RJ85 veya 100 icin panel

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
uarica
Newbie
Newbie

Arkadaslar selam,

RJ ile hangi paneli kullaniyorsunuz? Ben Matşias Lieberecht'in o cok guzel panelini kullanmak istiyorum fakat her yukleyisimde paneldeki bazi gauge'lar gorunmuyor. Dokumandan okudugumda bu problem known bugs'lar arasinda anlatilmis fakat bunu cozmek icin yapilmasi gerekenleri aynen uygulamama ragmen hicbir degisiklik olmuyor. Bana yardimci olabilir misiniz bu konuda? Bir de eger tavsiye edeceginiz baska RJ panelleri de varsa yazarsaniz sevinirim.

Iyi ucuslar...

Umut
THY45
Technical Admin
Technical Admin
Name: Özgür Özden
PID: 45
Vatsim ID: 824586
City: Ankara

Selamlar,

FlyTHY Fleet bolumunde FlyTHY Muhendisleri tarafindan duzenlenmis bir RJ bulacaksiniz bunu kullanmanizi tavsiye ederiz. Her turlu sorun fix edilmistir.

Kalkis oncesi mutlaka trim ayarlarini kontrol ediniz trim yukari geliyor biraz asagi almak lazim bilginize.

TK045 Ozgur Ozden
IT Manager, FlyTHY
THY455
Average User
Average User
Name: Serdar DEMIRAY
PID: 455
Vatsim ID: 842820
City: Istanbul

Benim de RJ-85 de içinden çıkamadığım sorunlar şunlar(forumda search etmeme rağmen bulamadım)Flyşy fleet sayfasındaki RJ-85 için
1. birinci navigasyon göstergesinin solundaki daha küçük nav.göstergesinde DME1 de mesafeyi veriyor DME2 de vermiyor.Yine bu göstergede ikinci vor istasyonun frekansını girmeme rağmen navigasyon cihazı aktif olmuyor Yani istikameti göstermiyor.Aynı cihaz ADF frekansını girince NDB istasyonun istikametini gösteriyor.Shift+7 deki radio panelde std.by kısmındaki frekansları +,- yapınca active kısmındaki rakamlar azalıp çoğalıyor (tersi oluyor yani) ikinci navigasyon radyosu da bir türlü aktif olmuyor. Yalnızca MCP deki frekans göstergesindeki(üstte sağda) frekanslardan hangisini üste alırsam iki navigasyon cihazıda aynı degerleri gösteriyor.İki göstergeyi ayrı ayrı çalıştıramadım.
2.Yine MCP deki Flight Director switch i bir turlu on olmuyor mausla on yapıyorum hemen of konumuna geçiyor.
3.MCP deki VS ve VNav switchleri çalıştıramıyorum , backcourse hold switch ne işe yarıyor son olarak birinci nav göstergesinin üzerindeki kırmızı rakamlı "miles to next point" penceresi deger olarak 0000 gösteriyor kısacası Avro RJ-85 le epey sorunum var en kısa yoldan silip yeniden mi yükleyeyim yoksa panel mi hatalı.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

TK 455
Serdar Demiray

TK 455
Serdar Demiray
THY45
Technical Admin
Technical Admin
Name: Özgür Özden
PID: 45
Vatsim ID: 824586
City: Ankara

Merhabalar,

Konu ile ilgili sorunlariniz acilen tarafimizdan incelenecek ve en kisa surede (en gec 2 gun) gerekli cevaplar AYRINTILI sekilde verilecektir.

Sorulariniz icin tesekkur ederiz. Yeni katilan arkadaslarimizdan da herhangi bir konuda sorunlari oldugunu dusunenler varsa mutlaka bizleri bilgilendirmelerini rica ederiz. Diger topiclerdeki yonetim ile ilgili sorulari da uzun suredir degerlendirmekte oldugumuzu bildirir bu sorularin da onumuzdeki birkac gun icinde yanitinin forumda yayinlanacagini belirtmek isteriz.

Saygilarimizla,

TK045 Ozgur Ozden
IT Manager, FlyTHY
uarica
Newbie
Newbie

quote:
Selamlar,

FlyTHY Fleet bolumunde FlyTHY Muhendisleri tarafindan duzenlenmis bir RJ bulacaksiniz bunu kullanmanizi tavsiye ederiz. Her turlu sorun fix edilmistir.

