UNICOM kanalda sesli muhabere

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY1679
Junior Member
Junior Member
Name: Erdem ARIKAN
PID: 1679
Vatsim ID: 948604
City: Ankara

Herkese iyi akşamlar..benim merak etti?im bir konu var...bildi?imiz gibi herhangi bir ATC ünitesi açık olmayan bölgelerde UNICOM 122.800 kanalından yazılı olarak muhabere yapıyoruz peki pozisyon raporlarını sesli olarak yapma imkanımız yok mu.yazı yazmak yerine konuşma imkanımız yok mu...yoksa neden yapılamıyor şuan ki serverların kapasitesi mi müsaade etmiyor bilgilendirirseniz çok memnun olurum..sadece merak...herkese iyi akşamlar iyi uçuşlar

Erdem ARIKAN
THY6679

Kalkışıma kule,inişime kızlar hasta
KULEYLE KAVGALI ÇYLEKE? PYLOT
bbugday
Junior Member
Junior Member
Name: Burak Buğday
PID: 2175

Sanırım FSinn kullanmıyorsunuz Squawk Box kullanıyorsunuz. Fsinn'de yanılmıyorsam teamspeak veya roger wilco (hangisi bilmiyorum tam bende ikiside var çünkü [:p]) programı yüklüyse eğer bilgisayarınızda unicomm üzerinden sesli konuşma yapabiliyorsunuz aynı FIR içinde olan pilotlar sizi duyabiliyor . Duyan vardır eminim beraber uçan pilotlar konuşuyor unicomm üzerinden. Pozisyon bildirimlerine gelince. Pozisyon bildirimi sesli olarak yapılması ne kadar doğru bir uygulama olur tartışılır zira şu anda hepimiz unicommdan yazmaya alışığız ve yazılanları takip ediyoruz ve ayrıca kontrol yok herkese rastgele konuşur ve karışıklık olur. Ayrıca malum bazı arkadaşlar ingilizceleri yetersiz olduğu için Türkçe konuşuyorlar atclerle veya unicomma türkçe yazıyorlar. O da ayrı bir karışıklık yaratır düşüncesindeyim.

Burak Buğday
Fly THY Captain
Baran
Rookie
Rookie

Burak kaptanım bir düzeltme yapayım, herhangi bir program olmadan da konuşma yapabiliyorsun. En azından bende yüklü değil ama Unicom dan atıp tutabiliyorum [xx(]

Image
Baran Karaca

THY2230
THY7230
bbugday
Junior Member
Junior Member
Name: Burak Buğday
PID: 2175

quote:Originally posted by Baran

Burak kaptanım bir düzeltme yapayım, herhangi bir program olmadan da konuşma yapabiliyorsun. En azından bende yüklü değil ama Unicom dan atıp tutabiliyorum [xx(]

Image
Baran Karaca

THY2230
THY7230

Walla bilemiyorum FSinn olupta bu programlar yüklü olmadığı için konuşamayan ve konuşulanları duyamayan kişiler var unicommda. Eğer gerekiyorsa hangisi gerekli bilmiyorum zaten dediğim gibi bende ikiside olduğu için. Aslında iyi birşey bu ama abartmadan kullanmak lazım. Bazı arkadaşlarımızın unicommu skype gibi kullandıklarına tanık oldum [:(!] Hatta hiç unutmam Ercan'a uçarken vatandaşın biri almış dış görüntüye unicommdan uçağın sesini dinletiyor millete çok rahatsız edici unicomma defalarca yazdım kim yapıyorsa kessin falan diye ingilizce olarak ama susmadı bende uçuşa offline devam etmek zorunda kaldım [:(!]

Burak Buğday
Fly THY Captain
Baran
Rookie
Rookie

Burak kaptanım,

Sadece Fsinn de unicom frekansının ayarını ve konuşma tuşu ataması yapmak yeterli oluyor. iyi uçuşlar.

Image
Baran Karaca

THY2230
THY7230
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”