Şu an DF734 kullanıyorum ve FMC ile uçuşlarıma devam ediyorum. Ancak FMC için AIRAC0208 güncellemesini yaptıktan sonra FMC ile yapıp kaydetti?im rotalarda sorun yaşamaya başladım. AIRAC dataları ile gelen yeni LTBA dep./arr. rotalarını uçuş planlarıma uyguladım. Ancak sorun sadece bununla bitmiyor; tüm uçuş planlarımda şu an çok büyük bir problemim var.
Uçuş planlarını flyşy ve ya trvacc planlarına uygun olarak Flight Simulator'u açmadan yaptı?ım için daha sonra apronda rüzgar ve ya ATC'nin verdi?i piste göre de?iştiriyorum ve init.ref. ile take-off de?erlerini yeni yakıt ve yük durumu ile sıcaklı?a göre de?iştirip execute ediyorum. Attitude panelde V1 ve Vr de?erlerini görüyorum. Ayrıca HSI paneli MAP moduna alıp uçuş planımı mor olarak görebiliyorum, herşey normal yani. Olay bundan sonra başlıyor.
Pist başına gidip V1, Vr, kalkış, pozitif tırmanma, teker topla, 2800 varyo tuttur, yer+1000ft. A/P ON, LNAV ON, VNAV ON... önce burun aşa?ıya kaymaya başlıyor sonra birden gaz kolları geri çekiliyor, 10000ft. altı hız limitini 250kts. girdi?im halde FMC'ye, 110kts. uygulanıyor, VNAV'dan çıkıyor ve stall'a hızla yaklaşmaya başlarken A/P OFF, elle düzeltme... Kalkıştan önce FMC'ye girdi?im de?erleri (hız 250, TA 6000ft.) MCP'ye de uyguluyorum.
Ben sorunun FS kapalıyken programlamayı yaptı?ım için oldu?unu sanıyorum ancak emin de?ilim. Ben bu sorunu nasıl çözerim fikri olan var mı? E?er sizden çözüm önerisi alamazsam yazdı?ım tüm rotaları(40'a yakın) çöpe atmak zorunda kalaca?ım ve yeniden (FS açıp bu sefer)yazaca?ım. Lütfen yardım edin, açıkçası hiç işime gelmiyor o rotaları tekrar yapmak

Şimdiden çok teşekkürler...
Selçuk Poyraz
TK157
Edited by - Selçuk on 12/08/2002 19:47:55