Yeni Eğitim ?art

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
THY2246
Average User
Average User
Name: Safak ERBIL
PID: 2246

Merhaba Kaptanlarım.

Forumda gezerken en son ne zaman egıtım verıldı dıye kendı kendıme sordum ve sanırım en son egıtımı benımde katılmıs oldugum yanı 5 yada 6 ay once oldugunu gordum.Neden egıtım uzerıne dusulmuyor acaba.Neden bu işin ustası olmus kaptanlarımız bildiklerini paylasmıyorlar.

Örnek vermem gerekırse ben bu sımulasyonu MURAT KANDEMIR hocam sayesınde kullanmaya ve keyıf almaya basladım.Kendısının sabırlı ve sade bır dılde anlatmasından dolayı bu sımulasyonu kullanırken aldıgım keyıfı kelımeler ıle anlatmam mumkun deıl.

Ancak okyanusta bir damla misali hala cok eksigimin oldugununda farkındayım.Bu işi gercekten hobi olarak gören ve bilgilerini paylasmak isteyen Sevgili Kaptanlarıma sesleniyorum.

Inanın okudugum dokumanlarda Vor ınısı bır turlu kavramıs deılım.Artık ucmanın ils yaklasma olmadıgının farkındayım.Bu yuzden benım gıbı eksıklerı olan uyelere yardımcı olmanız konusunda yardım ıstıyorum.

Elbette 10 kısı katılıcam der ve katılım 2-3 kısı olur.Ama sunu hatırlamanızı ıstıyorum.Denıze nekadar denız yıldızı atarsak en azından onların kurtuldugunu bılırız.

Baska bır onerım ıse sayın ATC lerımız ıle skype kanalı ıle bırlıkte eksıklerımızı gıdermek olucaktır.

Umarım yenı bır tartısmaya sebep olmam.

Yyi ucuslar dılıyorum.

THY7246
Safak ERBIL

Beni bir sen anlamadın birde KULE
THY2246
Average User
Average User

Sevgılı Kaptanlarım hatta skype ucretsız ıletısım programında FLYTHY adlı bır oda acabılırım.Isteyen kaptanlarım hemde atc ler burada sorunları konusabılır ve ufak bır sohbet durumunda egıtım verılebılır.Yapılan yanlıslar duzeltırılır dıe dusunuyorum.

Lutfen yorumlarınızı esırgemeyın.

THY7246
Safak ERBIL

Özgür Orhon
Newbie
Newbie
Name: Ozgur ORHON
PID: 0000

Bende bu işe şu uçağı bir indirsem bana yeter başka birşey istemiyorum diye başladım ama okadar çok kendimi kaptırdımki hergün yeni birşey daha öğrendim.Daha önce hiç eğitim almadım internette fazlasıyla bulunan dökümanlardan birşeyler öğrenmeye öğrendiklerimi uygulamaya çalıştım.Son birkaç gündür de manual olarak sid star uygulama ve vor yaklaşmayı öğrenmeye çalışıyorum ve forumdaki eski konular dahil bir çok konuyu okudum.Baya birşeyler öğrendim en keyiflisi de öğrendiğiniz şeyi uygulayabilmeniz.Ali Camat hocanın hazırlamış olduğu videolardanda çok faydalandım.Kendisine teşekkür ediyorum ortaya koyduğu emek için.

Sonuç olarak şafak kaptan'a katılıyorum böyle bir imkan olursa bende eğitimlere katılmayı çok isterim.Yani kendimiz dökümanlardan videolardan öğrendiklerimizi daha iyi pekiştirme şansını yakalarız eğer varsa yanlışlarımız bunları görürüz hocalarımızın uyarıları doğrultusunda.Umarım eğitimler başlar.

Özgür Orhon
THY2354
Image
THY1971
Rookie
Rookie
Name: Erhan YILMAZ
PID: 1971
Vatsim ID: 966324
City: Istanbul

Aslında en son eğitim Gürhan Okay hocamın verdiği ve normalde sekiz kişinin olup da sadece benim katıldığım ve bu şekilde 2-3 ay devam eden eğitimdi herkes ilk başta bu eğitime o kadar çok hevesle katılmak istiyordu ki ama her nedenser eğitim başladıktan sonra eğitime hiç kimse devam etmedi kimse ciddiye almadı hoclarımızın bütün işlerinin arasında bize zaman ayırıp bilgi ve birikimlerini bizimle paylaşmak istemelerine rağmen hiç kimse gereken saygı ve sabırı göstermedi.
Yeni eğitim açılırsa ve katılım olursa yine bu şekilde ciddiyetsizlik olmaz umarım. En azından bu işe gönül vermiş ve heves duyan diğer arkadaşlarımıza saygı açısından.
tekrar eğitim başlarsa sizlere katılmaktan gurur duyarım.

Saygılarımla

Erhan Yılmaz
THY1971

aral
http://flynet.en-studios.de/signatures/DRD120.png
THY2246
Average User
Average User

Erhan kaptanım sonuna kadar haklısınız.

Bu işe yeni baslayan uyeler egıtımde sanırım sadece ıste su tusa basıcaksın, burdan sunu yapıcaksın ve hop kalkıs olucak sonra su tusa basıp ınıceksın zannedıyorlar.Egıtıme katıldıgında bu işin sadece 2-3 tusa basmakla olmayacagını belli bir bilginin gerekli oldugunu gorunce bunlamı ugrasıcam dıyıp sanırım ılk egıtım sonunda bırakıyorlar.

Aslında bu işi seven ve gercekten hevesli olan kişiler zorda olsa sonuna kadar götürüp sonunda keyıfle ucmanın tadına varıyorlar.

Bende ilk basta cok zorlandım.İnanın kısaltmlar bile cok zor geliyordu.Hep sunu soylerler bir cok dokuman var neden okunmuyor.Ben o dokumanları ılk okudugumda buranın gercek bır pılot egıtım yerı oldugunu zannettım.:D sonra tek basıma okumaya basladım ama anlamını bılmedıgım okadar cok terım vardıkı işin içinden cıkamadım.

Bırcok degerli kaptanlarımız var.Onların sayesınde bu işi az da olsa kavrayabiliriz.Ama goruyorumkı bu degerli kaptanlarımız henuz mesaj atmadılar.Onlara hakvermek lazım.Murat Kandemır hocam bana ileride sende egitim verirmisin die sordugunda tabiki dedim.Eger kımse gonullu olmaz ıse ben az cok bıldıklerımı bu işe ilk baslayanlara ögretmeye hazırım.

Saygılarımla

THY7246
Safak ERBIL

ertan_mavis
Newbie
Newbie

Geçenlerde Evrim Sutel hocanın başlattığı bi eğitim vardı. Kayıt yaptırmış olmama rağmen vakit sıkıntısı nedeniyle deslere devem edemedim. Ayrıca dersler teamspeak üzerinden yapılıyordu ve monitor karşısında saatlerce oturup bişeyler dinlemek bütün gün dersten çıkıp gelen bi öğrenci olarak beni çok zorluyordu. Finallerimin bitmesine iki hafta kaldı. Bu süreden sonra yapılacak her türlü eğitime öğrenci olarak seve seve katılırım.

ertan maviş
Post Reply

Return to “Training Lounge”