Kalkis oncesi mutlaka trim ayarlarini kontrol ediniz trim yukari geliyor biraz asagi almak lazim bilginize.

TK045 Ozgur Ozden
IT Manager, FlyTHY

Sevgili Ozgur,

Benim de kastettigimo paneldi zaten. Ayrica ucakla ilgili bir sorunum yok. Sadece panelden bahsediyorum. Yakin zamanda panelin nasil gozuktugu ile ilgili bir screenshot paste edecegim. O zaman sorunumu anlamak daha da kolaylasabilir.

Sevgiler...

Umut
uarica
Newbie
Newbie

Bendeki panel aynen asagidaki gibi gorunuyor...

Tabii belki bir master switch vardir gostergeleri ayaga kaldirmak icin ama bulamiyorum :)

Umut
aybirtek
VIP Member
VIP Member

Panel problemini ben de hala cozemedim.En son hic sevmedigim halde FS 2002 tekrar install edip denedim yine olmadi gostergelerin bir kismi yok.Bu sorunu mecburiyet karsisinda B737-400 paneli kullanarak cozmek durumunda kaldim.Cevaplari ve cozumleri merakla bekliyorum.
Sevgi ve saygilarimla

Ahmet Aybirtek
TK083
Senior First Officer
uarica
Newbie
Newbie

quote:
Panel problemini ben de hala cozemedim.En son hic sevmedigim halde FS 2002 tekrar install edip denedim yine olmadi gostergelerin bir kismi yok.Bu sorunu mecburiyet karsisinda B737-400 paneli kullanarak cozmek durumunda kaldim.Cevaplari ve cozumleri merakla bekliyorum.
Sevgi ve saygilarimla

Ahmet Aybirtek
TK083
Senior First Officer

Benim de anlamadigim adobe acrobat dokumaninda installation icin ne yaziyorsa aynen uyguluyorum. Peki acaba paneli sorunsuz kullanan arkadaslar nasil kullaniyorlar cok merak ediyorum. Yani sonucta onlarda dokumana gore install etmiyor mu bu paneli?

Valla kafayi yemek uzereyim

Umut
tsevim
Junior Member
Junior Member
Name: Taner Sevim
PID: 182

Arkadaşlar merhaba,

Belki size yardımcı olabilirdiye RJ paneli hakkında başımdangeçeni sizinle paylaşmak istedim. RJ panelinin Flyşy yönetimi tarafından FS2002 'ye uygulandığı ve fleet bölümüne upload edildiği dönemde hemen dosyayı download ettim. Açıklamalar doğrultusunda install ettim fakat bir türlü panel gelmiyordu. Yukarıdaki screenshoot'ın aynısı bir görüntü geliyordu. Yönetimle bir kaç yazışma sonunda unutulan bir dosya meydana çıktı. Bu dosya'nın adı ML-Bae146FS2K2.cab dı. Cab dosyaları winzip tarafından paket gibi görüldüğünden ben bu dosyayı unzip edip FS2002 /gauges içine açtım.Ama değişen bir şey olmadı. Yanılmıyorsam gece 3'e kadar bununla uğraştım ve sonunda uzantısının cab olduğunu gördum ve bu dosyayı unziped etmeden direk FS2002/gauges klasörüne koydum ve sonunda bir sihirli değnek değmiş gibi panel her şeyi ile çalışır hale geldi. ?u anda gerek görev uçuşlarında ve gerekse diğer uçuşlarda eskiden beri hayran olduğun RJ'yi kullanıyorum. Umarım sizinde paneliniz yerine gelir. Bir ışık tutabildiysem nemutlu bana.

TK182

Taner Sevim
emil
Average User
Average User

Bende ise autopilot hariç herşey düzgün. Autopilot paneli aynı screenshottaki gibi. Hiçbir yazı yok. Bunun için ne yapabilirim?

Emil Akoğlu
uarica
Newbie
Newbie

Taner Bey cok tesekkurler. Insallah ise yarar fakat dosyayi ne skilde bulabilirim? Acaba benim ozel mail adresime gondermeniz mumkun mu elinizde varsa?

uarica@superonline.com

Tesekkurler...

Umut
Musashi
Junior Member
Junior Member
Name: Gürhan Okay
PID: 317

Arkadaslar, ben de bu sorunlari yasadim ve cozumleri buldum.

