FS 9 sorunu

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY286
Average User
Average User
Name: Tuncay ALTUN
PID: 286
Vatsim ID: 840174
City: Istanbul

sevgili kaptanlar,uzun zamandır FS9 u kullanıyorum ama son üc ucuşumu tamamlayamıyorum.ucuşun bir yerin de FS9 kapanıyor ve hata raporu gönder ikazı çıkıyor!! hiç böyle bişey yapmıyordu?? simülatörü silip yeniden yükledim ama sonuç de?işmiyor... bir haftadır LTBA-LTCC ucuşu yarım kalıyorr!!! yardımınıza ihtiyacım var
TK286 Tuncay ALTUN
THY446
Junior Member
Junior Member
Name: Okhan Ucar
PID: 477
Vatsim ID: 843798
City: Izmir

Uçuş esnasında CPU sıcaklığını hiç kontrol ettiniz mi ?
Geçen yıl benim sık sık yaşadığım soruna çok benziyor ve çözüm olarak daha güçlü bir fan alarak bu sorunu bertaraf edebilmiştim.

Okhan Uçar
Ankara
THY477

Image
THY286
Average User
Average User

okhan kaptan,eğer pc sıcaklığı ile ilgili olduğunu düşünüyorsanız fanlar calışıyor ama oyunun içinde birşeylerse o kadar iyi bilmediğim için daha detaylıyazarsanız sevinirim
TK286 Tuncay ALTUN
THY446
Junior Member
Junior Member
Name: Okhan Ucar
PID: 477
Vatsim ID: 843798
City: Izmir

Tuncay kaptan;
Ben öncelikli olarak kendi yaşadığım sorundan kaynaklı olarak yaşadığınız soruna benzeyen bir sorun yaşadığımı belirtmiştim. Bende uçuş planını yapıp kalkış yaptıktan sonra kilitlenmeler ve FS9'un ani kapanmalarına maruz kalmaktaydım. Forumlara biraz göz gezdirince CPU'nun aşırı ısınması sonucu ile ilgili şikayetler olduğunu okudum. Akabinde CPU sıcaklığını ölçen bir kaç programı bilgisayarıma yükledikten sonra CPU sıcaklığının normalde 39 derece olmasına rağmen kalkış ve iniş ekranlarında 70+ derecelere kadar yükselebildiğine şahit oldum. Maalesef FS9 işlemciyi ve sistemi normal çalışma gücüne oranla baya bir zorlamakta ve bu ilginçtir havaların ısınması ile doğrusal bir oranla CPU ısısının anormal derecelere ulaşmasını sağlamakta. Tavsiyem anakartınız ile birlikte gelebilecek bir yazılım ile gerek CPU gerekse sistem sıcaklığınızı ölçmeniz, yetmedi ise başka bir yazılım grubunun oluşturduğu program ile sıcaklık değerlerinize bakmanız. Yine söylüyorum, belki başka bir sebep ancak yaklaşık bu aylarda bende aynı dertten muzdarip iken fan değişikliği ile 70+ derecelerden 39+ derecelere inerek sorunu bertaraf etmiştim. ?u günlerde ise 50+ derecelerle uğraşıyorum ki bu da fana bağlı soğutucunun metal katmanlarının tozla dolduğuna işaret ediyor. Naçizene tavsiyem önce soğutucu kontrolü ve bakımı gerekirse işlemci fan'ı upgrade. İkinci seçenek 69 $ +KDV idi bir zamanlar [:(!]

Okhan Uçar
Ankara
THY477

Image
THY286
Average User
Average User

sevgili kaptan fanlar ve sıcaklık sorunu değilmis(değiştirdim)!! bu konuda yardımcı olabilicek bu sorunla karşılaşan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var...
teşekkür ederim
TK286 Tuncay ALTUN
THY1679
Junior Member
Junior Member
Name: Erdem ARIKAN
PID: 1679
Vatsim ID: 948604
City: Ankara

iyi günler tuncay kaptan.daha önce de benim başıma LTBA-LTBS uçuşlarında geliyordu...sanalpilot.com'da araştırdım scenery'den kaynaklanabileceğini öğrendim..orada yapmam gerekenleri yaptım ve düzeldi....ben biraz araştırayım o konuyu forumdaki linkini buraya atayım...biliyorum çok can sıkıcı bir olaya allah sabır versin:) iyi günler

Erdem ARIKAN
THY6679

LIFE IS SIMPLE...EAT...SLEEP...AND FLY
THY286
Average User
Average User

teşekküe ederimm kaptan bekliyorum
TK286 Tuncay ALTUN
YilmazEfe
Average User
Average User

Tam hatırlamıyorum ama sorun yaratan ve silinmesi gereken dosyanin ismi LTBSScengen.bgl gibi bişeydi yada buna benzer.

"If you don't like someşing, change it.If you can't, şen change yourself."
Efe Doğan TK957
efedogan@gmail.com
THY1679
Junior Member
Junior Member
Name: Erdem ARIKAN
PID: 1679
Vatsim ID: 948604
City: Ankara

Tekrar iyi günler Tuncay bey...Sayın Hakan GÜVEN hocamızın sanal pilot'da böyle bir sorunla ilgili vermiş olduğu cevabın linkini veriyorum inceleyin isterseniz eğer çözülmezse biraz daha araştıralım:)

http://www.sanalpilot.com/forum/topic.a ... çuş,tekrar

Erdem ARIKAN
THY6679

LIFE IS SIMPLE...EAT...SLEEP...AND FLY
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

linkdeki yazı LTBS-LTAI-LTFE-LTAF bölgesinde oluşan bir hata için.Muhtemelen grafik kartlarından kaynaklanan bir sorun nedeniyle LTBS scenery'si içindeki bir dosya bu bölgeye ait FS2004 verilerinde soruna neden oluyordu. diğer bir sorunlu BGL'de LTAF'de taxi.bgl olması lazım ama bu herkesde olacak diye bir kural yok.

LTBA-LTCC uçuşunda hata nerede oluyor?

Hakan737Guven
THY286
Average User
Average User

hakan kaptan,FS9 a yüklediğim bütün scenery leri sildim sadece LTBA kaldı. sorun düzeldi!! daha önce LTBA-LTCC ucuşunun GEM vor a birkaç nm kala kendini kilitliyordu şimdi sorun yok,LTCC ucuşumu tamamladım.
yüklediğim scenery lerden birinin neden olduğu bir sonuçtu sanıyorum
teşekkür ederim
TK286 Tuncay ALTUN
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”