Öncelikle tüm FLYŞY ailesine iyi akşamlar dilerim...
Benim sıkıntım online uçuşa başladıktan sonra internet ba?lantısının kopmasıyla ilgili...normal usulleri yapmayı müteakip kalkış yapaca?ım gatede online oluyorum herşey gayet normal...bir süre sonra internet ba?lantısı kopuyor fakat vatsime ba?lı bir şekilde di?er atc ile normal görüşmelerim vatsim üzerinden devam ediyor...ancak modeme reset çekip tekrar çalıştırınca vatsime tekrar ba?lanıyorum ve herşey normale dönüyor...hem explorerdan sitelere girebiliyorum hem uçuşuma sorunsuz devam edebiliyorum...benim bu durumda internet sitelerine girememiş olmam önemli de?il de internetin kopması ev arkadaşlarımı oldukça rahatsız ediyor,çünkü onlarda da ba?lantı kopuyor aynı zamanda...vatsimden kaynaklanan bir benim modemin kilitlenmesi mi söz konusu acaba...squawkbox kullanıyordum aynı sorun vardı Fsinn'e geçtim sorun devam ediyor...FLYŞY Recorder'dan kaynaklanabilir mi acaba...daha önce başına böyle bir durum gelmiş bir abim veya kardeşim varsa yardımcı olursa çok sevinirim...ayrıca önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum...kullanmış oldu?um pro?ramların listesi ve modemimin ismini de aşa?ıya yazıyorum..şimdiden ilginize teşekkür ederim...
FS2004
FSinn 1.2
FsCopilot 1.6
FS Navigator 470
RogerWilco
FLYŞY Flight Recorder
ActiveSky 6.5
AirTies RT210 Modem
Erdem ARIKAN
ŞY6679
Kalkışıma kule,inişime kızlar hasta
KULEYLE KAVGALI ÇYLEKEŞ PYLOT
Online uçuşa başladıktan sonra internet
-
- Senior Member
- Name: Alper Oğuz
- PID: 0000
- Vatsim ID: 0000
- City: Istanbul
Eşernet ile bağlı olduğunuza göre sizin bilgisayarınızdan kaynaklı bir sorun olamaz. ?unu anlayamadım:
quote:internet bağlantısı kopuyor fakat vatsime bağlı bir şekilde diğer atc ile normal görüşmelerim vatsim üzerinden devam ediyor
Demek ki internet bağlantınız devam ediyor. Sorun diğer bilgisayarda olabilir, modemde olabilir, splitter'da olabilir, diğer bilgisayarın ağ kablosunda sorun olabilir.
Yorum yapabilmek için daha fazla bilgiye ihtiyaç var. Kesilmeden önce diğer pc'den örneğin uzun bir dosya çekmeye başlayın. Vatsim'de siz online olduktan sonra aktarım devam ediyorsa internet kesilmemiştir.
Diğer pc'nin web sitelerine girmek isteyip girememesi örneğin DNS sorunu da olabilir. Yani hattınız vardır ama TTNet'in dns sunucuları her zamanki gibi tatile çıkmış olabilir. Ama dediğim gibi biraz veri toplamanız gerek.
kolay gelsin
Alper Oğuz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com
quote:internet bağlantısı kopuyor fakat vatsime bağlı bir şekilde diğer atc ile normal görüşmelerim vatsim üzerinden devam ediyor
Demek ki internet bağlantınız devam ediyor. Sorun diğer bilgisayarda olabilir, modemde olabilir, splitter'da olabilir, diğer bilgisayarın ağ kablosunda sorun olabilir.
Yorum yapabilmek için daha fazla bilgiye ihtiyaç var. Kesilmeden önce diğer pc'den örneğin uzun bir dosya çekmeye başlayın. Vatsim'de siz online olduktan sonra aktarım devam ediyorsa internet kesilmemiştir.
Diğer pc'nin web sitelerine girmek isteyip girememesi örneğin DNS sorunu da olabilir. Yani hattınız vardır ama TTNet'in dns sunucuları her zamanki gibi tatile çıkmış olabilir. Ama dediğim gibi biraz veri toplamanız gerek.
kolay gelsin
Alper Oğuz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com
- THY1679
- Junior Member
- Name: Erdem ARIKAN
- PID: 1679
- Vatsim ID: 948604
- City: Ankara
İyi akşamlar öncelikle Oquz kaptana ve tüm FLYTHY ailesine tekrar merhabalar...Sağolun Oğuz bey yardımınız için...sizin dediğiniz gibi sorun DNS ayarlarından kaynaklanıyormuş hallettim...belki bundan sonra başka bir arkadaşımın da başına gelebilir yapacaklarını açıklamak istedim...sorun tamamen telekomdan kaynaklanıyormuş bunu halletmek için denetim masasından ağ bağlantılarına giriyoruz kullandığımız bağlantı türünün üzerine sağ tıklayıp özelliklere giriyoruz(ör:benim için kablosuz ağ bağlantısı)açılan pencerede İnternet İletişim Kuralları(TCP/IP)üzerine bir kez tıklayıp sağ altındaki özellikler linkine tıklıyoruz.altta ben de olduğu gibi muhtemelen sizde de "DNS Sunucu Adresini Otomatik Al" işaretlidir.Onun altındaki "Aşağıdaki DNS Sürücü Adresini Kullan" ı işaretletip aşağıda vereceğim IP numaralarını giriyoruz
Yeğlenen DNS Sunucusu : 212.57.1.17
Diğer DNS Sunucusu : 66.98.220.12
İşte sorun hallolmuştur.Artık uçuşa başladıktan sonra modeme reset çekmeye gerek yoktur.İlginin için tekrar teşekkürler Oğuz Bey...Herkese iyi akşamlar
Erdem ARIKAN
THY6679
KULEYLE KAVGALI ÇİLEKE? PİLOT
Yeğlenen DNS Sunucusu : 212.57.1.17
Diğer DNS Sunucusu : 66.98.220.12
İşte sorun hallolmuştur.Artık uçuşa başladıktan sonra modeme reset çekmeye gerek yoktur.İlginin için tekrar teşekkürler Oğuz Bey...Herkese iyi akşamlar
Erdem ARIKAN
THY6679
KULEYLE KAVGALI ÇİLEKE? PİLOT
-
- Newbie
Erdem bey aynı sorundan muzdariptim, yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sorunum çözüldü fakat öfkem geçmedi; bu kadar sorunlu ve düşük kaliteli hizmetlere inanılmaz yüksek fiyatlarla ulaşmamız, buna kimsenin sesini çıkaramaması beni deli ediyor. Uzatmayayım ağzım bozulacak...
quote:Originally posted by Güney Demiröz
Erdem bey aynı sorundan muzdariptim, yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sorunum çözüldü fakat öfkem geçmedi; bu kadar sorunlu ve düşük kaliteli hizmetlere inanılmaz yüksek fiyatlarla ulaşmamız, buna kimsenin sesini çıkaramaması beni deli ediyor. Uzatmayayım ağzım bozulacak...
Bir de şöyle bir sorun var tabiki, DNS sunucuları her an kapanabiliyor.

Baran Karaca
THY2230
THY7230
Bir de şöyle bir sorun var tabiki, DNS sunucuları her an kapanabiliyor.

Baran Karaca
THY2230
THY7230