelerini bekleyemeyiz. Bu durumda yerde 15ucagi kendisi gibi gore bir baska havayolu pilotu bir dahaki hicbir eventa katilmaz.
Bence degmez, kalitesiz de bir calisma yapanlar iyi dusunmusler ama sartlar buna imkan veriyor sanirim daha iyisini yapamamislar.
Sevgiler.
TK045 Ozgur Ozden
IT Manager, FlyTHY
Ozgur bey selam,
verdiginiz aydinlatici bilgiler icin tesekkur ederim,hakli olabilirsiniz,ben yogun bir ortamda deneme firsati henuz bulamadim.
Eger frame rate cok dusuyorsa gercekten sorun yaratir.
Ben simdilik denemeye devam edecegim.
Sevgiler
Ahmet Aybirtek
TK083
Senior First Officer
verdiginiz aydinlatici bilgiler icin tesekkur ederim,hakli olabilirsiniz,ben yogun bir ortamda deneme firsati henuz bulamadim.
Eger frame rate cok dusuyorsa gercekten sorun yaratir.
Ben simdilik denemeye devam edecegim.
Sevgiler
Ahmet Aybirtek
TK083
Senior First Officer
-
- Technical Admin
Siz deneyin denemesine de sizde sorun olmayacak sorunu bizler yasayacagiz, siz bizi yine SB yesil ucaklari gorurken biz sizin ne oldugunuzu kestiremeyip kendimiz gibi gorecegiz yani kendimiz gibi gomek sorun degil de asil sorun siz kendi ucaginizi ne akadar detayli gorebiliyorsaniz disari ciktiginizda ayni detayi biz de siz de gorecegiz bir de kendi detayimiz... gerisini siz dusunun.. DreamFleet 737nin tum detaylari ile yaklasmada 3 tane daha DreamFleet dusunurseniz anlarsiniz. Ama sizin icin birsey degismeyecek siz bizi eskisi gibi yesil ucak goreceksiniz. Cunku ben hicbir zaman o basarisiz TKlari uluslararasi platformda SBnin icinde gelmedigi surece KULLANMAYACAGIM.
Sevgiler
TK045 Ozgur Ozden
IT Manager, FlyTHY
Sevgiler
TK045 Ozgur Ozden
IT Manager, FlyTHY
Gorudugum kadari ile sizi fazlaca heyecanlandiran ve belki de kizdiran bu topik forum'un amacina uygun olarak ogretici olmaya basladi.
Bu sayede ben dahil bir cok arkadasin bilgi sahibi oldugunu dusunuyorum.Belki eksik kalmasin diye Multiplayer ayarlarindan da bahsedebiliriz.
Bu forum herseyin dogrusunu ogrenmek veya ogretmek icin vardir ve kisilerin fikirleri digerlerini baglayici degildir.
Degerli bilgilerinizi bizlerle paylastiginiz icin tekrar tesekkur ederim.
Ahmet Aybirtek
TK083
Senior First Officer
Bu sayede ben dahil bir cok arkadasin bilgi sahibi oldugunu dusunuyorum.Belki eksik kalmasin diye Multiplayer ayarlarindan da bahsedebiliriz.
Bu forum herseyin dogrusunu ogrenmek veya ogretmek icin vardir ve kisilerin fikirleri digerlerini baglayici degildir.
Degerli bilgilerinizi bizlerle paylastiginiz icin tekrar tesekkur ederim.
Ahmet Aybirtek
TK083
Senior First Officer
-
- Technical Admin
Selamlar,
Guzel yazmissiniz birinin fikri digerlerini baglamaz ama sonucun ne olabilecegi hakkinda fikir verir. Ayrica benim fikrim de %100 dogrudur demiyorum zaten. Belki benim uygulama ya da bilgi eksikligim soz konusu olmus olabilir.
iste ben de bu sebeple SAHSI fikrim diye ozellikle belirttim,hemen alintiyi yapayim ne demisim:
"Bence degmez, kalitesiz de bir calisma ...... " seklinde devam ediyor.
"Bence" seklinde baslamisim ve son yazimdaki son paragraftada "Standart olarak SB icinde gelmedigi surece KULLANMAYACAGIM" demisim buradaki ifade de sahsi kararimi ortaya koyuyor. Bir yaptirimi yok, sadece kendi fikir ve dusuncelerim ki bunun da sadece beni ilgilendirdigini kabul ediyorum.
Son soz: Kesinlikle yazdiklariniza kizmadim ve heyecanlanmadim
Hizli yazmamin nedeni eger ilk THY gorme aski ile belirli bir grup sizin dediginiz TKlari yuklerse ve bir gurup da yuklemezse sonradan fly-in'lerde yasayacagimiz sorunlar ve diger havayollarinin cekecegi sIkIntilari bastan onlemek ve sizleri konu hakkinda bilgilendirmek amacli SAHSI fikirlerimi aciklamak seklinde idi.
Ben de ilgi duyup da degisik buldugunuz konulari bizimle paylastiginiz icin tesekkur ederim.
TK045 Ozgur Ozden
IT Manager, FlyTHY
Guzel yazmissiniz birinin fikri digerlerini baglamaz ama sonucun ne olabilecegi hakkinda fikir verir. Ayrica benim fikrim de %100 dogrudur demiyorum zaten. Belki benim uygulama ya da bilgi eksikligim soz konusu olmus olabilir.
iste ben de bu sebeple SAHSI fikrim diye ozellikle belirttim,hemen alintiyi yapayim ne demisim:
"Bence degmez, kalitesiz de bir calisma ...... " seklinde devam ediyor.
"Bence" seklinde baslamisim ve son yazimdaki son paragraftada "Standart olarak SB icinde gelmedigi surece KULLANMAYACAGIM" demisim buradaki ifade de sahsi kararimi ortaya koyuyor. Bir yaptirimi yok, sadece kendi fikir ve dusuncelerim ki bunun da sadece beni ilgilendirdigini kabul ediyorum.
Son soz: Kesinlikle yazdiklariniza kizmadim ve heyecanlanmadim

Ben de ilgi duyup da degisik buldugunuz konulari bizimle paylastiginiz icin tesekkur ederim.
TK045 Ozgur Ozden
IT Manager, FlyTHY