Oncelikle soyleyim ki Matşias Liebrecht arkadasimizin panelinin 2. ve 3. versiyonları var. Versiyon 2 (ML146pv2), FS2000 icin yazılmış olup, FS2002 kullanan arkadaslar, fs2002 patch adli zip dosyasını indirip kurmalidirlar. Bu dosyanın icinde "ML-Bae146FS2K2.cab" dosyasi diye bir dosya vardir ve bu cab dosyasini "unziplemeden" tekrar ediyorum "hicbirsekilde acmadan" tek bir dosya halinde GAUGES directory'sine atrasaniz sorun hallolacaktir.

Versiyon 3 (MLarjpv3) icin ise ben de cok ugrastim ama kullanma kilavuzunu okuyunca olayi cozdum.

uarica arkadasimizin gonderdigi panel resmi version 3. Version 3 deki motor, eksoz ve yag ısı ve basınc gostergeleri yesildir, MCP de vertical speed penceresi vardir, varyo gostergesi hem PLAN hem VOR modunda calisir. Kucuk bir tcas gostergesi vardır (ise yaramaz). altitude, hız, bas gostergelerini aktif hale getiren dugmeler gerekli gostergerelerin altina serpistirilmistir.

Versiyon 2. MCP de "vspeed" penceresi yoktur. EHSDI klasik suni ufuk gostergesidir, varyo "glass panel" degil classic gostergedir ve sadece VOR gostergesi olarak calisir. TCAS paneli yoktur. bas, hiz altitude vs dugmeleri blok halde gostergelerin solunda ve radyo panelinin yanında blok olarak hep beraber yerlestirilmistir.

Su anda Flyşy de hangi versiyon yuklu bilmiyorum ama muhtemelen version 2. dir. Cunku versiyon 3. cok yeni ve flightsim ve avsimden indirilebilir. Isteyen arakadaslara ben de gonderebilirim. Yanliz birkac gun verin PC'm icinde nereye koydum bulamiyorum.

Uarica'nin sorusunun cevabı:

Sizin sorununuz, CAB dosyasiyla alakali degil. Sizdeki versiyon 3, gonderdiginiz resimden bunu anladim.

Eger paketlenmiş zip dosyansının icinden cıkan pdf kullanma kilavuzunu okursanız, overhead paneldeki ana elektrik salterini (main battery switch) acamaniz gerektigini, panelin default olarak "cold and dark" olarak set edildigini anlatiyor. sayfa 14, 15, 16, 17, 18, 19) yoksa MCP, FSP, HSI, RMI (Radio Magnetic Indicator, DME gostergesi) ve Engine instruments gorunmez. altimetrenin icindeki rakamlar da kırmızı bir serit olarak gorunur.

Oncelikle kokpitteki tavan panelinden (overhead panel) ana batarya salteri calistirin ki panele ceryan gelsin ve gostergeler clasisin, sonra da ana paneldeki PFD ve HSI gostergesinin altindaki ana salterini (master display switch for PFD and HSI) acin ki PFD ve HSI yi okuyabilesiniz.

panel versiyon 3 zip dosyasini nereye koydum bulamiyorum ama versiyon 3 kitapcigindan, sayfa 10, 3.15 "şe display control units"
switch 50 "master display switch for PFD and HSI" ikinci adim icin,

sayfa 32, 33, 3.3.3 main Electrical Unit
Switch 134 Battery Main Switch, ilk adimda calistirilmalidir.

ama merakızını gidermek icin cab dosyasini adresinize mailliyorum.

Iyi ucuslar

TK317
Gurhan Okay
Musashi
Junior Member
Junior Member

Emil arkadasimizin muhtemelen versiyon 2 ve fly THY den indirimistir.

Onun FS2002 patch i indirip kurmasi lazim yani o .cab dosyasini GAUGES2in altina atmasi lazim.

bana mail adresini yollarsan size gonderirim.

Iyi ucuslar

TK317
Gurhan
Musashi
Junior Member
Junior Member

tsevim arkadasinmizin fly THY'den version 2 yi indiridigini anliyorum.

FlyTHY bu patch dosysini unutmus, lutfen web sayfasina eklenirse seviniriz.

İyi ucuslar
TK317
emil
Average User
Average User

İlginize teşekkürler.

emil@fsturk.net

Emil Akoğlu
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”