Bir iki haftadır ATC olarak LTBB CTR açıyorum,epeydir ara vermiştim.
Genelde keyifli geçiyor hareketli sayılabilecek bir hava sahamız da var.
Elimden geldi?i kadar,bilgim yetti?i kadar da yeni başlamış arkadaşlara yardım etmeye çalışıyorum yaşadıkları sıkıntıları çözmek için.Ancak öyle anlar yaşanıyor ki kiminiz konuşmalara,yazışmalara rastlamışsınızdır insan çileden çıkıyor hani.Yahu diyorum 5 saat olmuş şurada oturuyorum,birazcık profesyonellik bekledi?im şey de.Ama nerde.Hep konuşulup tartışıldı,bu da son olmayacaktır hatta.ATC olmak için arkadaşlar çaba gösteriyor,sınavlara giriyor,okuyor,araştırıyor vs.vs.Sırf do?ru ve kaliteli hizmet versin diye,karşı taraf uçarken zevk alsın iş gerçe?e biraz daha yaklaşsın diye.Ama ATC görevini yapan arkadaşın da zevk alması gerekir bu işi yaparken,sinir olması de?il.
Yeni başlayan arkadaşların ya da başlamış olup da şu IFR ne demek,LTBB ne demek,SID-STAR falan deniyor bunlar neymiş,B737-B747 uçuruyorum ama bu uçuş gerçekten do?ru mu,rota-mota diyorlar neymiş bunlar,alçalma-tırmanma,konuşma-yazışma vs.vs.bir zahmet ö?reniverseler olmaz mı?
Artık mazeret de yok döküman bulamıyorum diye,türkçe olarak da yı?ınla bilgi var sırf bu forumda.Bir grup insan işi gücü bırakıp dünya emek harcadılar bu e?itim için.Onların da emeklerine yazık olmasın rica ederim.
En azından online olmadan evvel etrafta ATC var mı yok mu? Tarlaa mıyım,pist içinde miyim,havada mıyım yoksa park yerinde mi onu bari kontrol edelim.
Simulatörün içindeki e?itim uçuşlarını bitirmeden IFR/VFR ONLINE uçulmasına karşıyım
Liste uzaaarr gider...
http://www.trvacc.org/web/airspace/fir.asp