UYARI

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY656
VIP Member
VIP Member
Name: Selim BILGIN
PID: 656
Vatsim ID: 853361
City: Aydin

Makineyi veya bazen sadece ekran kartını yenilemek isteyen arkadaşlar
Her yeni veya her pahalı donanım iyi de?ilmiş!!!
ASUS 8800 GTS aldım.Fark görmedi?im gibi bir de Fs'de kaymalar meydana geliyor.Hani televizyonunuzda (antenli olanlarda)zaman zaman ekranda yatay kayma ve atlamalar olur ya aynı onun gibi.
Ayrıca FSinn connect oldu?unda virtual görüntüde sa?a ve sola bakılamıyor.
Pentium 3.2 dual core makinem ve XP işletim sistemim var.
Ekran kartı 97.92 sürümü yüklü(yani güncel)

Sorun ekran kartı ile XP arasında mı?Çünkü bu ekran kartı ile ne varsa Vista işletim sistemi ile ilgili
Yoksa Fs9 ile bu kart arasında bir sorun mu? Bilemiyorum.
ama sonuç şimdilik hüsran.

TK656
Selim Bilgin

Image
Murat Kandemir
Junior Member
Junior Member

Selim kaptanim söylediğim konfigrasyonu yazayım
çok memnunum tavsiye ederim

İntel core 2 2.13
P5B asus anakart
x1600 512 ekran kartı
2 gb ram
xp win

degiştirebilirsen iyi olur kanısındayım
saygılar
Yenici
Average User
Average User

Ekran kartının sürümü yanlış olmasın! Farklı bir sürümle dene istersen.

A.Önder Yenici - THY497
THY2246
Average User
Average User
Name: Safak ERBIL
PID: 2246

Merhaba...

Bildiklerimi aktarmak isterim.

Selim kaptan almıs oldugunuz ekran kartı eger bahsettıgınız gıbı eskı tv lerdekı gıbı kayma falan yapıyorsa bu kartınızda sorun olabılecegı yonde dıye dusunmeme sebep oluyor.Bu sorun sadece fs ılemı olmakta.yanı baska bır ekran kartını zorlayıcı oyun yada program kullandıgınızda aynı sorunu verıyormu.

sımdı gelelım cozume....

Xp nızde servıce pack 2 yuklumu.yuklu ıse ekran kartı drıver ınızı servıce pack 2 kurulmadan once yuklumuydu.
Neden dersenız: servıce pack 2 yuklemek ıstedıgınızde kurmadan oncekı programlar gayet ıyı calısırken sp2 yı kurdugunuzda bu programlar sorunlu calısmaya baslıyor.bu sebepten dolayı bılıgısayarınıza ılk once sp2 yuklemenız ve daha sonra gereklı programları atmanız daha ıyı olucaktır.

bır dıger konu ıse eger sadece fs de bu ekran kayması yasıyorsanız desteklemıyor olabılır dıe dusunuyorum.yıne ornek vermek gerekırse nvıdıa desteklı oyunlar atı ekran kartlarında zor ve yavas calısmakta.

En son care olarak almıs oldugunuz ekran kartını turkıyeye getıren fırma ıle temasa gecıp teknık servıs alabılırsınız.gereklı ınceleme yapıldıktan sonra sıze ya yenısı verırler yada sorun olmadıgını ıletırler.

Murat hocamın dedıgı gıbı x1600 512 mb ekran kartı oldukca ıyı.eger degıstırme ımkanınız olursa sıze benım kullandıgım x1950 512mb 256 bıt ekran kartını onerebılırım.En son confıg. de ucuyorum.ve cok keyıflı.

Tekrar bıldıklerım ıle yardımcı olmaya calıstım.umarım yardımcı olmusumdur.

THY7246
Safak ERBIL

Beni bir sen anlamadın birde KULE
Magnified
Rookie
Rookie

Hocam anladigim kadari ile bahsettiginiz problem "tearing" (yirtilma).

Belirli bir alan asagidan yukariya dogru kaymalar yaparak ilerler. Ve etrafinda kirikliklar meydana gelir.

Ekran karti ve FS ayarlarinizi kontrol edip, "vertical sync." seceneginin acik oldugunu teyit edin isterseniz. Eger "vertical sync" acik ise ve buna ragmen kaymalar gerceklesiyorsa uretici firma ile baglantiya gecmeniz en dogrusu olacaktir.

Saygilar.

Cuneyt Ozseker

http://www.aerovisual.net
http://www.crea-factory.com
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”